مقامات محلی کردستان عراق روز يکشنبه خبر دادند که هواپيماهای ترکيه با بمباران روستايی در عمق خاک عراق يک زن را کشته و دو نفر را مجروح کردند.
به گزارش خبرگزاری ها، اين سنگين ترين حمله ترکيه به شمال عراق در ماه جاری برای سرکوب شورشيان کرد وابسته به پ کا کا در منطقه خودمختار کردستان به شمار می رود.
ارتش ترکيه نيز در بيانيه ای با تاييد اين خبر گفت که هواپيماهای اين کشور به اهداف حزب کارگران کردستان، پ کا کا، حمله کردند که از شمال عراق به عنوان پايگاهی عليه نيروهای امنيتی ترکيه استفاده می کنند.
در اين بيانيه، محل عمليات نيروی هوايی ترکيه، ارتفاعات قنديل در کردستان عراق اعلام شده است که به گفته آنکارا محل تجمع شورشيان کرد است.
شهرداران شهرهای ژاراوا و سانکاسار در شمال سليمانيه گفته اند که اين حمله هوايی در ساعت دو بامداد به وقت محلی روی داد و برای چندين ساعت نيز ادامه داشت. به گفته آنها، چندين خانه و مدرسه در جريان اين تهاجم در عمق يکصد کيلومتری جنوب مرز ترکيه تخريب شد.
اين منابع افزودند که يک زن در اين حمله کشته شد و گفته می شود حداقل دو نفر نيز زخمی شده اند. اما ارتش ترکيه که در هفته های اخير چندين عمليات نظامی را در خاک کردستان عراق انجام داده است، می گويد: «هدف از اين حمله، شورشيان کرد بوده اند و نه مردمی که در شمال عراق زندگی می کنند يا گروه های محلی که ارتباطی با فعاليت های خصمانه ندارند.»
آنکارا تاکنون يکصد هزار سرباز را به منطقه مرزی با کردستان عراق اعزام کرده است که از سوی تانک ها، توپخانه و نيروی هوايی ترکيه مرود حمايت قرار دارند.
مقامت ترکيه گفته اند که طبق قوانين بين المللی حق دفاع از خود دارند و به همين دليل می توانند از نوار مررزی عراق برای سرکوب سه هزار شورشی کرد که در اين منطقه مستقر هستند عبور کنند.
ارتش ترکيه در بيانيه خود تاکيد کرده که اين حملات «در صورت نياز» تکرار خواهد شد.
برخی از تحليلگران معتقدند که احتمال حمله جانبه عليه شورشيان کرد از سوی ارتش ترکيه ضعيف است چرا که بسياری از شورشيان به خاک ايران نقل مکان کرده اند و هوا نيز برای انجام عمليات مساعد نيست.
آمريکا نگران است که عمليات ترکيه در شمال عراق را به بحران نا امنی در اين منطقه ارام عراق دامن بزند ولی بارها حملات شورشيان کرد را محکوم کرده و همراه با اتحاديه اروپا، حزب کارگران کرد ترکيه را در فهرست سازمان های تروريستی قرار داده است.
شورشيان پ کا کا از سال ۱۹۸۴ برای استقلال خواهی با دولت مرکزی ترکيه می جنگند که درگيری ميان طرفين تاکنون ۴۰ هزار کشته برجای گذاشته است.