شناسایی اجساد قربانیان سانحه هوایی در شهر موآن کره جنوبی ادامه دارد و همزمان با تحقیقات برای بررسی علت سانحه، موضوع برخورد پرنده با هواپیما به عنوان یک دلیل احتمالی مطرح شده است.
خبرگزاری یونهاپ صبح دوشنبه دهم دی گزارش داد که تاکنون هویت ۱۴۱ جسد شناسایی شده و به دلیل انهدام هواپیما و همچنین پرتاب شدن سرنشینها به بیرون، شناسایی اجساد دشوار است.
دو فرد بازمانده از این حادثه نیز در بیمارستانی در سئول بستری شدهاند.
هواپیمای بوئینگ شرکت هوایی جـِجو ایر با ۱۸۱ سرنشین صبح یکشنبه هنگام فرود در شهر موآن از باند خارج شد و بجز دو خدمه پرواز، تمامی سرنشینها کشته شدند.
تحقیقات درباره علت وقوع این سانحه در حال انجام است و به گفته مقامهای کره جنوبی، ممکن است برخورد پرنده به هواپیما علت باز نشدن چرخهای آن هنگام فرود بوده باشد.
به گفته وزارت ترابری کره جنوبی، برج مراقبت فرودگاه ساعت ۸:۵۴ در مورد برخورد پرنده هشدار داد، خلبان در ساعت ۸:۵۹ از کُد اضطراری «مِیدی» استفاده کرد و در ساعت ۹:۰۳ هواپیما با چرخهای بسته روی باند فرود آمد.
کد اضطراری میدی، معادل کد اس.اُ.اس در مورس، هنگامی استفاده میشود که هواپیما در معرض خطر بزرگ و نیازمند کمک فوری است؛ در این شرایط خلبان یک یا چند بار عبارت میدی (برگرفته از عبارت فرانسوی مِدِه به معنای کمکم کنید) را استفاده میکند.
صبح دوشنبه همچنین رئیس جمهور موقت کره جنوبی فرمان اضطراری بازرسی ایمنی از سیستم هوایی کشور را صادر کرد.
چوی سانگموک گفت که برای جلوگیری از تکرار این سانحه، کل سیستم عملیاتی هواپیمایی کشور باید مورد بازرسی ایمنی اضطراری قرار گیرد.
او در عین حال تاکید کرد که اولویت اصلی در حال حاضر «شناسایی قربانیان، حمایت از خانوادههای آنها و درمان دو بازمانده» است.
وزارت ترابری کره جنوبی اعلام کرد در حال بررسی این موضوع است که آیا باید تمامی ۱۰۱ هواپیمای بوئینگ ۸۰۰-۷۳۷ در این کشور مورد بازرسی ویژه قرار گیرند یا خیر.
یک هفته عزای عمومی در کره جنوبی اعلام شده و رئیس جمهور موقت این کشور از مسئولان مربوطه خواست تا روند بررسی حادثه را «حتی قبل از اعلام نتایج نهایی» به طور شفاف اعلام کنند و به سرعت به خانوادههای داغدار اطلاع دهند.
سانحه روز یکشنبه مرگبارترین سانحه هوایی در خاک کره جنوبی و سومین حادثه مرگبار مربوط به یک شرکت هواپیمایی این کشور است.
سرنگونی یک پروازه کرهای در سال ۱۹۸۳ در خاک اتحاد جماهیر شوروی و توسط جنگنده این کشور ۲۶۹ کشته برجای گذاشت.
در سال ۱۹۹۷ نیز یک هواپیمای کرهای در گوام، جزیره متعلق به آمریکا در اقیانوس آرام، سقوط کرد و ۲۲۵ سرنشین آن کشته شدند.