لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۵

دادستان کل: نمایندگان درباره شبکه‌های اجتماعی حرف‌های بی‌ربط نزنند


محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور،
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور،

محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، اعلام کرد که شش وزیر از وی خواسته‌اند تا برخی شبکه‌های اجتماعی رفع فیلتر شوند اما او نخواسته «شریک جرم باشد.»

دادستان کل همچنین از نمایندگان مجلس خواست در مورد شبکه‌های اجتماعی، به گفته او، «حرف‌های بی‌ربط» نزنند.

محمدجعفر منتظری روز چهارشنبه ۲۴ مرداد در همایش مقابله با جرایم مالی در فضای مجازی گفت: «این بلایی که تلگرام و اینستاگرام برای مردم فراهم کرده را ببینید...وقتی بعضی از این شبکه‌ها را در کارگروه مصادیق مجرمانه می‌بندیم و فیلتر می‌کنیم می‌بینیم بعضی از آقایان صدایشان بلند می‌شود و ۶ وزیر به من نامه می‌نویسند و می‌خواهند که جلسه بگذاریم تا رفع فیلتر کنیم که من نرفتم زیرا می‌بینم در اینجا شریک در جرم خواهم شد.»

دادستان کل که خود رئیس کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است از نمایندگان مجلس خواست که درباره شبکه‌های اجتماعی «حرف‌های بی‌ربط نزنند و شعار ندهند» .

محمد جواد منتظری گفت: «ما ذره‌ای اعتقاد نداریم که شبکه‌ها را ببندیم و از وکیل و نماینده حرف‌های بی‌ربط نزنند و شعار ندهند. ما فقط مطالبه‌گر این هستیم که فضای مجازی از آلودگی‌ها نجات یابد.»

در همین حال روزنامه همشهری روز چهارشنبه با تیتر یک «شبکه غیرقانونی بزرگان» به چاپ رسید.

این روزنامه نوشته است عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل، در حالی تقاضای رفع فیلتر توئیتر را از سوی وزیر ارتباطات غیرقانونی خواند که هر روز تعداد بیشتری از مقامات عضو این شبکه اجتماعی می‌شوند.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، از جمله مقاماتی است که همزمان با اظهارات معاون دادستان کل به توئیتر پیوست.

دو هفته پیش محمدجواد آذری جهرمی گفته بود: «اعضای دولتی کمیته تعیین مصادیق مجرمانه و دو نماینده مجلس با رفع فیلتر توئیتر موافقت کرده‌اند» اما دادستانی اعلام کرده «از آنجا که حکم فیلتر توئیتر حکم دادگاه دارد قابل طرح در کارگروه فیلترینگ نیست.»

اواخر اردیبهشت امسال شش وزیر و دو نماینده مجلس که در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه عضویت دارند در نامه‌ای به دادستان کل خواستار رفع فیلترینگ توئیتر شدند.

وزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش، اطلاعات، دادگستری، علوم، ارشاد، رمضانعلی سبحانی‌فر، نماینده سبزوار و محمد کاظمی، نماینده ملایر این نامه را امضا کرده بودند.

اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ۱۲ نفر هستند و دادستان کل کشور رئیس این کارگروه است.

علاوه بر شش وزیر و دو نماینده مجلس، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما و نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای این کارگروه هستند.

برخی از موارد فیلترینگ در این کمیته تصویب می‌شود و گاهی نیز قوه قضائیه خود به صورت مستقیم دستور فیلترینگ را صادر می‌کند. فیلترینگ تلگرام از جمله مواردی است که با حکم یک قاضی انجام شده است.

سخنگوی شورای نگهبان: استفاده از توئیتر، غیرقانونی نیست

در همین حال، عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان که به تازگی به توئیتر پیوسته است روز چهارشنبه گفت که استفاده از این شبکه اجتماعی، غیرقانونی نیست.

به گزارش روزنامه هفت صبح، عباسعلی کدخدایی با تأیید عضویت در توئیتر در پاسخ به این سؤال که "آیا این صفحه برای خودتان است با خنده گفت: «اگر می‌دانستم این همه جنجال درست می‌شود اصلاً وارد توئیتر نمی‌شدم.»

او درباره دلیل خود برای ورود به توئیتر توضیح داد: «دوستان مسئول در سایت ما پیشنهاد دادند که این صفحه را برای اطلاع‌رسانی راه‌اندازی کنم.» کدخدایی در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود فیلتر بودن این سایت تصمیم گرفته عضو آن شود، می‌گوید: «به هر حال مسئولان مختلف در این شبکه حضور دارند و ما هم تصمیم گرفتیم مانند مسئولان به این شبکه ورود پیدا کنیم.»

وی در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از سایت فیلتر شده غیرقانونی نیست، می‌گوید: «یک تفسیری که در این مورد وجود داشت این بود که فیلتر یک سایت محدودیت است اما استفاده از آن غیرقانونی نیست. اگر تفسیر جدیدی وجود داشته باشد و بگوید که استفاده از سایت فیلتر شده جرم است ما نیز حتماً از آن تبعیت می‌کنیم.»

با استفاده از ایسنا، روزنامه همشهری و رادیو فردا / ح. ر / پ.پ
XS
SM
MD
LG