دولت سریلانکا پيشنهاد آتشبس در جنگ علیه جدايیطلبان تاميل را رد کرد و تنها راه پايان درگيریها را «تسليم بدون قيد و شرط» شورشيان ذکر کرد.
راتناسيری ويکرماناياکه، نخست وزير سریلانکا، روز پنجشنبه در پارلمان آن کشور گفت سریلانکا پيشنهاد کشورهای اهدا کننده کمک به اين کشور برای اعلان آتشبس را رد میکند.
پیش از این آمريکا، ژاپن، نروژ و کشورهای عضو اتحاديه اروپا در بيانيهای مشترک ضمن نگرانی از بالا رفتن تلفات غيرنظاميان در مناطق درگيری، خواستار اعلان آتشبس از طرف دولت سریلانکا شده بودند.
این بيانيه همچنین از اعضای گروه ببرهای تاميل نیز خواسته بود که سلاحهای خود را بر زمين بگذارند.
پیش از این آمريکا، ژاپن، نروژ و کشورهای عضو اتحاديه اروپا در بيانيهای مشترک ضمن نگرانی از بالا رفتن تلفات غيرنظاميان در مناطق درگيری، خواستار اعلان آتشبس از طرف دولت سریلانکا شده بودند.
نخست وزير سریلانکا روز پنجشنبه در سخنان خود در پارلمان آن کشور عمليات ارتش را «عمليات بشردوستانه» خواند و تأکيد کرد: «دولت عمليات بشردوستانه خود را متوقف نخواهد کرد. هيچ نيرويی نمیتواند ما را متوقف کند. نيروهای دولتی پيروزیهای زيادی بهدست آوردهاند و تا پيروزی نهايی فاصله زيادی ندارند.تنها راه برای پايان درگيریها تسليم بدون قيد و شرط تروریستها ست».
به گفته منابع سازمان ملل، در تازهترین دور درگيریها میان ارتش سریلانکا و جدايیطلبان تاميل در شمال اين کشور، تنها در روز سهشنبه دستکم ۵۲ غیرنظامی کشته و ۸۰ نفر دیگر زخمی شدند.
سازمان ملل همچنین استفاده از بمبهای خوشهای در منطقه غيرنظامی شمال سریلانکا را، که طی آن يک بيمارستان هدف قرار گرفت، محکوم کرده است.
اکنون نگرانی عمده سازمان ملل و ديگر سازمانهای امدادی آن است که در منطقه ساحلی وانی، که درگيریها در آن متمرکز شده است، نزديک به ۲۵۰ هزار غيرنظامی در ميان آتش طرفهای درگير گرفتار شدهاند.
روز چهارشنبه، در مراسم شصت و يکمين سالگرد استقلال سریلانکا ماهيندا راجاپاکسا، رئيس جمهوری آن کشور، اعلام کرد که کار سرکوب جدايیطلبان طی چند روز آينده به پايان خواهد رسيد.
گروه جدايیطلب ببرهای تاميل از سال ۱۳۶۰ جنگ با دولت سریلانکا را آغاز کرد. اين گروه خواهان استقلال قلمرو قوم تاميل در شمال و شمالشرقی کشور سریلانکا است که اکثريت جمعيت آن از قوم سينهالی هستند.
در جنگ ببرهای تاميل با دولت مرکزی کلمبو تاکنون حدود ۷۰ هزار نفر کشته شدهاند.
در ماههای گذشته نيروهای ارتش سریلانکا شورشيان را از تمام مواضع خود به عقب راندند و اکنون جنگ با آنها تنها در ناحيهای در شمال کشور جريان دارد.