رییسجمهوری اسلامی ایران میگوید که موشک ساخته، میسازیم و خواهیم ساخت، زیرا با هیچیک از قوانین بینالمللی در تضاد نیست.
حسن روحانی که روز یکشنبه هفتم آبان برای معرفی وزیران جدید علوم و نیرو به مجلس شورای اسلامی رفته بود، در سخنانی گفت: «ما هر سلاحی از هر نوعی که نیاز داشته باشیم میسازیم و انبار میکنیم و هر زمان که لازم باشد برای دفاع از خود از آن استفاده کرده و تردیدی نمیکنیم».
وی در این زمینه به طور مشخص به ادامه تولید موشک از سوی ایران اشاره کرد که آزمایشهای صورت گرفته با آن در ماههای گذشته انتقاد آمریکا و برخی از متحدان اروپاییاش را به دنبال داشته است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، رییسجمهوری ایران تاکید کرد: «موشک ساخته، میسازیم و خواهیم ساخت، زیرا با هیچیک از قوانین بینالمللی یا قطعنامه ۲۲۳۱ در تضاد نیست».
قطعنامه ۲۲۳۱ که پس از امضای توافق تیرماه سال ۱۳۹۴ در وین بین ایران و شش قدرت جهانی برای حلوفصل برنامه اتمی جمهوری اسلامی، توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد، تهران را از انجام هرگونه آزمایش موشکی دارای قابلیت حمل کلاهک هستهای منع کرده است.
ایران با تکیه بر همین موضوع مدعی است که «موشکهای آزمایششده برای حمل کلاهکهای هستهای طراحی نشدهاند» و از این رو آزمایشهای موشکیاش در تضاد با توافق اتمی نیست. اما مقام های آمریکایی و برخی دیگر از کشورها این موضوع را رد می کنند. از جمله نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد پیشتر با رد اظهارات مقامهای ایرانی در مورد جنبه دفاعی برنامه موشکی این کشور، آزمایش های موشکی ایران را اقدامی «غیر قابل قبول» توصیف کرده بود.
اظهارات آقای روحانی چند روز پس از مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا بیان میشود که تحریمهایی را بر برنامه موشکی بالستیک ایران وضع کرد بدون اینکه توافق وین را نقض کند.
این تحریمها دولت دونالد ترامپ را موظف می کند شرکت و موسساتی که در ایران یا خارج از این کشور با برنامه موشکی جمهوری اسلامی همکاری میکنند را شناسایی کرده و مورد تحریم قرار دهد.
رییسجمهوری ایران در بخش دیگری از سخنانش به آنچه که «تخلفات پیاپی آمریکا» خواند، انتقاد کرد و مدعی شد آمریکا گفته است که در برجام «به تعهد خود پایبند نیستم» و «استدلالش آن است که سر دولت قبلی کلاه رفته است».
این ادعا در حالی مطرح میشود که دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، در بیان راهبرد تازه واشینگتن در قبال ایران که روز ۲۲ مهرماه آن را اعلام کرد گفت که نمیتواند پایبندی ایران به توافق اتمی با قدرتهای جهانی را تایید کند.
آقای روحانی با بیان اینکه «آمریکا به برخی از کشورهای شرق آسیا پیام میدهد که مذاکره کنند»، افزود: «مگر دیوانهاند که با این شرایط با آمریکا مذاکره کنند. آمریکا به مذاکره امضاء شده، به تایید شورای امنیت سازمان ملل رسیده بیاعتنا است. آمریکا با این شیوه باید آینده مذاکره و تعهدات خود را کنار بگذارد».
اشاره وی به بحران هستهای و موشکی کره شمالی و مقابلهجوییهای آن با ایالات متحده آمریکا است.
جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، روز شنبه گفته بود که کشورش یک کره شمالی هستهای را نخواهد پذیرفت.