لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۲۸

احمدی نژاد: شورای امنیت « فاقد مشروعیت » است


آقای احمدی نژاد خطاب به کشورهای غربی گفته است: به شما نصيحت مي کنم که بيش از اين خود را منزوی نکنيد.
آقای احمدی نژاد خطاب به کشورهای غربی گفته است: به شما نصيحت مي کنم که بيش از اين خود را منزوی نکنيد.

در حالی که رييس جمهوری ايران ابراز تمايل کرده تا در نشست شورای امنيت سازمان ملل شرکت کند وی روز پنج شنبه اين شورا را «فاقد مشروعيت» دانست .


محمود احمدی نژاد که به شهرستان اردکان در استان يزد سفر کرده است، روز پنج شنبه در واکنش به اخباری مبنی بر توافق اصولی برای صدور قطعنامه دوم تحريم عليه ايران گفت:« دشمنان ملت ايران می خواهند با استفاده از ابزار شورای امنيت، جلو پيشرفت و توسعه ملت ايران را بگيرند، اما شورای امنيت امروز هيچ مشروعيتی در بين ملت های عالم ندارد.»


براساس گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، آقای احمدی نژاد در ادامه سخنان خود کشورهای غربی را مورد انتقاد شديد قرار داد و افزود: «شما دنبال جلوگيری از چه چيزی هستيد؟ امروز ملت ايران چرخه سوخت هسته ای را به طور کامل در اختيار دارد و اگر همه شما جمع شويد و اجداد خود را نيز از جهنم فرا بخوانيد، قادر نيستيد جلو حرکت ملت ايران را بگيريد.»


آقای احمدی نژاد سپس به نصيحت کشورهای غربی پرداخته و گفته است:« به شما نصيحت ميکنم که بيش از اين خود را منزوی نکنيد و برگرديد و انسانی زندگی کنيد و خود را به زحمت نياندازيد، دست از شرارت برداريد


محمود احمدی نژاد خطاب به کسانی که آنان را دشمن خواند، گفت: شما دنبال جلوگيری از چه چيزی هستيد؟ امروز ملت ايران چرخه سوخت هسته ای را به طور کامل در اختيار دارد و اگر همه شما جمع شويد و اجداد خود را نيز از جهنم فرا بخوانيد، قادر نيستيد جلو حرکت ملت ايران را بگيريد.

وی گفت:«خودرا بيشتر گرفتار نکنيد و آبروی خود را نبريد، بهترين موضع برای شما اين است که اشتباه خود را قبول کنيد و از اشتباه خود بازگرديد.»


در پی نگرانی ها از تلاش جمهوری اسلامی برای دستيابی به سلاح هسته ای، شورای امنيت سازمان ملل با صدور قطعنامه ای، خواستار توقف فرآيند غنی سازی اورانيوم از سوی ايران شد، اما رهبران جمهوری اسلامی از پذيرش اين خواسته خودداری کرده اند.


گامی ديگر به سوی قطعنامه دوم


روز چهارشنبه به وقت آمريکا اعلام شد که اعضای دايم شورای امنيت سازمان ملل متحد به همراه آلمان به صورت اصولی بر سر پيش نويس قطعنامه دوم تحريم عليه ايران به توافق رسيده اند .


در صورت تاييد اين توافق در پايتخت کشورهای گروه ۵+۱ و تصويب آن در شورای امنيت، راه برای گسترش تحريم ها عليه جمهوری اسلامی باز می شود.


پيش نويس قطعنامه جديد که مورد موافقت نمايندگان شش کشور قرار گرفته، شامل ممنوعيت صدور سلاح و مسدود کردن دارايی های افراد و شرکت های بيشتری می شود که به نحوی با برنامه هسته ای و موشکی ايران در ارتباط هستند.


رييس جمهوری اسلامی ايران درباره صدور قطعنامه دوم عليه ايران گفته است: « برای خودشان مقرراتی نوشته اند و خود را نماينده جامعه جهانی می دانند، اما ملت ايران برای اين تصميمات و دستورات ارزشی قايل نيست.»



انتقادهای آقای احمدی نژاد به عملکرد شورای امنيت و بی ارزش دانستن تصميمات آن در حالی صورت می گيرد که اوايل هفته جاری سخنگويان دولت و وزارت امور خارجه ايران اعلام کردند که رييس جمهوری ايران قصد دارد در نشست شورای امنيت برای بررسی تحريم عليه ايران شرکت کند.

انتقادهای آقای احمدی نژاد به عملکرد شورای امنيت و بی ارزش دانستن تصميمات آن در حالی صورت می گيرد که اوايل هفته جاری سخنگويان دولت و وزارت امور خارجه ايران اعلام کردند که رييس جمهوری ايران قصد دارد در نشست شورای امنيت برای بررسی تحريم عليه ايران شرکت کند.


اين سخنگويان هدف از سفر آقای احمدی نژاد را «دفاع از منافع ملی» در پرونده هسته ای ايران عنوان کرده اند.


محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت خارجه ايران نيز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران تاييد کرد که مراحل دريافت ويزا برای رييس جمهوری ايران در حال طی شدن است.


اين خبر با واکنش منفی پاره ای از محافل سياسی ايران روبه رو شده است و آمريکا نيز اعلام کرده که معلوم نيست سفر آقای احمدی نژاد چه فايده ای خواهد داشت .


آقای احمدی نژاد برنامه هسته ای ايران را از لحاظ حقوقی کاملا قانونی و شفاف دانسته و گفته اين برنامه زير نظر سازمان بين المللی انرژی اتمی قرار دارد.


محمد البرادعی، مديرکل سازمان بين المللی انرژی اتمی در گزارش اخير خود اعلام کرد که« نتوانسته به مدرکی که انحراف برنامه هسته ای ايران به سوی اهداف نظامی ايران را نشان دهد برسد، اما در همين حال از سوابق فعاليت هسته ای ايران اطلاع درستی ندارد چرا که آژانس با همکاری و شفافيت کامل از سوی ايران مواجه نشده است.»


بيانيه فعالان سياسی درباره برنامه اتمی


در همین حال روز چهارشنبه، بيش از سيصد فعال سياسی ايران در بيانيه ای از مسئولان عاليرتبه کشور خواستند تا پيشنهاد محمد البرداعی دبيرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی برای حل بحران هسته ای ايران را بپذيرند .


امضا کنندگان اين بيانيه به مسئولان عاليرتبه کشور هشدار داده اند که تا دير نشده است به خود آيند وهر راهکار مفيد برای حل مساله بحران هسته ای ايران را بپذيرند، «چون فردا خيلی دير است.»


در اين بيانيه با استقبال از پيشنهاد آقای البرداعی برای توقف همزمان تحريم های عليه و فعاليت های هسته ای مربوط به غنی سازی، تصريح شده است:« به باور ما در اين شرايط پيشنهاد مدير آژانس بين المللی انرژی اتمی، جناب آقای محمد البرادعی مبتنی بر «تعليق در برابر تعليق» اقدامی آجل و دورانديشانه برای پيشگيری از تحريم و جنگ است و می تواند سياست «برد- برد» را شکل دهد و سازماندهی کند و بهانه را از دست آتش افروزان و جنگ طلبان بگيرد.»


XS
SM
MD
LG