لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۴

معاون ظریف: تصویب نشدن لوایح اف‌ای‌تی‌اف یعنی تیر خلاص به نظام بانکی


انصاری، معاون ظریف گفته در صورت عدم تصویب لوایح پولشویی کشورهایی چون چین هم با ایران کار نمی‌کنند
انصاری، معاون ظریف گفته در صورت عدم تصویب لوایح پولشویی کشورهایی چون چین هم با ایران کار نمی‌کنند

غلامرضا انصاری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه ایران گفته است اگر لوایح اف‌ای‌تی‌اف تصویب نشود، «تیر خلاص» به سیستم بانکی ایران زده می‌شود.

او در گفت‌وگویی که روز یک‌شنبه ۱۲ آبان در روزنامه اعتماد منتشر شده، گفته است کشورهایی چون چین هم به ایران اعلام کرده‌اند که اگر این لوایح تصویب نشوند، «نمی‌توانند هیچ‌گونه نقل و انتقال بانکی با ما انجام دهند اعم از اینکه بانکی در تحریم باشد یا نباشد.»

گروه ویژه اقدام مالی، اف‌ای‌تی‌اف که وظیفه دیده‌بانی بر شفافیت مالی در نقل‌وانتقال‌های بانکی بین‌المللی، جلوگیری از پولشویی و تأمین مالی تروریسم را بر عهده دارد، اواخر مهرماه امسال برای ششمین و آخرین بار به ایران مهلت چهارماهه‌ داد تا لوایح مربوط به کنوانسیون‌های پولشویی و تامین مالی تروریسم را تأیید کند.

آقای انصاری با اشاره به همین مهلت گفته است اگر این لوایح مصوب نشوند، «سیستم بانکی کشور با یک بحران جدی روبه‌رو خواهد شد.»

او گفته است سیستم بانکی کشور «به شدت آسیب‌دیده» است و تصویب این لوایح «شرط حضور سیستم بانکی ما در بیرون از مرزهاست.»

در حال حاضر دو لایحه مرتبط با پولشویی در انتظار تصمیم‌گیری نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام‌ هستند.

لایحه پالرمو راه پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی را باز می‌کند و لایحه سی‌اف‌تی نیز پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم را تسهیل می‌کند.

منتقدان این لوایح می‌گویند در صورت تصویب این لوایح، دولت‌‌های غربی به اطلاعات مربوط به روش‌های دور زدن تحریم‌ها مسلط می‌شوند و ایران برای کمک به گروه‌های شبه نظامی مثل حزب‌الله لبنان دچار مشکل می‌شود.

معاون وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تلاش‌های ایران برای دور زدن تحریم‌ها اشاره کرده است. او گفته ایران در حال حاضر با روش‌هایی چون تهاتر کالا، تحریم‌ها را دور می‌زند.

او در همین حال گفته است که «با تصمیم جدید خزانه‌داری آمریکا عملا محدودیت‌ها بسیار بیشتر می‌شوند».

وزارتخانه‌‌های خزانه‌داری و امور خارجه آمریکا روز ۳ آبان امسال در بیانیه‌ای اعلام کردند کشورها و شرکت‌هایی که قصد دارند در زمینه‌های مجاز با ایران معامله کنند، باید طبق مقررات دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی آمریکا، تمامی اطلاعات مربوط به این معاملات را ارائه دهند.

در این بیانیه تاکید شده که سازوکار جدید کمک خواهد که جامعه بین‌الملل با «هوشیاری بیشتری» در تجارت بشردوستانه با ایران معامله کنند.

منابع: روزنامه اعتماد و رادیو فردا / ر.ح / پ.پ
XS
SM
MD
LG