رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران میگوید که نرخ بلیت هواپیما برای مسیرهای خارجی پس از اجرای سیاستهای ارزی جدید دولت حسن روحانی، دو تا سه برابر افزایش یافته است.
حرمتالله رفیعی روز جمعه ۱۹ مرداد به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت: «شرکتهای هواپیمایی تا روز چهارشنبه ۱۷ مردادماه، بلیتها را با ارز ۴۴۰۰ تومان میفروختند، اما وقتی از دریافت ارز دولتی محروم شدند، نرخ ۸۸۰۰ تومان را برای بلیتها تعیین کردند که قیمتها را تا بیش از دو برابر افزایش داد.»
وی افزود: «البته در برخی مسیرها و پروازها نرخها سه برابر شده که ناشی از مسدود کردن صندلیهایی با کلاس قیمتی پایین در پرواز است.»
هفته جاری شورای عالی هماهنگی اقتصادی در ایران در نشستی که با حضور سران سه قوه برگزار شد، سیاستهای جدید ارزی بانک مرکزی را تصویب کرد که تاکید دارد دلار با نرخ رسمی ۴۴۰۰ تومانی تنها به کالاهای اساسی و مورد نیاز جامعه اختصاص یابد.
همایون ذرقانی، سردبیر ماهنامه سفر، در گفتوگو با رادیو فردا دربارهٔ چالشهای تازه فروش بلیت ایرلاینهای خارجی در ایران میگوید که افزایش عوارض خروجی، افزایش نرخ ارز و اجرای بسته جدید ارزی موجب کاهش تقاضای سفرهای خارجی میشود.
ایران به دنبال خروج آمریکا از توافق هستهای بزرگترین بحران ارزی خود در طول چهار دهه حکومت جمهوری اسلامی را تجربه میکند که باعث شده نرخ برابری دلار حتی تا دوازده هزار تومان هم پیش برود.
با اعلام سیاستهای ارزی جدید دولت حسن روحانی قیمت دلار آمریکا در بازار ثانویه ایران کاهش یافت و بین هشت تا نه هزار تومان معامله شد، اما در نهایت بار دیگر صعود کرد و به بالای ده هزار تومان رسید.
به گفته رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، تغییرات نرخ ارز حتی بر پروازهای داخلی نیز تاثیر گذاشته به طوری که افزایش قیمت از ۲۰ تا ۴۰ درصد را در پی داشته است.
وی میگوید که توجیه شرکتهای داخلی برای این افزایش قیمت، «تهیه قطعات هواپیماها با ارز آزاد است».
ایسنا در این گزارش مینویسد که درحال حاضر نرخ سفر هوایی در مسیرهای نزدیک همچون جمهوری آذربایجان، ترکیه، گرجستان و دبی از مرز دو میلیون تومان گذشته است. همچنین قیمت بلیت در مسیرهای دورتر آسیایی و اروپایی نیز به سه برابر رسیده است.