لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۵

بشار اسد خواستار خروج نیروهای آمریکایی از سوریه شد


 بشار اسد، رئیس جمهور سوریه
 بشار اسد، رئیس جمهور سوریه

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، در مصاحبه تازه خود گفت که نیروهای آمریکایی باید از سوریه بروند و ابراز اطمینان کرد که نیروهای وی کنترل مناطق مختلف کشور را از دست شبه‌نظامیان مورد حمایت آمریکا خارج خواهند کرد.

بشار اسد این مطلب را روز پنج‌شنبه دهم خرداد در مصاحبه با شبکه خبری «راشا تودِی» بیان کرد.

وی در این مصاحبه هم‌چنین در واکنش به این‌که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از او با عنوان «حیوان» یاد کرده خطاب به دونالد ترامپ گفت: «آنچه گفتی، خودت هستی.»

رئیس جمهور سوریه با ذکر این‌که «آمریکایی‌ها باید از وضعیت عراق درس بگیرند»، گفت: «آمریکایی‌های باید بروند، و بالاخره هم می‌روند.»

آمریکا هم‌اکنون دو هزار نیرو در سوریه دارد که در چارچوب نبرد علیه حکومت اسلامی (داعش) در منطقه حضور دارند.

این اظهارات تازه بشار اسد پس از آن بیان می‌شود که مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا روز ۳۱ اردیبهشت برای رسیدن به توافق هسته‌ای جدید با ایران ۱۲ شرط تعیین کرد که یکی از آنها این بود که ایران، به عنوان یکی از حامیان اصلی حکومت اسد، «باید تمام نیروهای نظامی تحت فرماندهی خود را از سوریه خارج کند».

رئیس جمهوری سوریه در مصاحبه روز پنج‌شنبه خود افزود که مناطق تحت کنترل «نیروهای دموکراتیک سوریه» هم از راه مذاکره یا با توسل به زور به کنترل دولت مرکزی در خواهد آمد.

بشار اسد اظهار داشت که دمشق «هم‌اکنون در حال باز کردن باب مذاکره» با «نیروهای دموکراتیک سوریه» است.

رئیس جمهور سوریه گفت: «این نخستین گزینه است. و در غیر این‌صورت با توسل به زور آن مناطق را آزاد خواهیم کرد. چه با (حضور) آمریکایی‌ها چه بدون (حضور) آمریکایی‌ها ما گزینه دیگری نداریم.»

بخش اعظم «نیروهای دموکراتیک سوریه» را که مورد حمایت آمریکا هستند، یگان‌های مدافع خلق تشکیل می‌دهند.

نیروهای کُرد یگان‌های مدافع خلق که با حمایت آمریکا در جنگ با داعش شرکت داشته‌اند، در ماه‌های اخیر با ارتش ترکیه نیز درگیر بوده‌اند.

ترکیه یگان‌های مدافع خلق را شاخه حزب کارگران کردستان (پ‌کا‌کا) می‌داند و آن را در فهرست گرو‌ه‌های تروریستی قرار داده است.

با این حال هنگام حمله ترکیه به یگان‌های مدافع خلق در خاک سوریه، گروهی از شبه‌نظامیان طرفدار دولت به کمک کردها آمدند.

بشار اسد در ادامه، آمریکا را از ادامه حضور در سوریه برحذر داشت و گفت: «آنها بدون هیچ مبنای حقوقی به عراق آمدند و ببینید چه بر سر آنها آمد. باید درس بگیرند. عراق استثنا نبود، سوریه (هم) استثنا نیست. مردم در این منطقه دیگر حضور خارجی‌ها را نمی‌پذیرند.»

بشار اسد در این مصاحبه بار دیگر استفاده از سلاح شیمیایی در دوما، واقع در غوطه شرقی، را رد کرد و گفت دمشق هیچگونه سلاح‌ شیمیایی در اختیار ندارد و به صلاحش هم نبوده که چنین حمله‌ای انجام دهد.

در تاریخ ۱۸ فروردین امسال مخالفان سوری خبر از حمله شیمیایی به دوما دادند و اعلام کردند در این حمله دست‌کم ۷۰ نفر کشته شدند.

متعاقب آن بامداد ۲۵ فروردین، آمریکا، بریتانیا و فرانسه مواضع و مکان‌های دولتی در سوریه را هدف حمله هوایی قرار دادند.

دولت بشار اسد که در تنگنا قرار گرفته بود، با حمایت ایران و گروه‌های شبه‌نظامی شیعه و پوشش هوایی روسیه توانست دست برتر را در جنگ داخلی این کشور به‌دست آورد و بسیاری از مناطق را از تسلط شورشیان و گروه‌های جهادی نظیر داعش و جبهه‌النصره خارج کند.

با این حال هنوز مناطق بزرگی در مرز عراق، ترکیه و اردن خارج از کنترل نیروهای دولتی قرار دارد.

بشار اسد در بخشی دیگری از مصاحبه خود اظهار داشت تنها مستشاران نظامی ایران در سوریه حضور دارند.

این اظهارات وی درحالی بیان می‌شود که تاکنون صدها نفر از نیروهای ایرانی در درگیری‌ها در سوریه کشته شده‌اند.

بشار اسد در پاسخ به پرسشی درباره حملات هوایی اسرائیل به سوریه گفت: «تنها گزینه این است که پدافند هوایی خود را تقویت کنیم و این تنها کاری است که می‌توانیم انجام دهیم و آن را انجام خواهیم داد.»

بنا بر آمار دیدبان حقوق بشر سوریه بیش از ۴۰۰ هزار نفر در طول جنگ هفت ساله سوریه کشته یا ناپدید شده‌اند.

در این مدت بیش از نیمی از جمعیت ۲۲میلیون نفری سوریه مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده‌اند.

حدود شش میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد، مهاجرت درون‌کشوری داشته و حدود پنج میلیون و ۶۰۰ هزار نفر هم به خارج گریخته‌اند.

با استفاده از رویترز و رادیو فردا. / ح.ر. / پ.پ
XS
SM
MD
LG