لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۴۸

واکنش پکن به انتقاد ترامپ: چین منشأ معضل کره شمالی نیست


آزمایش های موشکی کره شمالی، انتقاد جامعه جهانی را به همراه داشته است.
آزمایش های موشکی کره شمالی، انتقاد جامعه جهانی را به همراه داشته است.

یک روز پس از انتقاد رئیس جمهوری آمریکا از نوع برخورد پکن با مسئله کره شمالی، وزارت خارجه چین به این انتقاد واکنش نشان داد و گفت که منشأ این معضل در چین نیست و تمامی طرف‌ها باید برای حل و فصل قضیه با هم همکاری کنند.

کره شمالی روز جمعه ششم مرداد با اعلام این‌که یک موشک قاره‌پیما را «با موفقیت» آزمایش کرده است هشدار داد که با این آزمایش، از این پس «تمامی خاک اصلی آمریکا» هم در تیررس کره شمالی قرار گرفته است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، که پیش از این از چین خواسته بود برای جلوگیری از اقدامات نظامی و اتمی پیونگ‌یانگ، اقدامات بیشتری انجام دهد، روز یک‌شنبه گفت که پکن در این ارتباط «هیچ کاری» انجام نداده است.

رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری نوشت: «من از چین بسیار مأیوس شدم. رهبران پیشین احمق ما به آنها اجازه دادند که سالانه در تجارت صدها میلیارد دلار سود کنند اما… آنها هیچ کاری برای ما در مورد کره شمالی نمی‌کنند. فقط حرف می‌زنند. دیگر اجازه نمی‌دهیم این وضع ادامه پیدا کند. چین می‌توانست به‌راحتی این مشکل را حل کند.»

در واکنش به این انتقاد، به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه چین روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای نوشت که مسئله هسته‌ای کره شمالی از چین ناشی نشده است و برای حل این معضل همه باید همکاری کنند.

این بیانیه با ذکر این‌که «جامعه جهانی به طور گسترده تلاش‌های چین برای حل‌وفصل موضوع را به‌رسمیت شناخته»، افزود که «تمامی طرف‌ها باید به درک درستی از این مسئله برسند.»

به نوشته رویترز، چیان کِمینگ، معاون وزارت بازرگانی چین، نیز روز دوشنبه در یک نشست خبری تأکید کرد که به باور او هیچ ارتباطی بین مسئله کره شمالی و تجارت میان چین و آمریکا وجود ندارد و «نباید در مورد این دو موضوع به طور مرتبط بحث کرد.»

چین که طرف اصلی معاملات خارجی کره شمالی است بارها اعلام کرده که به طور اکید از قطعنامه‌های سازمان ملل در خصوص کره شمالی پیروی می‌کند و تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه پیونگ‌یانگ را مفید نمی‌داند.

روزنامه دولتی «گلوبال تایمز» چین نیز روز دوشنبه در این خصوص نوشت که «پیونگ‌یانگ مصمم است برنامه هسته‌ای و موشکی خود را به پیش ببرد و در این مسیر اعتنایی به تهدیدات نظامی آمریکا و کره جنوبی ندارد.»

خبرگزاری شین‌هوا، خبرگزاری رسمی دولت چین نیز در همین روز نوشت که «چین هم تجارتی متوازن با ایالات متحده می‌خواهد و هم صلحی پایدار در شبه‌جزیره کره.»

این خبرگزاری افزود که «هرچند، برای دست‌یابی به این هدف، پکن نیاز به شریکی در کاخ سفید دارد که همکاری بیشتری بکند، نه فردی که گناه ضعف و ناکامی ایالات متحده را مرتباً به گردن چین بیندازد.»

آمریکا تلاش دارد تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه کره شمالی را افزایش دهد و کنگره آمریکا هم کره شمالی را در روزهای اخیر در کنار ایران و روسیه هدف تحریم‌های جدیدی قرار داده است.

از سوی دیگر ایالات متحده در واکنش به آزمایش موشک بالیستیک قاره‌پیمای کره‌شمالی، روز یک‌شنبه دو فروند بمب‌افکن مافوق صوت خود را بر فراز شبه‌جزیره کره به پرواز درآورد.

واکنش روسیه

در همین حال، به گزارش خبرگزاری روسی اینترفکس، وزارت خارجه روسیه نیز با انتشار بیانیه‌ای گفت که «تلاش ایالات متحده برای انداختن تقصیر تحولات شبه‌جزیره کره به گردن روسیه و چین، بی‌پایه و اساس است.»

این بیانیه در ادامه از تمامی طرف‌ها خواسته تا «از هرگونه اقدامی که ممکن است به تشدید بیشتر تنش‌ها منجر شود» خودداری کنند.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، روز یک‌شنبه تأکید کرد که تشکیل جلسه شورای امنیت در مورد کره شمالی «بی‌فایده» است و دوره «حرف زدن» در مورد کره شمالی دیگر به پایان رسیده است.

XS
SM
MD
LG