دانشگاه علمی-کاربردی با امضای تفاهمنامهای با مرکز رسیدگی به امور مساجد رشتهای تحت عنوان «خدمت به مسجد» برای خادمان مساجد استان تهران راهاندازی کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس٬ حسن مزدجو، معاون شورای ائمه جماعات مساجد ناحیه «مطهری» خبر راهاندازی این رشته دانشگاهی را در قالب طرح «کرامت» اعلام کرده است.
آقای مزدجو گفته براساس این تفاهمنامه «خدامی که دیپلم دارند میتواند در این رشته تحصیلات تکمیلی را ادامه دهند.»
این تفاهمنامه در پیوند با برگزاری دورههای آموزشی برای خادمان مساجد که از مدتها پیش آغاز شده٬ میان دانشگاه علمی-کاربردی و مرکز رسیدگی به امور مساجد امضاء شده است.
آشنایی با بهداشت محیط مسجد و آشپزخانه، بهداشت فردی در مسجد، ضدعفونی صحیح لوازم آبدارخانه و سرویسهای بهداشتی از مهمترین محورهای این دورههای آموزشی است.
در این دورهها همچنین مباحثی از قبیل بررسی وضعیت بهداشتی مساجد، ممنوعیت استعمال دخانیات، ممنوعیت بردن کفش به مساجد و ممنوعیت استفاده مشترک از البسه مخصوص عزاداری به بحث و بررسی گذاشته میشود.
براساس گزارشهای رسمی در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار مسجد در سراسر ایران وجود دارد که سهم شهر تهران از این تعداد٬ بیش از دو هزار مسجد است.
آشنایی با بهداشت محیط مسجد و آشپزخانه، بهداشت فردی در مسجد، ضدعفونی صحیح لوازم آبدارخانه و سرویسهای بهداشتی از مهمترین محورهای رشته خدمات مساجد است
بسیاری از این مساجد به صورت سنتی مدیریت میشود و خادمان آنها نیز به طور معمول فاقد آموزشهای لازم در زمینه حفظ و نگهداری از اماکن عمومی به خصوص مسجد هستند.
مسئولان مرکز رسیدگی به امور مساجد امیدوارند با راهاندازی رشته دانشگاهی «خدمت به مسجد» بتوانند خادمان مساجد را با اصول استاندارد نگهداری مسجد به عنوان یک مرکز عمومی آشنا کنند.
این اقدام در شرایطی صورت گرفته که پیشتر دورههای آموزشی برای خادمان مساجد برگزار شده بود و مشخص نیست هدف اصلی از راهاندازی رشته دانشگاهی برای خادمان چیست.
دانشگاه علمی-کاربردی پیش از این با امضای تفاهمنامه با «خانه مداحان» اقدام به راهاندازی «دانشکده مداحی» کرده بود.