فرانسوا مولن، دادستان پاریس میگوید عامل کشتار نیس، کسیکه با کامیون به مردم حمله کرد، «برنامهریزی بلندمدتی برای حمله خود انجام داده بود» و دستکم پنج نفر نیز در حال حاضر مظنون به همدستی یا همکاری با او هستند.
محمد لحوایج بوهلال، ۲۵ تیر ماه، در حالیکه مردم برای تماشای جشن ملی «روز باستیل» در خیابانهای نیس جمع شده بودند، با کامیون به جمعیت زد؛ حملهای که تا کنون ۸۴ کشته برجای گذاشتهاست. ۱۰ نفر از قربانیان کودک هستند.
تازهترین گزارش از تحقیقات مربوط به این کشتار نشان میدهد که بوهلال احتمالا از سال ۲۰۱۵ میلادی «روز باستیل» را زیر نظر داشتهاست. خبرگزاری فرانسه میگوید بنا بر برخی جزئیات بهدست آمده او «به جهاد علاقهمند شده بود».
اما از طرف دیگر بسیاری از کسانی که پلیس از آنها تحقیق یا پرسوجو کرده، عامل کشتار نیس را فردی با مشکلات عمده روانی توصیف کردهاند. بسیاری گفتهاند او مذهبی نبود، گوشت خوک میخورد، الکل مینوشید، مواد مخدر استفاده میکرد و فعالیتهای جنسی «بیلجامی» داشتهاست.
در عین حال در حالیکه گروه حکومت اسلامی میگوید بوهلال «سرباز» آن بودهاست، هیچ مدرکی که نشان دهد ارتباط مستقیمی بین او و داعش بوده، یافت نشدهاست.
خانواده این تونسیفرانسوی که از سال ۲۰۰۵ ساکن فرانسهاست، گفتهاند او فردی خشن و احتمالا دچار اختلال روانی بود.
کسانی که مظنون به همدستی یا همکاری با بوهلال هستند، رمزی ا.، آرتان ه. و همسرش، شکری س. و نیز محمد ولید گ. معرفی شدهاند. رمزی، شکری و محمد ولید تبار تونسی دارند. آرتان و همسرش آلبانیاییتبار هستند. آرتان همان کسیست که تفنگ کمری از طریق او به دست بوهلال رسیدهاست.
عامل کشتار نیس با خود یک اسلحه کمری همراه داشت. او در نهایت پس از حمله از طرف پلیس هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
تحقیقات فعلی نشان میدهد که رمزی از بوهلال پیامی گرفته که در آن از دریافت اسلحه کمری تشکر شدهاست. رمزی تنها مظنونیست که برای پلیس شناختهشده بود. او سابقه دزدی و اتهامهای مربوط به مواد مخدر دارد.
شکری در فیسبوک بوهلال پیغام گذاشته بود که «کامیون را با دو هزار تن آهن پر کن… ترمزدستی را پایین بکش دوست من، و من تماشایت میکنم». در عین حال ویدئویی وجود دارد که شکری و بوهلال را در کامیون، پیش از حمله نشان میدهد.
محمد ولید، مظنون دیگر، فردی ۴۰ ساله است، که در یک سال گذشته به طور مکرر با عامل کشتار نیس در تماس بودهاست. او در پی حمله به مجله فکاهی «شارلی ابدو» توسط بنیادگرایان، گفته بود «خوشحالم که سربازان الله را فرستاند تا کار را تمام کنند». تصویری از محمد ولید نیز در کامیونی که در حمله از آن استفاده شده، وجود دارد.
نه محمد ولید و نه شکری پروندهای ندارند و تحت نظر نیز نبودند.
پیش از این، رسانههای فرانسوی از بازداشت هفت نفر در ارتباط با حمله نیس خبر داده بودند. همسر بوهلال که پیشتر در بازداشت بود، بدون آنکه اتهامی به او وارد شود، آزاد شده بود.