روزنامه شهروند خبر داده است که «اختلالات مکرر شبکه اینترنت کشور در روزهای گذشته برای کاربران تهرانی مشکلساز شد» و این اختلال در ظهر روز یک شنبه به اوج خود رسید و به قطعی حدود نیمساعته ارتباط تهران با اینترنت بینالملل شد.»
داوود زارعیان سخنگوی شرکت مخابرات درحالی دلیل اختلالات پیش آمده را بروز مشکل در فیبر نوری اعلام کرده است اما اسماعیلی مدیر روابط عمومی شرکت زیرساخت در گفتوگو با روزنامه شهروند گفت که «مشکل قطعی اینترنت موبایل مربوط به اپراتورها بوده و تنها قطع ٢٥دقیقهای اینترنت ثابت ناشی از مشکلات فنی شرکت ارتباطات زیرساخت است.»
اینترنت درحالی ساعت ١٤ و ٣٠روز گذشته در برخی نقاط شهر تهران قطع شد که مدیران شرکتهای ارایهدهنده اینترنت این مشکل را مرتبط با زیرساخت دانستهاند و از دلیل اصلی آن اظهار بیاطلاعی کردهاند.
حامدرضا اسماعیلی مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بینالملل شرکت ارتباطات زیرساخت دراینباره به «شهروند» توضیح میدهد: مشکلاتی درسیستمهای فنی سامانه انتقال شهر تهران اتفاق افتاده بود که سبب قطع و اختلال در اینترنت بینالملل این شهر شده بود.
او همچنین درپاسخ به سوالی در مورد اینکه شهرهای دیگر نیز این مشکل را داشتهاند یا نه؟ و آیا گیتویهای بینالمللی ایران دچار مشکل شده بود؟ اعلام کرد: هیچ مشکلی در گیتوی بینالمللی به وجود نیامد و تنها سامانه انتقال شهر تهران با مشکل خرابی برخی از دستگاهها روبهرو شد.
روزنامه ایران، نزدیک به دولت، در گزارشی با تیتر «گزینههای پاستور در راه بهارستان» خبر داده است که حسن روحانی روز یک شنبه طی نامهای مسعود سلطانی فر را به عنوان نامزد پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی را به عنوان نامزد پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش، و رضا صالحی امیری نامزد را به عنوان پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس دهم معرفی کرده است.
این روزنامه با تاکید براینکه «تلخی» معرفی وزرای پیشنهادی « ه کام اصولگرایان را در صحن علنی» اشکار بود، نوشته است: دو گروه حامی دولت هم روز یک شنبه «قدری از تغییر دقیقه نودی این فهرست سه نفره گلایهمند به نظر میرسیدند» چرا که تا پایان جلسه سخنگوی دولت با فراکسیون امید مجلس یعنی ساعت هفت و نیم صبح «دو معاون رئیس جمهوری با قاطعیت درباره معرفی نجفی به مجلس صحبت کرده بودند اما محتوای نامهای که خبر آن ساعت ۹ صبح به نمایندگان رسید، نشانی از نام محمدعلی نجفی نداشت و به جای آن نام فخرالدین احمدی دانش آشتیانی ذکر شده بود.»
روزنامه ایران البته خبر داده است که محمدعلی نجفی ساعاتی بعد دلیل این تغییر را «انصراف» خود اعلام کرد و گفت که «بنده آقای دانش آشتیانی را فردی قوی، سالم و کاردان میدانم. احساس کردم در این شرایط ایشان در این جایگاه میتواند موفقتر باشد و من به ایشان کمک میکنم» و حتی تاکید کرد که در این تغییر «نه انصراف من و نه عقبنشینی آقای روحانی در کار بوده است.»
روزنامه شرق عکس محمدعلی نجفی را در صفحه یک خود چاپ کرده و در گزارشی با تیتر «غافلگیری در هفت و سي دقیق در هفت و سي دقیقه» نوشته است: «حرفهایی که سخنگوی دولت در جلسه صبحگاهی دیروز با فراکسیون امید زده بود، تنها دو ساعت دوام داشت؛ ساعت ٧:٣٠ صبح یک شنبه وقتی محمدباقر نوبخت و حسینعلی امیری بهعنوان سخنگوی دولت و معاون پارلمانی رئیسجمهوری، در محل فراکسیون امید حاضر شدند و از لزوم همکاری این فراکسیون برای رأی اعتماد فوری به وزرای معرفیشده حرف زدند، نامهایی که به میان آمد، همان نامهایی بود که از روز شنبه در رسانهها مطرح بود: صالحیامیری، سلطانیفر و البته محمدعلی نجفی.»
