رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران ضمن انتقاد از عدم ارتباط دولت حسن روحانی با هوادارانش گفت که دولت یازدهم تیم رسانهای «ضعیفی» دارد و کارهای دولت «نمود لازم را پیدا نمیکند».
اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با شماره روز دوشنبه ۲۴ آبان روزنامه «آرمان» همچنین «ماهیت» دو حزب دمکرات و جمهوریخواه آمریکا را یکسان خواند و در عین حال گفت دونالد ترامپ، رییسجمهوری منتخب آمریکا «چهره خطرناکی است که به اصول پایبند نیست».
وی ضمن انتقاد از عملکرد تیم رسانهای دولت اعلام کرد: «خیلی از دوستان با رییسجمهوری در مورد رفع این نقیصه صحبت کردهاند».
|برای دریافت تازهترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|
به گفته هاشمی رفسنجانی،حسن روحانی نیز از دفتر خود خواسته که یک تیم رسانهای که «بتوانند کار کنند» را منصوب کنند، اما دفتر او «برای این کار کشش ندارد».
وی تاکید کرد: «آقای روحانی باید یک تیم رسانهای همه جانبه و عالمانهای داشته باشد که دائما هر جا میبیند دارند نفوذ سیاسی و خرابکاری میکنند، رخنهها را پر کنند».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت دولت آقای روحانی «با کسانی که در روی کار آمدن دولت او سهیم بودند»، ارتباط ندارد و افرادی در «استانهای مختلف زحمات زیادی کشیدند اما اکنون دلسرد شدهاند».
وی خواستار آن شد حسن روحانی در سفرهای خود به استانها با حامیانش نیز دیدار کند و یا اینکه حامیانش را در قالب نشستهایی به تهران دعوت و با آنها صحبت کند.
پیش از این نیز تعدادی زیادی از حامیان دولت حسن روحانی از «ضعف تیم رسانهای» دولت انتقاد و اعلام کرده بودند که افراد فعال در روابط عمومی و دیگر بخشهای اطلاعرسانی دولت از افراد نزدیک به محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و رقیب آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، هستند.
از پرویز اسماعیلی معاون اطلاعرسانی دفتر رییسجمهوری و مدیر عامل سابق خبرگزاری مهر و همچنین محمدتقی روغنیها، سرپرست روزنامه ایران به عنوان چهرههای نزدیک به محمدباقر قالیباف نام برده میشود.
حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد ایران نیز از چهرههای نزدیک به علی لاریجانی رییس مجلس است.
«شرط رجل سیاسی میتواند شامل زنان هم بشود»
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مصاحبه همچنین اعلام کرد شرط «رجل سیاسی» که برای رییسجمهوری در قانون اساسی ذکر شده «میتواند شامل زنان هم بشود».
وی گفت: «وقتی که قانون اساسی را در شورای انقلاب آماده میکردیم، به همین دلیل این را مبهم گذاشتیم. چون شرایط ایجاب نمیکرد که رییسجمهوری زن باشد و نمیخواستیم نفی کنیم».
آقای رفسنجانی همچنین با اشاره به نامزدی هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نخستوزیری ترزا می در بریتانیا، از فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز نام برد و گفت که او «در سطح جهان مسئولیت دارد و خیلی خوب کار میکند».
شرط «رجل سیاسی» که برای رییسجمهوری در قانون اساسی ذکر شده «میتواند شامل زنان هم بشود».هاشمی رفسنجانی
شورای نگهبان در هفتههای گذشته از صاحبنظران و مردم دعوت کرده که نظرات خود را درباره «رجل سیاسی- مذهبی » که از جمله شرطهای ریاست جمهوری در ایران است اعلام کنند.
برخی از شخصیتهای سیاسی در ایران پیش از این اعلام کردهاند که زنان نیز میتوانند «رجل سیاسی» محسوب شده و در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شوند.
با این حال شورای نگهبان در نزدیک به چهار دهه گذشته هیچ زنی را برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری تایید صلاحیت نکرده است.
