لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۴۳

کنگره آمریکا در انتظار گزارش درباره وضعیت عراق


رایان کروکر (راست) و ژنرال دیوید پترائوس، گزارش وضعیت عراق را به کنگره ارائه می کنند.( عکس: AFP)
رایان کروکر (راست) و ژنرال دیوید پترائوس، گزارش وضعیت عراق را به کنگره ارائه می کنند.( عکس: AFP)

بالاترين مقام نظامی ارتش آمريکا در عراق در کنار عالی ترين مقام ديپلماتيک اين کشور در بغداد، روز سه شنبه گزارش خود را درباره وضعيت عراق به کنگره آمريکا ارائه می کنند.


اين در حالی است که شهر بغداد برای سومين روزپياپی، با حملات راکتی شبه نظاميان شيعه رو به رو است.


ژنرال ديويد پترائوس و رايان کروکر، سفير آمريکا در بغداد، روز سه شنبه درباره طرح سرکوب گسترده شبه نظاميان و گروه های تروريستی در عراق، به کميته «روابط خارجی و سرويس نظامی» سنا گزارش خواهند داد.


دولت جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، سال گذشته با اعزام ۳۰ هزار سرباز تازه نفس به عراق، عمليات گسترده ای را برای مهار شورشيان اين کشور و بازگرداندن امنيت به عراق آغاز کرد.


اکنون تصميم تازه دولت بوش برای افزايش دوباره نيروها، يا بازگرداندن ۳۰ هزار نيروی اضافی تا ماه ژوئيه به آمريکا، به گزارشی بستگی دارد که روز سه شنبه توسط مقام های مسئول آمريکايی در عراق ارائه خواهد شد.


ژنرال پترائوس پيش از اين گفته است که با خروج نيروها از عراق موافق نيست و ترجيح می دهد که در اجرای طرح کاهش سربازان آمريکايی در عراق، «وقفه ای» ايجاد شود.


موضع آقای پترائوس با حمايت جمهوريخواهان در کنگره رو به رو شده، اما دمکرات ها که اکثريت کرسی ها را در کنگره در اختيار دارند می گويند که سياستمداران عراقی پس از سرکوب شورشيان نتواستند از فرصت پيش آمده برای اتحاد ملی استفاده کنند.


رسيدن آمار تلفات ارتش آمريکا به بيش از چهار هزار نفر و ادامه يافتن ناآرامی ها در عراق به مدت پنج سال موجب شده تا «وقفه» در خروج نيروهای آمريکايی از عراق، از حمايت عمومی مردم آمريکا برخوردار نباشد.

همزمان رسيدن آمار تلفات ارتش آمريکا به بيش از چهار هزار نفر و ادامه يافتن ناآرامی ها در عراق به مدت پنج سال موجب شده تا «وقفه» در خروج نيروهای آمريکايی از عراق، از حمايت عمومی مردم آمريکا برخوردار نباشد.


بر اساس آمارهای مختلفی که دولت عراق منتشر کرده، تنها در ماه مارس، يک هزار و ۸۲ عراقی به دليل ناآرامی های اين کشور جان خود را از دست داده اند.


همچنين در سه روز گذشته، نه سرباز آمريکايی جان خود را از دست داده اند که هشت تن از آنان، در بغداد و در جريان درگيری ها با شبه نظاميان شيعه کشته شده اند.


از روز يکشنبه ارتش عراق با شبه نظاميان سپاه مهدی در شهرک صدر که به تسليحات سنگين نظامی مسلح هستند درگير شده اند و بر اساس گزارش مقام های امنيتی عراقی تاکنون بيش از ۳۰ عراقی در اين درگيری ها کشته شده اند.


شاهدان عينی می گويند که بسياری از خانواده های عراقی که ساکن شهرک صدر هستند، به دليل حجم کم سابقه درگيری ها، خانه و کاشانه خود را ترک کرده اند.


درگيری های نيروهای عراقی و آمريکايی از روز ۲۵ مارس در شمال بغداد، شهرک صدر و شهر بصره آغاز شد. در آن زمان نوری المالکی نخست وزير عراق دستور حمله به شبه نظاميان را صادر کرد.


روز ۳۰ مارس و با دستور مقتدا صدر، روحانی تندروی شيعه که از هوادارنش در سپاه مهدی خواست تا از درگيری دست بکشند، موج خشونت های تازه فروکش کرد؛ هر چند که زد و خوردهای پراکنده کماکان ادامه داشت.


تا اينکه در روز يکشنبه، بار ديگر جنگی خونبار ميان سپاه مهدی و نيروهای دولتی آغاز شد. اين نبرد در آستانه تظاهرات هواداران مقتدا صدر آغاز شده که قرار است روز چهارشنبه و در اعتراض به اشغال عراق برپا شود. پيش بينی می شود که ميليون ها نفر در اين تظاهرات شرکت کنند.


نوری المالکی، نخست وزیر عراق، روز دوشنبه به گروه صدر هشدار داد که اگر شبه نظاميان وابسته به آنها خلع سلاح نشوند، مشارکت سياستمداران اين گروه در انتخابات ممنوع خواهد شد.


XS
SM
MD
LG