لینک‌های قابلیت دسترسی

 
سناتورهای دموکرات خواهان تحقیقات دادستان کل آمریکا در مورد ماجرای «سیگنال» شدند
خبر فوری
یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ تهران ۲۱:۵۸

سناتورهای دموکرات خواهان تحقیقات دادستان کل آمریکا در مورد ماجرای «سیگنال» شدند


مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید پس از گفت‌وگو با فاکس نیوز در کاخ سفید
مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید پس از گفت‌وگو با فاکس نیوز در کاخ سفید

سناتورهای دموکرات خواهان تحقیقات دادستان کل آمریکا در مورد حادثۀ «لو رفتن اطلاعات حساس در سیگنال» و بررسی احتمال نقض قوانین کیفری ایالات متحده از جمله «قانون جاسوسی» شدند.

چاک شومر، رهبر اقلیت در سنا، و سایر سناتورهای دموکرات در نامه‌ای خطاب به دونالد ترامپ و اعضای ارشد دولت، خواستار تحقیقات رسمی وزارت دادگستری دربارۀ چگونگی افزوده‌شدن «غیرعمدی» یک روزنامه‌نگار به گروهی در پیام‌رسان «سیگنال» شدند که در آن برخی مقام‌های ارشد دولت مشغول تبادل نظر محرمانه‌ درباره برنامه‌های حساس جنگ بوده‌اند.

مجلۀ‌ آتلانتیک نیز تصاویر کامل گفت‌وگوهای مقامات ارشد دولت در این گروه دربارۀ حملات قریب‌الوقوع به حوثی‌ها را منتشر کرد.

سناتورهای دموکرات نامه خود را در روز چهارشنبه ششم فروردین‌ماه به کاخ سفید ارسال کردند.

سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا در پاسخ به درخواست رویترز حاضر به اظهارنظر نشد اما مقام‌های دولت دونالد ترامپ می‌گویند هیچ موضوع محرمانه و طبقه‌بندی‌شده‌ای در این گروه به اشتراک گذاشته نشده بوده است.

سناتورهای دموکرات با اشاره به این‌که جفری گولدبرگ سردبیر آتلانتیک تأکید کرده که پیت هِگسِت وزیر دفاع آمریکا برخی جزئیات عملیاتی حملات آتی به حوثی‌های تحت حمایت ایران،‌ از جمله «اطلاعاتی دربارۀ هدف‌ها، تسلیحاتی که قرار است به‌کار گرفته شوند و روند حملات» را به اشتراک گذشته بوده، نسبت به واکنش دولت ابراز بدبینی کرده‌اند.

در نامۀ سناتورهای دموکرات خطاب به رئیس جمهور ایالات متحده آمده که «ما با نگرانی بسیار زیاد نسبت به ضعف شدید قضاوتی که از سوی اعضای کابینه و مشاوران امنیت ملی نشان داده شد، این نامه را می‌نویسیم».

نویسندگان نامه تأکید کرده‌اند که «با توجه به این‌که برملا کردن عمدی یا سهوی اطلاعات حساس مربوط به امنیت ملی می‌تواند نقض کیفری قانون جاسوسی یا سایر قوانین محسوب شود، از پم باندی، دادستان کل ایالات متحده انتظار داریم تحقیقات کامل و بی‌طرفانه‌ای را در زمینه عملکرد مقامات دولتی‌ای که درگیر این ماجرا بوده‌اند، به اجرا بگذارد».

سه‌شنبه‌شب دونالد ترامپ در کاخ سفید و در پاسخ به سؤالاتی در مورد این حادثه، با اشاره به این‌که دولتش موضوع استفاده از «سیگنال» را مجدداً بررسی خواهد کرد، بر ادامۀ حمایتش از اعضای تیم امنیت ملی‌اش تأکید کرد.

رئیس جمهور ایالات متحده گفت گرچه فکر نمی‌کند مایک والتز و سایر اعضای تیم امنیت ملی‌ به این زودی‌ها دوباره از سیگنال استفاده کنند، اما نیازی نمی‌بیند که مشاور امنیت ملی‌اش به‌خاطر این واقعه، عذرخواهی کند.

این در حالی است که مایک والتز در گفت‌وگویی با شبکۀ «فاکس نیوز» در روز سه‌شنبه گفت که «مسئولیت کامل این واقعه را می‌پذیرد»؛ چراکه گروه مورد نظر در سیگنال را او تشکیل داده و ایجاد کرده است. آقای والتز البته ادعا کرد «هیچ‌گونه اطلاعات طبقه‌بندی‌شده‌ای در این گروه به اشتراک گذاشته نشده بوده است».

مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ تأیید کرد که وضعیت پیش‌آمده «مایۀ شرمندگی» است و دولت دلایل آن‌ را بررسی خواهد کرد. مایک همچنین والتز تأکید کرد که شمارۀ جفری گولدبرگ را در تلفنش نداشته و نمی‌داند چگونه به این گروه اضافه شده بوده است.

