رمضان شریف، معاون روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز دوشنبه ۳۰ مهرماه در خصوص تعداد مرزبانان ربوده شده توسط جیش العدل گفته است، تعداد این مرزبانان ۱۲ نفر است.
به گزارش «باشگاه خبرنگاران جوان» وابسته به صدا و سیما، معاون روابط عمومی سپاه در مورد «آمار متناقض درباره تعداد مرزبانانی که در میرجاوه» توسط جیش العدل ربوده شدهاند و اسامی که توسط این گروه منتشر شده است، گفت: «تعداد مرزبانان ۱۲ نفر بوده، چون ظرفیت این پایگاه بیش از ۱۲ نفر نیست و عدد ۱۴ صحیح نیست.»
سخنگوی سپاه پاسداران همچنین اضافه کرده است: «ممکن است از این تعداد برخی هم در میان راه فرار کرده باشند که ما از آن مطلع نیستیم.»
رمضان شریف توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.
گروه جیش العدل هفته گذشته اعلام کرده بود که بامداد سهشنبه به یک پایگاه مراقبتی در شهرستان میرجاوه حمله کرده و ۱۲ مرزبان را به «اسارت» گرفته است.
این در حالی بود که در همان روز خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، به نقل از یک منبع آگاه از «ربوده شدن» ۱۴ نیروی نظامی ایران به دست «یک گروهک تروریستی» خبر داد.
در همین زمینه، وزیر کشور ایران نیز روز چهارشنبه در نامهای به همتای پاکستانی خود شهریار آفریدی خواستار همکاری اسلام آباد برای آزادی ۱۴ نیروی مرزبانی ایران شد.
ولی محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه نیز در همان روز تعداد مرزبانان ربوده شده را ۱۱ نیروی بسیجی و هنگ مرزی اعلام کرد.
«۵۰ حمله» طی یک سال
رمضان شریف همچنین گفته است: «اینها طی یک سال اخیر، ۵۰ مورد حمله به پاسگاههای مرزی داشتهاند و یکی از روشهایی که استفاده میکردند نیز، بهرهگیری از نیروهای نفوذی بوده است و معمولا هم موفق نبودهاند اما در این مورد توانستند برنامه خود را اجرایی کنند.»
در همین حال حسین نجات، جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه، نیز روز دوشنبه ۳۰ مهر گفته است، ربوده شدن این مرزبانان «با فریب دادن یکی از عناصر آنجا رخ داد و کار نظامی و درگیرانهای نبود. جمهوری اسلامی ایران نیز از پاکستان خواستار رسیدگی به این موضوع شده است.»
رمضان شریف پیشتر روز دوشنبه گفته بود که فرمانده نیروی زمینی سپاه برای پیگیری موضوع آزادسازی ۱۲ نیروی نظامی ربوده شده ایران به پاکستان سفر کرده است
گروه جیش العدل که تاکنون بارها با مربانان ایران در این استان درگیر شده است، تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است، خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان میداند.
این در حالی است که مقامهای ایران این گروه را «تروریستی» و وابسته به کشورهای خارجی معرفی میکنند.