«ترامپ چهره خطرناکی است که به اصول پایبند نیست»
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران رد بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه «ماهیت» هر دو حزب آمریکا درباره ایران یکسان است، در عین حال با اشاره به تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که «ترامپ چهره خطرناکی است که به اصول پایبند نیست».
در روزهای گذشته مقامهای جمهوری اسلامی سخنان متفاوتی را درباره پیروزی دونالد ترامپ بیان کردهاند.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران روز ۱۹ آبان با اعلام اینکه «در امور داخلی سایر کشورها دخالت نمیکنیم» در عین حال تأکید کرده بود که «رییسجمهوری آینده آمریکا موظف به رعایت تعهد چندجانبه برجام است».
با این حال حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان، در سرمقاله روز ۲۳ آبان این روزنامه ابراز امیدواری کرده بود که دونالد ترامپ توافق اتمی ایران را «پاره» کند.
در همان روز علی لاریجانی رییس مجلس ایران خواستار «پرهیز از اظهار نظرهای شتابزده» در مورد رییسجمهوری منتخب آمریکا شده بود.
کوروش «واقعا مدیر لایقی برای کل منطقه بود»
هاشمی رفسنجانی در این مصاحبه درباره مدتدار شدن رهبری در نظام جمهوری اسلامی نیز گفت آیتالله خامنهای موافق مدتدار بودن سمت رهبری بوده است اما در قانون اساسی در نهایت زمان رهبری بدون مدت تعیین شده است و برای تغییر آن باید قانون اساسی تغییر کند.
کوروش «واقعا مدیر لایقی برای کل منطقه بود» و بحثی «بین علامه طباطبایی و ابوالکلام آزاد است و نظرشان این است که کوروش همان ذوالقرنین است که در قرآن است».رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره تجمع روز کورش نیز گفت که «ملیگرایی و وطندوستی چه اشکالی دارد؟ اینکه مردم ما به خاطر گذشتگانمان و شخصیتهایمان تجمع کنند چه اشکالی دارد؟»
وی اضافه کرد: «ما مشکلی نداریم. بیدلیل اینها را بزرگ میکنند و عدهای هم بیجهت مخالف ما میشوند».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت که کوروش «واقعا مدیر لایقی برای کل منطقه بود» و بحثی «بین علامه طباطبایی و ابوالکلام آزاد است و نظرشان این است که کوروش همان ذوالقرنین است که در قرآن است».
در ایران روز هفتم آبانماه به طور غیررسمی «روز کوروش» نامگذاری شده و چند سالی است که گروههایی از مردم از سراسر کشور در چنین روزی در پاسارگاد جمع میشوند.
بر اساس گزارشها در تجمع امسال در پاسارگارد چندین هزار نفر شرکت کردند و برخی از حاضران شعارهایی چون «شاهزاده، تولدت مبارک» و همچنین شعارهایی علیه حکومت جمهوری اسلامی سر دادند.
تعدادی از شرکت کنندگان در این مراسم دستگیر شدهاند و پلیس امنیت نیز تلاشها برای شناسایی برخی از دیگر شرکتکنندگان در این مراسم را آغاز کرده است.
آقای هاشمی رفسنجانی همچنین اعلام کرد که پرونده مهدی، فرزندش، در دیوان عالی کشور در حال بررسی است و بررسی آن هنوز تمام نشده است.
وی همچنین گفت مهدی هاشمی در زمانی که در انفرادی بوده پس از درد در ناحیه قلب با دستور رهبر جمهوری اسلامی به بیمارستان منتقل شده و پس از آن نیز در بند عمومی زندان اوین چند بار به بیمارستان رفته است.
روز چهارم مهر برخی از وبسایتهای خبری اعلام کردند که اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار با برخی از روزنامهنگاران از پذیرفته شدن اعاده دادرسی پرونده مهدی هاشمی از سوی دیوان عالی کشور و بررسی دوباره آن در یک دادگاه دیگر خبر داده است.
یک روز بعد اما عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران این گزارشها را «خلاف واقع» خوانده و گفته بود که مهدی هاشمی درخواست اعاده دادرسی را به دیوان عالی کشور ارائه کرده، ولی «تاکنون پذیرفته نشده است».