جفری گلدبرگ، سردبیر آتلانتیک، در گزارشی که روز دوشنبه در این وبسایت منتشر شد خبر داده بود که ۱۳ مارس (۲۳ اسفندماه) به طور غیرمنتظره به یک گروه چت خصوصی در پیام‌رسان سیگنال دعوت شده بوده است.

او نوشت که در این گروه چت شاهد گفت‌وگوی مقام‌های ارشد آمریکا از جمله جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور، مایک والتز مشاور امنیت ملی، و پیت هگست وزیر دفاع، درباره حملات علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران بود.

سردبیر آتلانتیک تصویر این مکالمات را با حذف برخی موارد منتشر کرده بود.

واکنش تازۀ مجلۀ آتلانتیک

اما در پی اصرار و تکرار ادعای مقامات دولت آمریکا بر این‌که «هیچگونه اطلاعات محرمانه و طبقه‌بندی‌شده‌ای بر ملا نشده بوده است»، مجلۀ‌ آتلانتیک به سردبیری جفری گولدبرگ، روز چهارشنبه تصاویر کامل گفت‌وگوهای مقامات ارشد دولت در این گروه، دربارۀ حملات قریب‌الوقوع به حوثی‌ها را منتشر کرد.

در این تصاویر جزئیاتی از قبیل زمان دقیق حملات و نوع هواپیماهای مورد استفاده به چشم می‌خورند.

جِی دی ونس، معاون دونالد ترامپ که خودش هم در این مکالمات در سیگنال حضور داشته، گفته بود که آتلانتیک موضوع را «بیش از حد بزرگ کرده» است.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، که اطلاعات مربوط به حملات را به اشتراک گذاشته بود هم گفته بود که «هیچ اسم یا هیچ هدفی» علنی نشده بوده است.

مجلۀ آتلانتیک که ابتدا «با هدف حفاظت از نیروهای آمریکایی»، تنها سرخط‌هایی از گفت‌وگوها را منتشر کرده بود، گفت پس از انکار پیاپی مقامات دولت دربارۀ محتوای محرمانۀ مکالمات، تصمیم به انتشار کامل آن‌ها گرفته است.

بر این اساس، تبادل نظر مقامات دولت آمریکا در گروه سیگنال، تقریباً نیم ساعت پیش از به پرواز درآمدن نخستین جنگنده‌های آمریکایی و دو ساعت پیش از زمان مقرر برای بمباران نخستین اهداف رخ داده بود.

از جمله این‌که در ساعت ۱۲:۱۵ به وقت واشینگتن، حسابی که به نام پیت هگست بوده، نوشته «اف ۱۸ ها بلند شدند» و بعد ادامه می‌دهد که «تروریست مورد نظر در محل است و بنابراین عملیات به موقع انجام می‌شود».

در ساعت ۱۴:۱۵ می‌نویسد: «پهپادهای تهاجمی بر فراز هدف قرار دارند».

بخشی از مکالمات منتشر شده
بخشی از مکالمات منتشر شده

این حساب به نام وزیر دفاع آمریکا به استفاده از موشک‌های تاماهاوک هم اشاره می‌کند.

کمی بعد، حسابی که به نام مایک والتز بوده اطلاعات لحظه‌به‌لحظۀ نتایج حمله را به اشتراک می‌گذارد و می‌نویسد که «نیروهای آمریکایی هدف را در حالی‌که قصد ورود به خانۀ دوست‌دختر (معشوقه) اش را داشته، شناسایی و نابود کرده‌اند».

مجلۀ‌ آتلانتیک گفته تنها نام یکی از مأموران سی‌آی‌اِی که در این مکالمات به او اشاره شده بوده را، به ‌خواست سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا منتشر نکرده است.

این مجله تأکید کرده که از دولت استعلام کرده بوده که با توجه به اصرار مقامات بر محرمانه‌ نبودن مکالمات گروه، آیا انتشار کامل آنها، مشکلی خواهد داشت؟

در پاسخ، کرولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، با تکرار این ادعا که هیچ موضوع طبقه‌بندی‌شده‌ای در این مکالمات نبوده، «از مخالفت کاخ سفید با انتشار آنها» خبر داده بود.

به‌نوشته رویترز، لو رفتن این مکالمات می‌تواند باعث مشکلات تازه‌ای بین واشینگتن و متحدانش هم بشود؛‌ چراکه جفری گولدبرگ، به استفادۀ جی دی ونس و پیت هگست از عباراتی تحقیرآمیز از جمله صفت «رقت‌انگیز» دربارۀ کشورهای اروپایی‌ هم اشاره کرده است.

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، بدون اشاره به این بخش از صحبت‌های مقام‌های آمریکایی، صرفاً به هموطنانش اطمینان داده که لو رفتن این مکالمات آنلاین جان سربازان بریتانیایی را به خطر نمی‌اندازد.

XS
SM
MD
LG