مهدی قدیمی در گزارش روزنامه شرق نوشته است: «پس از این جلسه، محمدباقر نوبخت به فرودگاه رفت تا همراه رئیسجمهوری عازم اراک شود، اما گویا وقتی ساکنان پاستور در آسمان بودند، اتفاقات دیگری افتاده بود. چراکه دو ساعت بعد، زمزمههایی در پارلمان پیچید: دانشآشتیانی قرار است بهجای نجفی به مجلس معرفی شود.»
این روزنامه حذف محمدعلی نجفی از فهرست وزرای پیشنهادی را «شوکآور» توصیف کرده و نوشته است: «شب قبل، محمدعلی نجفی از آمادهکردن برنامههای خود برای ارائه به مجلس سخن گفته بود و تا ساعت ٧:٣٠ صبح هم نام او در میان بود؛ اما بهناگاه نظر دولت تغییر کرد و این تغییر در حالی اتفاق افتاد که نهتنها فراکسیونامیدیها، بلکه اکثریت نمایندگان مجلس، از آمدن نجفی استقبال کرده بودند.»
فاطمه سعیدی، از اعضای فراکسیون امید، به روزنامه شرق گفته است: «من که هنوز نامهای مبنیبر معرفی سه گزینه ندیدهام و در صحن هم چیزی قرائت نشد، اما با توجه به اینکه در مدت دو ساعت و در دقیقه ٩٠، گزینه وزارت آموزشوپرورش تغییر کرده، حتی اگر این سه نفر هم امروز به مجلس معرفی شده باشند، ما مطمئن نیستیم که تا جلسه بعدی همین گزینهها باقی بمانند.»
این نماینده نزدیک به اصلاح طلبان گفته است: «ما نه گزینهای به دولت پیشنهاد کردیم و نه درخواستی داشتیم و فقط گفتیم خواستار تعامل دولت با فراکسیون هستیم، اما این تعامل تا امروز از طرف دولت ضعیف بوده و حالا هم که ما خواستار تعامل شدیم، با این برخورد مواجه شدیم. ما مطمئنیم آقای روحانی پیام فرهنگیان را شنیده بود و میدانست برای پاسخدادن به این پیام، باید آقای نجفی معرفی شود اما اینکه چرا و چطور در آخرین دقایق این تصمیم تغییر میکند و ما هم به طور غیر رسمی از آن باخبر میشویم، نشانه خوبی نیست.»
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در گزارشی با تیتر «نامه ترمیم کابینه در هوای مه آلود مجلس» نگاه شماری از نمایندگان اصولگرای درباره وزرای پینهادی را منتشر کرده و از قول احمد سالک یکی از نمایندگان اصفهان نوشته است: «بعضي از وزراي پيشنهادي در مقاطع مختلف از جمله بحث فتنه عملکرد مناسبي نداشتند و اصولا همين مسئله سبب رأي منفي مجلس نهم به آنان شد و به نظر من همين مسئله هم در مجلس دهم بر رأي آنها تأثيرگذار خواهد بود.»
احمد سالک همچنین گفته «مشخص است که تغيير اين سه وزير براي اهداف خاص انتخاباتي صورت گرفته است. وزارت آموزش و پرورش با ۱۴ميليون دانش آموز و معلم سروکار دارد و مي تواند نقشي موج ساز در جامعه به هنگام اتفاقات سياسي داشته باشد. از سوي ديگر وزارت ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسامي به دليل سروکار داشتن با هنرمندان و قهرمانان از تأثيرگذاري بالايي برخوردار هستند.»
روزنامه همدلی در تیتر یک خود اظهارات متفاوت سخنگوی قوه قضائیه را درباره «وضعيت قضايى سعيد طوسى، ياشار سلطانى، و نرگس محمدى» مورد توجه قرار داده است.
