خبرگزاری فارس، بامداد دوشنبه ۱۴ دی، در گزارشی به نقل از یک «منبع دیپلماتیک» مدعی شد که عربستان سعودی پس از قطع رابطه با ایران در تلاش است کشورهای حاشیه خلیج فارس، از جمله بحرین و امارات عربی متحده را به قطع رابطه با ایران ترغیب کند.
این خبرگزاری مدعی شد که یک «منبع دیپلماتیک» که به نام او اشاره نشده، از تلاش دولت سعودی برای «اقدام متحد در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس» برای قطع رابطه با ایران خبر داده است.
این «منبع دیپلماتیک» پیش بینی کرده که در راستای قطع رابطه با ایران، «بیانیههایی مشابهی از سوی بحرین و امارات صادر شود» و مدعی شد که «فشار عربستان بر سایر کشورها نیز در جریان است تا آنها هم روند مشابهی در پیش گیرند».
عربستان شامگاه یکشنبه، یک روز پس از حمله معترضان به سفارت این کشور در تهران، از خروج دیپلماتهایش از ایران، و قطع روابط با تهران خبر داد و به دیپلماتهایی ایرانی هم فرصت داد که ظرف ۴۸ ساعت خاک این کشور را ترک کنند.
تنش میان عربستان و ایران که ماههاست بر سر مسائل منطقهای از جمله ماهیت نقشآفرینی در سوریه و یمن در جریان است، روز شنبه با اعدام شیخ نمر النمر، روحانی شیعه منتقد در عربستان تشدید شد و با حمله معترضان به اماکن دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد به اوج رسید.
این موضوع لبه تیز انتقادها را به سوی ایران برگرداند، و اتحادیه اروپا، آمریکا، و کشورهای دیگر، از جمهوری اسلامی خواستند که امنیت دیپلمات سعودی و اماکن دیپلماتیک این کشور در خاک ایران را حفظ کند.
این در حالی است روز شنبه، بیشتر کشورها و گروههای بینالمللی عربستان را به دلیل اعدام دستهجمعی ۴۷ زندانی مخالف، از جمله شیخ نمر، نکوهش میکردند.
روز یکشنبه ایالات متحده، حمله به اماکن دیپلماتیک را به شدت محکوم کرد و خواستار حفاظت ایران از سفارت عربستان سعودی شد.
در تحولی دیگر در ارتباط با حمله به سفارت عربستان در تهران، وزارت خارجه امارات متحده عربی نیز سفیر ایران در ابوظبی را فراخواند و به «دخالت ایران در حاکمیت سعودی و تجاوز به مقرهای دیپلماتیک در تهران و مشهد» اعتراض کرد.
در همین روز دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس حمله به اماکن دیپلماتیک را محکوم کرد و آن را اقدامی «وحشیانه» خواند.
حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران، در بیانیه دبیرکل اتحادیه عرب نیز به «شدیدترین شکل ممکن» محکوم شده است.
در سالهای پس از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷، معترضان دست کم چهار بار دیگر هم به سفارتخانههای کشورهای دیگر حمله کردند که دو مورد از این حملات به قطع رابطه انجامیده است.
در آبان ماه ۵۸، دانشجویان پیرو خط امام، سفارت آمریکا در تهران را اشغال کردند و کارکنان آن را به گروگان گرفتند که به دنبال آن روابط دیپلماتیک ایالات متحده و ایران قطع شد. ایران و آمریکا از آن زمان روابط دیپلماتیک ندارند.
در سال ۱۳۹۰ نیز جمعی از دانشجویان بسیجی به سفارت بریتانیا در تهران حمله کردند، که این حادثه نیز قطع رابط ایران و بریتانیا را به دنبال داشت. سفارتخانه بریتانیا در تهران به تازگی بازگشایی شده است.