لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۴

تهدید اروپا: نشست هاوایی را تحریم می کنیم


نشست بالی در جزیره بالی اندونزی در جریان است.
نشست بالی در جزیره بالی اندونزی در جریان است.

اتحادیه اروپا ضمن تهدید به تحریم گفت و گوهای هاوایی در باره محیط زیست، آمریکا را متهم کرد که دستیابی کنفرانس بالی را به اهدافش در کاهش گازهای گلخانه ای مسدود کرده است.


کنفرانس بررسی شرایط جوی که از دو هفته پیش کار خود را در جزیره بالی اندونزی آغاز کرده، روز جمعه به کار خود پایان خواهد داد و هدف اصلی کنفرانس، تلاش برای یافتن جایگزینی برای پیمان کیوتو بوده است.


مقام های اروپایی می گویند که مواضع هیاتی که از سوی دولت بوش به بالی رفته است، عملا موجب شده تا این نشست در آستانه شکست قرار بگیرد.


به گزارش خبرگزاری رویترز، هومبرتو رزا، وزیر محیط زیست اسپانیا، روز پنج شنبه گفت: «اگر نقصی هم در کنفرانس بالی باشد، بدان معنی نیست که نشست اقتصادی بزرگی در ایالات متحده برپا شود.»


اسپانیا در حال حاضر ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد و هومبرتو رزا به نمایندگی از اتحادیه اروپا در کنفرانس بالی حضور دارد.


واشینگتن از ۱۷ کشور قدرتمند اقتصادی دنیا دعوت کرده است تا اواخر ماه آینده میلادی برای بحث در باره موضوع مناقشه انگیز کاهش گازهای گلخانه ای و موضوع افزایش گرمایش زمین، در نشستی در هاوایی شرکت کنند.


نشست مشابهی نیز در ماه سپتامبر و همزمان با نشست مجمع عمومی سازمان ملل، در واشینگتن برگزار شد.


کنفرانس بالی با هدف دست یابی به شرایطی مورد توافق اعضا برای گفت و گوهای دوسال آینده برپا شده است که قرار است نهایتا به تدوین پیمانی جایگزین پیمان کیوتو بینجامد.

اتحادیه اروپا و ایالات متحده یکدیگر را متهم می کنند که بر سر رسیدن به توافقی در بالی مانع ایجاد کرده اند.


کنفرانس بالی با هدف دست یابی به شرایطی مورد توافق اعضا برای گفت و گوهای دوسال آینده برپا شده است که قرار است نهایتا به تدوین پیمانی جایگزین پیمان کیوتو بینجامد.


پیمان کیوتو، سندی جهانی است که امضا کنندگان را ملزم می کند که برای کاهش گازهای گلخانه ای اقداماتی موثر انجام دهند، اما خروج آمریکا از این پیمان موجب شد تا فعالان محیط زیست خواهان پیمان جهانشمول دیگری باشند.


مهم ترین مناقشه بر سر موضوع گازهای گلخانه ای، تعیین مهلت برای کشورها و تشریح دقیق وظایف آنها در این زمینه است.


اتحادیه اروپا به همراه کشورهای در حال توسعه خواستار گنجاندن بندی به بیانیه پایانی هستند که بر اساس آن کشورهای صنعتی متعهد می شوند تا سال ۲۰۲۰ از میزان گازهای گلخانه ای بیست تا بیست و پنج درصد بکاهند.


آمریکا با این الزام مخالف است و می گوید در صورت گنجاندن چنین تعهدی در بیانیه پایانی، گفت وگوها را ادامه نخواهد داد.


اما کمیسر محیط زیست اتحادیه اروپا گفت: «نقشه راه بدون مقصد چیست؟ این کنفرانس نباید با خطر شکست رو به رو شود».


XS
SM
MD
LG