لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۴۰

نامگذاری یک شهرک در بلندی‌های جولان به نام «بلندی‌های ترامپ»


«بلندی‌های ترامپ» نامی است که بر یکی از شهرک‌های موجود در بلندی‌های جولان نهاده شده اما قرار است با بودجه‌های دولتی و بخش خصوصی، این منطقه گسترش یابد.
«بلندی‌های ترامپ» نامی است که بر یکی از شهرک‌های موجود در بلندی‌های جولان نهاده شده اما قرار است با بودجه‌های دولتی و بخش خصوصی، این منطقه گسترش یابد.

اسرائیل یک شهرک را در بلندی‌های جولان به نام «بلندی‌های ترامپ» نامگذاری کرد تا از رئیس‌جمهوری آمریکا به دلیل به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر این منطقه تقدیر کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، نیز در توئیتی از این اقدام دولت اسرائیل تشکر کرده است.

دولت اسرائیل روز یکشنبه ۲۶ خرداد به همین مناسبت نشست ویژه‌ای در این شهرک برگزار کرد.

دونالد ترامپ در آستانه انتخابات پارلمانی دو ماه پیش اسرائیل، حاکمیت این کشور بر جولان را به رسمیت شناخت؛ امری که اسرائیل آن را «یک اقدام تاریخی» نامید اما سوریه آن را نکوهش کرد و اتحادیه اروپا آن را رد کرد.

اسرائیل در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷/ خرداد ۱۳۴۶، بر بلندی‌های جولان در سوریه مسلط شد و در سال ۱۹۸۱/ ۱۳۶۰ این منطقه را رسما به خاک خود منضم کرد.

الحاق جولان به خاک اسرائیل، قطعنامه ۴۹۷ سازمان ملل را در پی داشت که این اقدام را محکوم کرده و آن را «بدون‌ اعتبار، تهی، و فاقد پیامدهای قانونی از نظر بین‌المللی» توصیف کرده‌ است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در آیین نامگذاری «بلندی‌های ترامپ» گفت که بلندی‌های جولان «از همان آغاز اسرائیلی بود، اسرائیلی نیز خواهد ماند و بخش جدایی‌ناپذیری از کشور ما است».

«بلندی‌های ترامپ» نامی است که بر یکی از شهرک‌های موجود در بلندی‌های جولان نهاده شده اما قرار است با بودجه‌های دولتی و بخش خصوصی، این منطقه گسترش یابد و طرح‌های متعدد اقتصادی برای مبدل کردن این شهرک‌ به یک شهر مدرن در آن اجرا شود.

دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل، نیز در این مراسم حضور داشت.

به گزارش شبکه «کان» اسرائیل، سفیر آمریکا با بیان قدردانی رئیس‌جمهوری آمریکا از اسرائیل، افزود که در موارد معدودی در جهان جایی به نام روسای جمهوری آمریکا نامگذاری شده از جمله دهکده «ترومن» که به یاد هری ترومن، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شد.

به نظر می‌رسد که به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان، دولت این کشور را امیدوار کرده که واشینگتن حاکمیت اسرائیل بر شهرک‌های عمده کرانه باختری را نیز بپذیرد؛ امری که نتانیاهو قول آن را به طرفدارانش داده است.

سفیر اسرائیل در آمریکا نیز هفته گذشته به نیویورک تایمز گفت که اسرائیل حق دارد دستکم بخشی از کرانه باختری را به خاک خود الحاق کند.

هر چند «یک مقام ارشد» آمریکا در واکنش به اظهارات آقای فریدمن گفت که سیاست واشینگتن «تغییر نکرده» اما به گزارش جروزالم پست، جیسون گرینبلات، عضو ارشد در تیم تهیه طرح صلح موسوم به «معامله قرن» روز یکشنبه از سخنان سفیر آمریکا حمایت کرد و گفت اسرائیل محق است حاکم بخش‌هایی از کرانه باختری باشد.

آقای گرینبلات که در نیویورک سخن می‌گفت، اعلام کرد که کشورش هنوز می‌تواند «معامله قرن» را ارائه کند؛ ولی به گفته وی، دونالد ترامپ بعد از نامزدی‌اش برای دور بعدی انتخابات آمریکا باید این طرح صلح را پیش ببرد.

XS
SM
MD
LG