لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۳۱

اکبر رادی، نمایشنامه نویس برجسته درگذشت


آقای رادی در سال ۱۳۱۸ خورشيدی در شهر رشت به دنيا آمده بود و در زمان مرگ در صبح روز پنجم دی ماه، ۶۸ ساله بود.
آقای رادی در سال ۱۳۱۸ خورشيدی در شهر رشت به دنيا آمده بود و در زمان مرگ در صبح روز پنجم دی ماه، ۶۸ ساله بود.

اکبر رادی، نمايشنامه نويس برجسته بر اثر ابتلا به سرطان، روز چهارشنبه صبح در بيمارستان پارس تهران درگذشت.


وی يکی از پرکارترين نمايشنامه نويسان ايران بود که خلق آثار ادبی را در قالب داستان کوتاه در اواخر دهه سی خورشيدی آغاز کرد و اين آثار را در نشرياتی چون اطلاعات جوانان، فردوسی و سخن به چاپ رساند.


اکبر رادی از نيمه دوم دهه چهل خورشيدی به نمايشنامه نويسی روی آورد و در کنار شغل اصلی اش – تدريس – آن را تا پايان عمر ادامه داد.


آقای رادی در سال ۱۳۱۸ خورشيدی در شهر رشت به دنيا آمده بود و در زمان مرگ در صبح روز پنجم دی ماه، ۶۸ ساله بود.


او در اين سال ها آثار تحسين شده بسياری منتشر کرد که در ميان آنها برخی به شهرتی ماندگار دست يافتند. از آن جمله می توان به اين آثار اشاره کرد: :«مرگ در پاييز»«از پشت شيشه ها»،«لبخند باشکوه آقای گيل»،«پلکان»،«آهسته با گل سرخ»، «هاملت با سالاد فصل»،«آميز قلمدون»، «شب روی سنگفرش خيس»،«کاکتوس» و اين اواخر«پايين گذر سقاخانه».


پيکر اين هنرمند، روز جمعه، هفتم دی ماه، از مقابل تالار وحدت تهران به سوی قطعه هنرمندان در گورستان «بهشت زهرا» تشييع خواهد شد.


به گفته پزشک معالج آقای رادی، او از اسفندماه سال گذشته به بيماری سرطان خون مبتلا بود و سرانجام، همين بيماری نيز موجب مرگش شد.


از جمله آخرين آثار اکبر رادی که اخيرا بر روی صحنه اجرا شد، «لبخند با شکوه آقای گيل» نام داشت که در دسته مشهورترين آثار اکبر رادی جای دارد. تازه ترين اجرای اين نمايش با کارگردانی هادی مرزبان به روی صحنه رفت.


هنرمندان سوگوار


هنرمندان بسياری در مصاحبه های گوناگون، درگذشت اکبر رادی را «دردناک» خوانده اند و به ستايش آثار برجای مانده از او پرداخته اند.


همچنين به نوشته خبرگزاری ايسنا، گروهی از هنرمندان تئاتر و سينما نيز به نشانه همدردی با خانواده اکبر رادی، به بيمارستان پارس تهران رفتند.


عزت الله انتظامی از بازيگران سرشناس و از هنرمندان همدوره آقای رادی، روز چهارشنبه گفت: «مرگ جزو واقعيت های غيرقابل انکار است؛ اما مرگ بعضی از افراد همانند علی حاتمی، اکبر رادی يا مهدی فتحی بسيار متأثرکننده است به ويژه اينکه در زمينه نمايشنامه نويسی هميشه با کمبود نويسنده روبه رو هستيم و اين اتفاق بسيار دردناک است.»


جمشيد مشايخی، از بازیگرانی که در نمايش «شب روی سنگفرش خيس» اثر اکبر رادی و به کارگردانی هادی مرزبان، ايفای نقش کرده است نيز او را «يکی از بزرگترين درام نويسان ايرانی» خواند که با آثارش برای هميشه، ماندگار خواهد بود.


خبرگزاری های ايران به نقل از خانواده آقای رادی گزارش داده اند که پيکر اين هنرمند، روز جمعه، هفتم دی ماه، از مقابل تالار وحدت تهران به سوی قطعه هنرمندان در گورستان «بهشت زهرا» تشييع خواهد شد.


مراسم تشييع پيکر اکبر رادی با حضور هنرمندان و دوستانش برگزار خواهد شد و صبح روز جمعه، در ساعت هشت و نيم بامداد آغاز خواهد شد.


XS
SM
MD
LG