پس از انتشار گزارشهایی در رسانههای جمهوری اسلامی ایران و کانالهای نیروهای متحد ایران در عراق درباره «حمله به مرکز اطلاعات و عملیات ویژه وابسته به موساد اسرائیل در شمال عراق» و کشته شدن شماری از آنها، اقلیم کردستان عراق با صدور بیانیهای این امر را رد کرد.
به نوشته تایمز اسرائیل، اقلیم کردستان عراق در بیانیه خود تاکید کرده است که گزارشهای «حمله به تاسیسات اطلاعاتی عراق در منطقه، نادرست است».
این بیانیه وجود پایگاه موساد در منطقه کردنشین عراق را نیز تکذیب کرده است.
سث فرانتزمن، گزارشگر جروزالم پست، روز چهارشنبه، ۲۵ فروردین، نوشت که دستکم چهار منبع مختلف در شمال عراق به او گفتند که چنین حملهای در جریان نبوده است.
آقای فرانتزمن، بر اساس گزارشهای متعدد پیشین خود با عوامل کرد عراق و نیز سازمانهای کرد مخالف جمهوری اسلامی ایران در منطقه در ارتباط است.
رسانههای ایران، از جمله شبکه برون مرزی آن یعنی پرس تیوی، سهشنبه شب، ۲۴ فروردین، خبر دادند که در حمله در این روز به یک پایگاه نیروهای موساد در شمال عراق، شماری از آنها کشته و زخمی شدهاند.
برخی کانالهای نیروهای شیعه همپیمان با ایران، که منبع اولیه گزارش رسانههای ایران بودند، به طور تلویحی القا میکردند که «حمله» از سوی «گروه ناشناس» به مقر موساد، بخشی از واکنش به اقدام اسرائیل در منفجر کردن دوباره سایت نطنز در ایران بوده است.
اما جروزالم پست افزوده است که هیچ یک از منابع خبری معتبر در شمال عراق گزارشی در خصوص وقوع حمله به مقر موساد در این منطقه منتشر نکردهاند. دهها رسانه در اقلیم کردستان عراق رویدادهای این مناطق را پوشش میدهند.
خبرگزاری ایرانی ایسنا نیز روز چهارشنبه به نقل از روسیا الیوم، شبکه عربیزبان روسیه، نوشت که «یک فرمانده نظامی عالیرتبه عراقی» گفته «در مورد حمله به "مرکز موساد اسرائیل، اطلاعاتی نشنیده و تا این لحظه چیزی برای تایید آن وجود ندارد».
«فرمانده نظامی عالیرتبه عراقی» ارزیابی کرده که «در انتقال این اطلاعات یک نکته نادرست وجود دارد».
مقامات رسمی اسرائیل به این خبر واکنشی نشان ندادهاند.
به نوشته جروزالم پست، برخی نیروهای متحد با ایران در عراق پیشتر در واکنش به برخی از رویدادها گفته بودند که از اسرائیل انتقام خواهند گرفت.
برخی منابع در عراق مدعی هستند که اسرائیل در قالب سفارت آمریکا در بغداد و نیز در همکاری با سازمان اطلاعات ترکیه، میت، در بخشهای کردنشین شمال عراق، حضور و فعالیت دارد؛ این ادعاها از سوی اسرائیل، آمریکا و ترکیه تایید نشده است.
نخست وزیر پیشین اسرائیل: بمب در سایت نطنز احتمالا سالها پیش کارگزاری شده بود
در این میان، نخست وزیر پیشین اسرائیل گفته است که خرابکاری منتسب به کشورش در سایت هستهای نطنز، احتمالا ناشی از «انفجار یک بمب بوده که ممکن است ده تا ۱۵ سال پیش به این سایت منتقل شده بود».
اهود اولمرت سهشنبه شب به سایت واینت گفت که برنامهریزی و کار اجرایی برای حملاتی از این دست از مدتها قبل انجام میشود و اینگونه نیست که کسی یکی دو شب قبل وارد تاسیسات شده و مواد منفجره را جاسازی کند.
وی افزود: «این تلهگذاریها از مدتها قبل، و حتی پیش از نصب تجهیزات، انجام میشود و در زمان مناسب عمل میکند».
به گزارش رسانههای بینالمللی، رخنه دادن کرم رایانهای استاکسنت به سایتهای هستهای ایران و هدف قرار دادن شماری از دانشمندان و مهرههای دیگر مرتبط با برنامه هستهای ایران نیز در زمان نخست وزیری اهود اولمرت برنامهریزی و اجرایی شده بود.
رسانههای اسرائیلی و نیویورک تایمز گفتهاند که اسرائیل عامل خرابکاری روز یکشنبه در سایت نطنز بوده است.
برخی تحلیلگران در رسانههای اسرائیل تاکید کردهاند که اقدامات اسرائیل علیه برنامه هستهای ایران در طول سالها هر چند از سوی موساد برنامهریزی و هدایت میشود اما عملی کردن آن بدون همکاری عوامل بلندپایه در ساختار جمهوری اسلامی ایران، از جمله در نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و هستهای ایران، امکانپذیر نمیبود.
علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ایران، در ارتباط با خرابکاری جدید منتسب به اسرائیل در سایت نطنز، به شبکه تلویزیونی افق ایران، گفته است که «ایران به بهشت جواسیس تبدیل شده است».
آقای زاکانی در این ارتباط از دستگاههای امنیتی ایران شدیدا انتقاد کرد.
برخی مقامات دیگر ایران نیز نهادهای امنیتی را که میبایست مسئول رصد و مراقبت از سایتهای هستهای و افراد آن باشند، مورد انتقاد قرار دادهاند.