لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۹

ابراز نگرانی رسانه‌های داخلی از گسترش بازی رمزارزی «همستر کامبت»


در پی ادامه تب بازی رمزارزی موسوم به «هَمستر کامبَت» در ایران، رسانه‌های حکومتی نسبت به گسترش این بازی ابراز نگرانی کردند. در کنار گزارش‌ها و ویدئوهای هشداردهنده‌ای که در خبرگزاری‌های فارس و مهر در این باره پخش شده، مجریان رادیو و تلویزیون دولتی نیز در ایران به مخاطبان در مورد استفاده از این بازی هشدار می‌دهند.

در کنار این هشدارها، برخی هواداران جمهوری اسلامی نیز در شبکه‌های اجتماعی در این مورد ابراز نگرانی کرده و این بازی را تلاشی از سوی «دشمن» در ارتباط با انتخابات پیش روی ریاست‌جمهوری دانسته‌اند.

بازی با نماد این ربات که در شبکه اجتماعی «تلگرام» ثبت شده، از کاربران می‌خواهد با شیوه «ضربه بزن و پول دربیار»، مکرراً بر صفحه گوشی خود بزنند تا شاید با ضربه زدن بر سکه‌های نماد بازی، سکه رمزارزی دریافت کنند.

کیف پول رمرارز برای افراد خوش‌شانس «حفظ» خواهد شد اما تاریخ تبدیل سکه‌ها به پول واقعی به آینده نامعلوم موکول شده و هنوز نیز قیمت هر سکه کسب‌شده تعیین نشده است.

فیلم‌های منتشرشده در فضای مجازی ایرانی در روزهای اخیر نشان می‌دهد غیر از جوانان و نوجوانان، حتی زنان سالمند در نقاط دورافتاده برای آزمودن بخت خود دائم چشم به صفحه دوخته و توان خود در زدن ضربات سریع به صفحه گوشی را امتحان می‌کنند.

رسانه‌های ایران گزارش دادند که شمار زیادی از کاربران در دوره اخیر برای پیوستن به این بازی،‌ فیلترشکن خریداری کردند تا تلگرام را که فیلتر شده، دوباره در گوشی خود نصب کنند.

سایت‌های ویژه رمزارزها یا صفحات تخصصی‌تر در کنار برخی از روزنامه‌های چاپ تهران از جمله در روزهای گذشته مطالب متعددی در مورد این بازی و راهکارهای آزمودن بخت در این بازی منتشر کرده‌اند.

برخی از رسانه‌ها، از جمله خبرگزاری فارس» نیز در این مورد به بازتاب دادن نظرات مراجع دینی شیعه پرداخته و یک مرجع تقلید حامی حکومت کسب هر نوع درآمد از این بازی و ارزهای رمزنگاری شده را جایز ندانست.

با این حال، حامیان جمهوری اسلامی در فضای مجازی بعید ندانستند که سرگرم شدن مردم به این بازی از میزان مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری که برای روز هشتم تیر تعیین شده، بکاهد. این انتخابات زودهنگام پس از سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشته شده جمهوری اسلامی، تعیین شده است.

روح‌الله مؤمن‌نسب، یکی از این حامیان حکومتی، در شبکه ایکس پرسید «ستاد کل نیروهای مسلح و دستگاه‌های امنیتی برای رفع این «توطئه و تهدید سایبری» چه تدبیری اندیشیده‌اند؟».

ناصر مکارم شیرازی، روحانی «مرجع تقلید» در پاسخ به «استفتا» در خصوص این بازی نوشت: با توجه به ابهامات زیادی که این نوع ارزها دارند… معامله، سرمایه‌گذاری و درآمد حاصل از آن‌ها جایز نیست و خرید و فروش و معامله این نوع ارزها دارای اشکال است.

ظاهراً تا روز جمعه گذشته حدود یک صد میلیون تن در سراسر جهان در دو ماه اخیر فریفته بازی همستر کامبت شدند که ۴۰ میلیون نفر آن‌ها کاربر فعال روزانه بودند.

در هر حال، این بازی اکنون به عنوان یک نیروی قدرتمند در عرصه بازی‌های موبایلی و رمزارزی ظاهر شده است.

در کنار مسائلی چون قانونی بودن یا کلاهبرداری از اطلاعات کاربران، این بازی بسیاری از رسانه‌های جهان را به خود مشغول کرده و از جمله این پرسش را مطرح کرده که آیا برای کسب احتمالی یک سکه رمزارزی فرد باید ساعت‌ها وقت خود را تلف کند؟

ثبت این بازی در روسیه در اوایل فروردین امسال در حالی که تمامی اطلاعات مورد نیاز دیگر مربوط به بازی، از جمله در مورد طراحان، از سایت ثبت آن پاک شده است، به نگرانی در اوکراین نیز دامن زده است.

اوکراین از دو سال و نیم پیش در حال دفاع از خاک خود پس از یورش نظامی روسیه به چهار استان اوکراین است.

رسانه‌هایی در اوکراین نسبت به سوء استفاده روسیه از اطلاعات شهروندان اوکراینی که در این بازی شرکت کرده‌اند، هشدار می‌دهند.

بر اساس قوانین روسیه، تشکیلات امنیتی آن کشور از این «حق» برخوردار هستند که داده‌های کاربران در هر سایت و بازی را در اختیار بگیرند.

طراحان بازی همستر کامبت ممکن است دفتر تلفن، گالری عکس و سایر اطلاعات گوشی هر کاربری را که وارد این بازی شده، حفظ کنند زیرا کاربر ناچار است شماره تلفن خود را برای بازی وارد کند.

غیر از ایران، شمار زیاد کاربران این بازی در کشوری مانند نیجریه نیز مورد توجه رسانه‌های جهانی قرار گرفته است.

XS
SM
MD
LG