به نوشته این روزنامه، غلامحسین محسنی اژهای درباره «سعید طوسی» قاری معروف قرآن که با شکایت هایی به تجاوز و آزار جنسی متهم شده، گفته است: در این پرونده «به لحاظ پیگیری یکی از شکات در مسئله خلاف عفت عمومی قرار منع تعقیب در دادسرا صادر و تایید شد. ادعای دیگری شد در رابطه با تشویق به فساد که قرار منع تعقیب صادر شد که دادگاه با قرائن و شرایط رسیدگی را ادامه داد و قرار منع تعقیب را نقض کرد» و «پرونده را برای مشورت به یک قاضی متدین و باتجربه سپردند.»
سخنگوی قوه قضائیه درباره جزئیات پرونده سعید طوسی قاری مشهور قرآن هم گفته است: «برخی از اتهامات اثباتشان کار مشکلی است. ممکن است حق با شاکی باشد، ولی اثباتش مشکل باشد. همیشه قبل و بعد از انقلاب اینگونه پروندهها را داشتهایم. خیلی از اتهامات یا قابل اثبات نیست یا مشکل است. درباره موارد سوءاخلاقی قانوناً و شرعاً امکان ریز شدن نیست. هم شرع و هم قانون جلوگیری کرده و ضابط و یا دادسرا حق ورود ندارد و باید مستقیم به دادگاهی برود که با چند قاضی رسیدگی میکند»، ضمن اینکه درباره علنی یا غیرعلنی بودن دادگاه هم «افشای این موارد خیلی بیشتر به ضرر شاکی است تا متهم و گاهی موجب اشاعه فحشاء میشود.»
به نوشته همدلی سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده یاشار سلطانی سردبیر بازداشت شده سایت معماری نیوز که نخستین بار ماجرای واگذاری «املاک نجومی» توسط شهرداری تهران را فاش کرد، گفته است: «سایت معماری نیوز دو پرونده دارد؛ یک پرونده با شکایت خصوصی مطرح است که چند نفر شاکی خصوصی دارد و برای آن قرار وثیقه صادر شده و پرونده دیگر با اتهام دیگری که قرار بازداشت موقت دارد که اگر این بازداشت موقت نبود به خاطر وثیقه آزاد میشد.»
این روزنامه همزمان خبر داده که سخنگوی قوه قضائیه دربار نامه شماری از نمایندگان مجلس برای نقض حکم نرگس محمدی فعلا حقوق زنان و حقوق بشر در ایران که توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال زندان محکوم شده، گفته است: «طبق قانون نمایندگان مجلس صلاحیت این تقاضا را ندارند. ثانیا باید دید برای ریاست قوه قضاییه صدور حکم خلاف بین شرع احراز شده است یا نه؟ زیرا وقتی دادنامه قطعی شود طبق ماده ۴۷۷ تنها ریاست قوه قضاییه با توجه به صدور حکم خلاف میتواند ورود کند و در خصوص پرونده خانم محمدی نگاه رافت ارتباطی با ماده ۴۷۷ ندارد. اما اگر کسی مرتکب جرم شده باشد و در تدارک جبران جرم و جبران خسارتهای مادی و معنوی باشد و یا در صدد همکاری باشد و یا توبه کند دادگاه میتواند این موارد را در تخفیف مجازات مجرم با توجه به محاسبه میزان نوع جرم و نحوه همکاری و پشیمانی لحاظ کند و در مجازات مجرم تخفیف دهد.»
روزنامه اعتماد هم طی گزارشی درباره اتهامات سعید طوسی، قاری قرآن، از قول سخنگوی قوه قضائیه نوشته است: «هيچ كس مجاز نيست جايي كه حكم صادر شده يا صادر نشده مسائلي را مطرح كند كه در اينگونه موارد حتي بعد از صدور حكم قطعي نيز نبايد حكم شاكي افشا شود.»
