لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۶

بخشی از بیمارستان‌های تهران «جزو ناامن‌ترین ساختمان‌ها هستند»


در پی زمین‌لرزه‌های اخیر در سطح ایران و تهران، بار دیگر مقاومت ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری هنگام زمین‌لرزه در کانون توجه رسانه‌ها و مسئولان قرار گرفته‌است.
در پی زمین‌لرزه‌های اخیر در سطح ایران و تهران، بار دیگر مقاومت ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری هنگام زمین‌لرزه در کانون توجه رسانه‌ها و مسئولان قرار گرفته‌است.

وزیر بهداشت ایران می‌گوید طول عمر ۵۰ درصد بیمارستان‌های تهران بیش از ۵۰ سال است و بخشی از بیمارستان‌ها جزو «ناامن‌ترین ساختمان‌ها» هستند.

خبرگزاری مهر روز چهارشنبه ششم دی نوشت که حسن هاشمی یکی از «دغدغه‌های جدی» در زمینه احتمال وقوع زمین‌لرزه را «غیرمقاوم بودن بیمارستان‌ها» در کشور و تهران عنوان کرده‌است.

آقای هاشمی با اشاره به طول عمر بیش از نیم قرن نیمی از بیمارستان‌های تهران، اضافه کرده در حالی که در زلزله اخیر این شهر، اولین نیاز مردم مراجعه به بیمارستان بود، «بخشی از بیمارستان‌ها جزو ناامن‌ترین ساختمان‌ها هستند.»

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ابراز تاسف از این موضوع، در عین حال از کمبود بودجه، نیروی انسانی و امکانات فوریت‌های پزشکی تهران خبر داده‌است.

وی افزوده برای آنکه اورژانس بتواند بر اساس «استانداردهای منطقه‌ای، نه بین‌المللی» وظایف خود را برای «خدمات‌رسانی به مردم به ویژه در زمان بحران به درستی انجام دهد، باید مشکلات بودجه‌ای آن رفع شود.»

این مقام مسئول، تعداد پایگاه‌های اورژانس در تهران را با استانداردها دارای «فاصله» دانسته و از مجلس خواسته «برای رفع مشکلات وزارت بهداشت راهکارهای مناسب» اتخاذ کند.

هاشمی در عین حال خواستار ارائه اعتبارات لازم به وزارت بهداشت برای مقاوم‌سازی بیمارستان‌های تهران شده‌است.

اظهارات وی در حالی بیان می‌شود که بامداد روز چهارشنبه استان‌های تهران و البرز باردیگر با زمین‌لرزه‌ای ۴٫۲ ریشتری لرزیدند.

این زمین‌لرزه که دست‌کم ۴۶ مصدوم بر جا گذاشته، به فاصله یک هفته پس از زمین‌لرزه ۵٫۲ ریشتری در این دو استان بود که دو کشته و بیش از یکصد زخمی بر جا گذاشت.

در پی زمین‌لرزه‌های اخیر در سطح ایران و تهران، بار دیگر مقاومت ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری هنگام زمین‌لرزه در کانون توجه رسانه‌ها و مسئولان قرار گرفته‌است.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این زمینه گفته که «برای آمادگی در زمان بحران باید به سمت ساخت بیمارستان‌های بزرگ ضد زلزله حرکت کنیم.»

قاسم جان‌بابایی، در همایش روز ملی «ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی» ، عملی شدن این موضوع را «نیازمند اعتبار زیادی» دانسته و افزوده که «با ضمانت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه می‌توانیم از سرمایه‌گذاری خارجی نیز در این زمینه استفاده کنیم.»

به گفته آقای جان‌بابایی، میزان ایمنی سازه‌ای بیمارستان سرپل ذهاب که در زلزله اخیر این شهر آسیب دید، «۸۷ درصد، ایمنی غیرسازه‌ای آن ۳۵ درصد و ایمنی کلی بیمارستان ۵۷ درصد برآورد شده بود.»

این مقام وزارت بهداشت اضافه کرده که میزان ایمنی کلی بیمارستان «امام خمینی» اسلام‌آباد غرب نیز «۶۰ درصد، ایمنی سازه‌ای ۷۲ درصد و ایمنی عملکردی ۵۷ درصد برآورد شده بود اما در زلزله تخریب شد، بنابراین ارزیابی دقیق ایمنی بیمارستان‌ها بسیار مهم است.»

معاون فنی و عمرانی شهرداری نیز روز پنجم دی‌ماه، همزمان با سال‌روز زمین‌لرزه ویرانگر بم کرمان، در شورای شهر تهران، گزارشی از وضعیت پروژه‌های ناتمام این شهر ارائه کرد و آنها را «مخاطرات شهری» نامید.

پیروز حناچی خواستار تأسیس سازمانی هوشمند با امکانات کافی در ایران شد که «وقوع هر زلزله‌ای را یک مانور بداند تا در داخل و خارج از کشور به انجام مأموریت بپردازد.»

وی موضوع احتمال وقوع زمین‌لرزه در تهران را «بسیار مهم» خواند و از اینکه با وجود گذشت بیش از دو دهه از انتشار اطلاعات دربارهٔ زلزله تهران، هنوز «پمپ بنزین‌ها و بیمارستان‌ها» در این شهر مقاوم‌سازی نشده‌اند، انتقاد کرد.

این مقام مسئول در شهرداری تهران، به وجود «گودهای خطرناک» در این شهر اشاره کرده و افزود که در حوزه ایمنی و تاب‌آوری پل‌ها نیز «کمبود تجربه و اعتبارات» وجود دارد.

حناچی «آسیب‌ها و مخاطرات» پروژه‌های نیمه‌تمام را «زیاد» دانست و خواستار پرداخت «سهم دولت به شهرداری برای اداره پایتخت شد.»

وی همچنین از دولت خواست در مسائلی همچون «مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی» به شهرداری تهران کمک کند.

.................................

با استفاده از گزارش‌های مهر، ایرنا و ایسنا

XS
SM
MD
LG