آژانس امنیت دیجیتال اتحادیه اروپا روز دوشنبه هشتم بهمن اعلام کرد ایران همزمان با وخامت روابطش با قدرتهای غربی به احتمال فراوان فعالیتهای جاسوسی سایبری خود را افزایش خواهد داد.
خبرگزاری رویترز در ماه نوامبر در گزارش ویژهای اعلام کرد که در سالهای اخیر همزمان با تلاش ایران برای تقویت نفوذ خود در خاورمیانه و سایر نقاط جهان، هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی چندین حمله سایبری و کارزار نشر اخبار جعلی انجام دادند.
آژانس امنیت شبکه و اطلاعات اتحادیه اروپا (انیسا) روز دوشنبه در گزارشی پیرامون این موضوع اعلام کرد: «اعمال تحریمهای اخیر علیه ایران به احتمال فراوان آن کشور را به سوی تشدید اقدامات و حملات سایبری در راستای اهداف استراتژیک و ژئوپلتیک خود در سطح منطقه سوق خواهد داد».
یک مقام ارشد ایرانی این گزارش را رد کرده و گفته که «این بخشی از جنگ روانی آمریکا و متحدانش علیه ایران است».
آژانس امنیت شبکه و اطلاعات اتحادیه اروپا هکرهای وابسته به حکومتها را خطرناکترین تهدید برای امنیت دیجیتال این اتحادیه قلمداد میکند.
در بخش دیگری از گزارش این آژانس گفته میشود: «چین، روسیه و ایران بیشترین توانایی و فعالیت را در زمینه حملات سایبری اقتصادی دارند».
این سه کشور بارها اتهامهای آمریکا در مورد حملات سایبری را تکذیب کردهاند.
حدود ده سال پیش تاسیسات غنیسازی ایران در نطنز با ویروس کامپیوتری موسوم به «استاکس نت» هدف حملات سایبری قرار گرفت و تصور عمومی این است که این حمله توسط آمریکا و اسرائیل انجام شد.
در مارس ۲۰۱۸ که دولت آمریکا چند ایرانی را به خاطر انجام حملات سایبری به نیابت از سوی حکومت تحریم کرد وزارت خارجه ایران آن را به عنوان اقدامی «تحریکآمیز، نامشروع و غیرقابل توجیه» محکوم کرد.
در ماه نوامبر نیز دولت آمریکا علیه دو ایرانی به خاطر حمله سایبری با استفاده از بدافزار باجگیر «سام سام» اعلام جرم و دو نفر دیگر را به خاطر مشارکت در تعویض پول باجگیری از شکل بیت کوین به ریال تحریم کرد.
آژانس امنیت دیجیتال اروپا در بخش دیگری از گزارش خود اشاره کرده که انتظار میرود فعالیتهای سایبری ایران در ماههای آینده افزایش یابد بخصوص اگر تهران نتواند اتحادیه اروپا را به باقی ماندن در برجام قانع کند.