لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۷

افزایش شاخص‌های بورس سهام در بازار نیویورک


بازار بورس نیویورک روز سه شنبه با افزایش شاخص ها همراه بود و پس از چند روز افت، بازار بورس با آرامش نسبی به کار خود پایان داد. بانک مرکزی آمریکا هم اعلام کرد تا دوسال آینده بهره بانکی را افزایش نخواهد داد.

بانک مرکزی آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد بهره بانکی را ثابت نگه می دارد و رقم آن را تا میانه سال ۲۰۱۳ تغییر نمی دهد. همین خبر باعث شد بهبود نسبی در بازار سهام دیده شود. بازار بورس اروپا و آسیا هم شاهد بهبود نسبی بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بازارهای بورس جهانی که دیروز، دوشنبه، بدترین روز خود از زمان رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ تجربه می کردند، روز سه شنبه به آرامش نسبی رسیدند. شاخص داوجونز در پایان کاری روز سه شنبه، چهار درصد گزارش شد.

بهبود اوضاع شاخص در ساعات آخرین بازار کار بورس به دست آمده و تا یک ساعت پیش از بسته شدن بازار، داو جونز روند منفی را طی می کرد.

بلافاصله پس از اعلام بانک مرکزی آمریکا، آرامش نسبی بر بازار بورس حاکم شد.

بازارهای عمده سهام در نخستین روز کاری خود، یعنی دوشنبه، پس از تنزل اعتبار آمریکا، به شدت سقوط کردند و نطق کوتاه باراک اوباما هم نتوانست بر بدبینی عمیق بازار تاثیری بگذارد.

در چند روز گذشته و در بازار بورس نیویورک، شاخص سهام داوجونز با ۵.۵۵ درصد، شاخص نزدک، ۶.۹۰ درصد و استاندارد اند پورز ۶.۶۶ درصد سقوط کرده بود.

در مقابل بهای طلا و فرانک سوییس و ین ژاپن افزایش یافت؛ چراکه بسیاری به دنبال تبدیل سرمایه‌‌های خود به طلا و ارزهای باثبات‌تر هستند؛ ارزش اوراق قرضه تضمین شده خزانه‌‌داری آمریکا هم سیر صعودی داشت. دوشنبه ،دیروز، هر انس طلا با ۳.۶۸ درصد افزایش به ۱۷۱۲ دلار رسید.

سقوط سهام پس از آن تشدید شد که جمعه شب موسسه «استاندارد اند پورز» اعلام کرد، به دلیل بدهی‌های سرسام‌‌آور و مشکل تصمیم‌گیری درباره افزایش بدهی‌های آمریکا، اعتبار این کشور را از AAA به +AA تنزل می‌دهد.

این موسسه یکی از سه موسسه عمده در ارزیابی اعتبار کشورهاست و بدین ترتیب یکی از این ارزیاب‌ها پس از ۷۰ سال از اعتبار آمریکا کاست. یکی از پیامدهای این تنزل اعتبار، این است که دولت آمریکا برای استقراض‌های بعدی خود باید بهره بیشتری بپردازد.

باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده، بعد از ظهر دوشنبه تلاش کرد بازار را آرام کند، اما تردید و بی‌ثباتی در بازار بیش از آن بود که این نطق بر آن اثر داشته باشد؛ پس از این نطق شاخص‌های سهام همچنان به سیر نزولی خود ادامه دادند.

باراک اوباما با بیان اینکه «نبود اراده سیاسی در واشینگتن» مانع حل مشکل کشور است، تصریح کرد که تنزل اعتبار آمریکا دلیلش آن نیست که این کشور توان پرداخت بدهی‌های خود را ندارد.

روز شنبه، چین که بزرگترین دارنده اوراق قرضه آمریکا، است در حمله‌ای شدیداللحن اعلام کرد که آمریکا باید «اعتیاد به استقراض» را ترک کند.

خبرگزاری شینهوا که مواضع دولت کمونیست چین را منعکس می‌کند، تصریح کرده بود: «چین، به عنوان بزرگترین اعتباردهنده به تنها ابرقدرت جهان، حق خود می‌داند که از ایالات متحده بخواهد مشکلات ساختاری بدهی خود را سامان دهد و امنیت دارایی‌های دلاری چین را تضمین کند.»

چین یک تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار از اوراق قرضه آمریکا را در اختیار دارد.
XS
SM
MD
LG