دونالد ترامپ در اولین سفر خارجی خود در مقام رئیس جمهور ایالات متحده روز جمعه عازم عربستان سعودی شد، کشوری که از دیرباز متحد واشینگتن در خارمیانه بوده است.
گزارش شبکه تلویزیونی انبیسی نیوز عنوان میکند که آقای ترامپ به مدت دو روز در ریاض خواهد ماند که این مدت علاوه بر دیدار با مقامات عربستان سعودی در مراسم بازگشایی یک مرکز ضدتروریسم حضور خواهد یافت.
شرکت در نشست درباره توییتر و دیدار با شماری از رهبران کشورهای عرب و مسلمانان از جمله دیگر برنامههای رئیس جمهور آمریکا در این سفر خواهد بود. یکی از این برنامهها نشستی بینالمللی با عنوان «اجلاس آمریکایی اسلامی عربی» است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز که به نسخهای از متن سخنرانی دونالد ترامپ در ریاض دست یافته گزارش داده که رئیس جمهور آمریکا خواستار اتحاد و یکپارچگی در مبارزه با افراطیگرایی در جهان اسلام خواهد شد. وی از این مبارزه به عنوان «مبارزه میان خیر و شر» نام میبرد.
این گزارش میگوید که دونالد ترامپ در سخنرانی خود تلاش میکند ادبیاتی را به کار ببرد که متفاوت با ادبیات دوران مبارزات انتخاباتی اوست و از آن به ادبیات «ضد اسلامی» تعبیر میشد، گرچه آقای ترامپ اتهام ضدیت با اسلام را رد کرده است.
وی همچنین در این سخنرانی از پرداختن به دموکراسی و حقوق بشر نیز پرهیز میکند.
در بخشی از این سخنرانی آمده است: «ما اینجا نیامدهایم که خطابه ایراد کنیم و به مردم بگوییم که چکونه زندگی کنید، چه کاری بکنید و چگونه باشید، بلکه برای شما پیشنهاد همکاری به منظور ساختن آیندهای بهتر برای همگان داریم.»
وی همچنین در سخنرانی خود رهبران مسلمانان را تشویق میکند که «تروریستها» را به مساجد و عبادتگاههای خود راه ندهند.
گزارشها عنوان میکند که رئیس جمهور آمریکا نشستی نیز با رهبران شش کشور شورای همکاری خلیح فارس خواهد داشت که عبارتند از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، قطر، بحرین و عمان.
وی بعد دو روز اقامت در ریاض عازم اسرائیل و سپس بلژیک، واتیکان و ایتالیا خواهد شد.
پیش از این وزیر خارجه آمریکا گفته بود که یکی از اهداف دونالد ترامپ از سفر به منطقه خاورمیانه ایجاد اتحاد علیه ایران است. آمریکا و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس ایران را به تلاش برای بیثبات کردن منطقه متهم میسازند.