به نوشته این روزنامه غلامحسین محسنی اژهای توجه رسنهها به اتهام تجاوز جنسی سعید طوسی را «غيرطبيعي» توصیف کرده و گفته است: «اگر يك اتهام متوجه ما ميشد آيا مايل هستيم تا مساله روشن نشده اين اطلاعات در دسترس مردم قرار گيرد، البته كه قانون، شرع و اخلاق اجازه نميدهد. رسانهها عنايت داشته باشند مسائلي كه هنوز حكم درباره آنها صادر نشده و مجرميت قطعي پيدا نكرده، اينها را انتشار ندهيم چرا كه جرم بوده و قابل تعقيب است. اگر ثابت شد دروغ است چطور بايد جبران كنيم چرا كه اكنون جبران خسارت دروغ خيلي سختتر است.»
همزمان روزنامه حمایت، وابسته به سازمان زندانهای قوه قضائیه، درباره «پرونده موسوم به فساد ارزی» به صراحت اسامی متهمان و میزان محکومیت آنها را از قول سخنگوی قوه قضائیه منتشر کرده و گفته است: «در این پرونده، یدالله روزچنگ به جرم اخلال در نظام اقتصادی کشور به ۲۰ سال حبس و پرداخت ۱۸۱ میلیارد تومان محکوم و حکم آن تأیید شد، لقمان روزچنگ به همین اتهام به ۲۰ سال حبس و ۲۰۰ میلیون تومان محکوم و حکم آن نیز تأیید شد.»
در مجموع متهمان پرونده برادران «روزچنگ» که متهمند در دولت محمود احمدی نژاد به دلیل نزدیکیشان با محمدرضا رحیمی به راه اندازی صرافی ئ دریافت میلیاردها تومان رانت ارزی متهم شده بودند به «۶۴ سال حبس» محکوم شده اند.
روزنامه وقایع اتفاقیه گزارشی دارد درباره کاهش سن «زنان ویژه» در ایران و از قول معاون اجتماعی سازمان بهزیستی نوشته است: «ميانگين سني زنان ويژه حاضر در مراكز بهزيستي كمتر از ۳۰ سال است.»
این روزنامه نوشته است: زنان «تن فروش» كه البته بسياري از مسئولان دولتي و فعالان حوزه هاي اجتماعي از كلمه «زنان ويژه» براي آنها استفاده مي كنند، تبديل به معضلي شده اند كه هر روز با احتياط دربارهشان حرف زده مي شود؛ چراكه هر تصميمي درباره شان، مي تواند واكنش هايي به همراه داشته باشد.
حبيب االله مسعودي فريد معاون اجتماعی سازمان بهزیستی گفته است: «درحال حاضر، ۲۴ مركز در كشور به زنان آسيب ديده ارائه خدمت مي كنند و به دنبال آن هستيم تا خدمات كامل جسمي، رواني، اجتماعي و اقتصادي به آنان ارائه دهيم.»
مینو محرز رئیس اداره مبارزه با ایدز وزارت بهداشت با تاکید بر «اهميت تغيير سبك زندگي» درباره این زنان، گفته است: «ما نبايد مسائل اين چنيني را جدا از ساير آسيبها بررسي كنيم. همين طور كه آمارها مي گويند، بسياري از زنان تن فروش اعتياد دارند، اغلب آنها مورد خشونت خانواده هايشان قرار گرفته اند يا نزديكانشان از آنها سوءاستفاده كرده اند و...؛ بنابراين نمي تواند آنها را مشكلي جدا از زنان معتاد، زنان خشونت ديده و... بررسي كرد.»
روزنامه آرمان، عکسی از سفر حسن روحانی را به اراک در صفحه یک خود منتشر کرده است و از قول رئیس جمهوری اسلامی نوشته است: «دروغگو و فحاش انقلابي نيست.»
همزمان روزنامه کیهان در تیتر یک خود از قول حسن روحانی نوشته است: «درخت سیب و گلابی کاشته ایم، صبر کنید میوه بدهد.»
به نوشته این روزنامه، حسن روحانی در اراک گفته است: «در باغ به روی مردم باز شده است، یک عده کودک به درب باغ آمده اند می گویند سیب و گلابی کجاست که ما میل کنیم» و این درحالی است که «ما باغ را از دست غاصبان درآوردیم و درخت کاشته ایم و این باغ آماده باروری است و صبر برای باروری این باغ لازم نیست؟»