عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران روز دوشنبه درگذشت محمد راجی، یکی از دراویش گنابادی در حین بازجویی را تکذیب کرد.
وبسایت مجذوبان نور که اخبار دراویش گنابادی را پوشش میدهد، پیشتر از کشته شدن آقای راجی دراثر ضربات وارده در حین بازجویی در بازداشتگاه پلیس خبر داده بود.
طیبه راجی،دختر محمد راجی، روز ۱۳ اسفند در گفتوگو با رادیو فردا تایید کرد که ماموران اداره دهم آگاهی در خیابان شاپور تهران٬ پس از اعلام خبر به کما رفتن یکی از بازداشتشدگان «بر اثر ضربات وارده»٬ از مرگ پدر وی خبر دادهاند.
در همین حال، عباس جعفری دولتآبادی٬ دادستان تهران، روز دوشنبه گفت یکی از «متهمان منتسب به فرقه خاص» در روز درگیری در خیابان پاسداران کشته شده است.
آقای دولتآبادی٬ کشتهشدن محمد راجی «در جریان تحقیقات {بازجویی}» را تکذیب کرده است.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه ایران، همچنین اخبار منتشر شده درباره جانباختن محمد راجی در بازداشتگاه پلیس را را « سراسر دروغ» و «لجنپراکنی رسانههای معاند» توصیف کرده است.
میزان همچنین نوشته است: غلامحسین محسنی اژهای نیز پیش از این گفته بود که فرد دیگری «غیر از ماموران» نیز جان باخته است.
به گفته اژهای٬ «در جریان این آشوبها یک نفر نیز فوت کرده است؛ حالا اینکه این فرد کیست؛ درویش است یا غیر از درویش، مشخص نیست».
وبسایت رسمی قوه قضائیه در حالی این موضوع را «لجنپراکنی رسانههای معاند» نامیده که طیبه راجی٬ فرزند محمد راجی٬ مرگ پدرش در بازداشتگاه پلیس را تایید کرده است.
خانم راجی همچنین به رادیو فردا گفته که پدرش هنگام بازداشت در اول اسفند «شدیداً ضرب و شتم» شده بود و «حال وخیمی» داشت اما «دست خود را تکان داد» و بعد از آن هیچ تماسی با خانواده نداشته است.
او اضافه کرد: «اگر پدر من در کما بود، حداقل حقوق شهروندی این بود که به ما اطلاع میدادند که او را ببینیم».
طیبه راجی همچنین گفت که مأموران نیروی انتظامی به خانواده هیچ اطلاعی درباره زمان تحویل جسد پدرش ندادهاند.
محمد راجی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران بوده و در جنگ ایران و عراق مجروح شیمیایی شده بود.
آن طور که وبسایت مجذوبان نور مینویسد، او در سال ۸۳ پس از جدا شدن از سپاه، در روستای مزرعهآباد الیگودرز به کشاورزی مشغول بوده است.
دختر محمد راجی همچنین به رادیوفردا گفت محمدعلی راجی، برادرش که متولد سال ۷۴ است، برای مراقبت از پدرش که «مجروح شیمیایی» بود، به خیابان پاسداران رفته بود که او نیز بازداشت شده و در زندان فشافویه بهسر میبرد.
پیش از این گزارشهای تایید نشدهای درباره مرگ سه نفر از دراویش بازداشت شده در بیمارستان منتشر شده بود.
علاوه بر این، فیلمها و عکسهایی از«ضرب و جرح» شدید دراویش بازداشت شده و گزارشهایی درباره «شکستگی سر، فک و چند دندان» و وضعیت جسمی نامناسب تعدادی از آنها منتشر شده است.
مقامهای قوه قضائیه در روزهای گذشته بر مجازات «سریع و خارج از نوبت» دراویش گنابادی بازداشت شده در درگیریهای خیابان پاسداران تأکید کردهاند.
فرمانده نیروی انتظامی تهران نیز اعلام کرده که راننده اتوبوسی که به گفته مقامهای امنیتی و قضایی، سه مأمور نیروی انتظامی را زیر گرفته و باعث مرگ آنان شده، قبل از پایان سال ۹۶ اعدام خواهد شد.
تجمع دراویش گنابادی در روز ۳۰ بهمن، ابتدا در مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران در شمال تهران در اعتراض به بازداشت یکی از دراویش به نام نعمتالله ریاحی آغاز شده بود.
حدود دو هفته پیش از آن نیز دراویش گنابادی، پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر ایجاد یک پاسگاه ایست بازرسی در نزدیکی خانه نورعلی تابنده٬ قطب خود، تجمع کرده بودند که آن تجمع با دخالت مأموران امنیتی به خشونت کشیده شده بود.
اقدامات جمهوری اسلامی علیه این گروه از سال ۸۴ شدت گرفت. در این سال تخریب گسترده حسینیههای دراویش گنابادی در شهرهای مختلف ایران آغاز شد و پس از آن تعداد زیادی از دراویش بازداشت شدند.