لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۸

وزیر ارتباطات: ایران توانایی مقابله با اینترنت چمدانی را دارد


رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران
رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران
تنها چند روز پس از آنکه وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی از وجود راهکارهایی برای مقابله با طرح آمریکایی «اینترنت چمدانی» خبر داده بود، وزیر ارتباطات ایران نیز از مقابله «فنی» و «محتوایی» با طرح ایجاد شبکه اینترنت موازی در کشور سخن گفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران، روز یکشنبه طرح آمریکا را برای ایجاد شبکه «اینترنت چمدانی» در برخی کشورها از جمله ایران، «مصداق بارز سایبر تروریسم» و گفته است، جمهوری اسلامی از نظر فنی برای مقابله با این طرح «آمادگی کامل» دارد.

وی همچنین «تولید محتوای دیجیتال» را یکی دیگر از راه‌های مقابله با اینترنت چمدانی خوانده و اظهار داشته است: «پیش‌بینی می‌کنیم که با محتواهای مثبت و سازنده‌ای که در جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده و روز به روز نیز در حال توسعه است، قطعاً شهروندان ما نیازی به استفاده از این شبکه‌ها در آینده نخواهند داشت.»

وزیر ارتباطات از «برنامه‌های گسترده» ایران برای تولید محتوا خبر داده و گفته است: «یکی این از برنامه‌های اصلی در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی، ایجاد شبکه ملی اطلاعات است.»

در اواخر خرداد ماه روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز گزارش داده بود، دولت آمریکا می‌کوشد با صرف حدود ۷۰ میلیون دلار بودجه، شبکه‌های اینترنت و تلفن‌ همراه «جایگزین» در کشورهای استبدادی ایجاد کند.

این طرح که «اینترنت چمدانی» نام گرفته است، هم اکنون با بودجه وزارت امور خارجه آمریکا توسط گروهی از کارشناسان در بنیاد پژوهشی «نیو امریکن» در حال عملی شدن است.

با اجرای این طرح می‌توان با استفاده از یک لپ‌تاپ و یک آنتن کوچک در هر نقطه‌ای از جهان یک شبکه اینترنت مستقل و نامرئی اینترنتی ایجاد کرد و برای عده زیادی امکان دسترسی بدون محدودیت به شبکه جهانی اینترنت را فراهم آورد.

ایده ایجاد یک شبکه اینترنتی موازی در برخی کشورها از جمله ایران پس از آن مطرح شده بود که به ویژه در جریان اعتراض‌ها به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش در ایران، مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی اقدام به قطع اینترنت و یا سانسور شدید آن و نیز کنترل شبکه تلفن همراه کرده بودند.

به دنبال انتشار نخستین گزارش‌ها درباره طرح «اینترنت چمدانی»، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نسبت به ایجاد شبکه اینترنت موازی و شبکه تلفن همراه مخفی در ایران به آمریکا هشدار داده بود.

همچنین چند روز پیش نیز حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، از آمادگی تهران برای مقابله با این طرح خبر داده و گفته بود: «در مورد کیف اینترنتی که آنها شعارش را دادند ما از قبل پیش‌بینی آن را داشتیم و راه‌های مقابله با آن را داریم و ما در فضای سایبری تسلط خوبی داریم.»

نشریه صبح‌ صادق، ارگان دفتر سیاسی سپاه، نیز در نوشتاری هدف از ایجاد «اینترنت چمدانی» توسط آمریکایی‌ها را «جمع‌آوری سریع و آسان اطلاعات از کشورهای هدف در حوزه خاورمیانه از جمله ایران و سوریه و همچنین پشتیبانی نرم از گروه‌های برانداز و مخالف حکومت‌ها» دانسته و از «تشکیل قرارگاه سایبری و جذب هکرهای انقلابی» به عنوان راه‌های مقابله با آن نام برده بود.

در این میان وزیر ارتباطات ایران در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تأسف نسبت به اجرای چنین طرحی گفته است: «برخی از اقداماتی که توسط دولت آمریکا و کشورهای هم‌ پیمان آن صورت می‌گیرد به واقع مصادیق بارز سایبر تروریسم است، چرا که این کشورها اظهار می‌کنند این اقدامات برای ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی و دامن زدن به مفاسد اخلاقی و مسائلی از این دست در دیگر کشورهای مخالف صورت می‌گیرد.»

چند روز پیش ساشا مینراث، مسئول طرح «اینترنت چمدانی» در گفت‌وگو با رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی اعلام کرده بود، تا هشت ماه دیگر نسخه ساده نرم‌افزار اینترنت چمدانی عرضه خواهد شد.
XS
SM
MD
LG