لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۴

انتقاد رئیس کمیسیون مجلس از «سهل‌انگاری و ضعف مدیریت» در حادثه اهواز


حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز شنبه در گفت‌وگو با ایسنا، «سهل‌انگاری» و «ضعف مدیریت» را «عامل بروز» حمله مسلحانه به رژه نظامی اهواز اعلام کرد.

به گفته رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در زمان حمله به مراسم رژه نظامی اهواز، «مشرف به جایگاه، ۸ یا ۹ تفنگ دوربین‌دار وجود داشت که به راحتی می‌توانستند در عرض ۳۰ ثانیه تروریست‌ها را به درک بفرستند».

در جریان حمله مرگبار افراد مسلح به مراسم رژه نظامی در اهواز که مقام‌های ایرانی آن را «تروریستی» خوانده‌اند، ۲۴ تن از جمله یک کودک چهارساله کشته شدند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه که پس از بازبینی فیلم‌های مربوط به حادثه که دوربین‌های وزارت اطلاعات و ارتش ضبط کرده‌‌اند با خبرگزاری ایسنا گفت‌وگو می کرد، تاکید کرد: «به هیچ وجه قابل قبول نیست چند تروریست با استفاده از این سهل‌انگاری تیر خلاص به مردم بزنند و از آن طرف کسی که پشت تفنگ دوربین‌دار قرار داشت، مقابله نکرده و منتظر دستور فرمانده‌اش بماند.»

او در توضیح ماجرا گفت: «کسی که پشت تفنگ دوربین‌دار بود در ابتدا حمله تروریستی را باور نمی‌کند و می‌گوید گلوله‌ها مشقی است، بعد که تیر خلاص را می‌بیند می‌گوید دستور شلیک ندارد. فردی که پیش اوست به فرمانده زنگ می‌زند حتی فرمانده به او دستور تیراندازی را می‌دهد اما باز آن فرد شلیک نمی‌کند.»

به گفته این نماینده مجلس، «در زمان حادثه تروریستی، فیلم‌بردار به کسی که تفنگ دوربین‌دار دستش است التماس می‌کند که به سمت آنهایی که تیر خلاص می‌زنند، شلیک کند اما آن شخص منتظر دستور فرمانده‌اش است.»

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌ خارجی مجلس با تاکید بر این‌ که «این کمیسیون، حادثه را پیگیری می‌کند» گفت: «باید جلوی این سهل‌انگاری‌ها گرفته شود تا در آینده شاهد این اتفاقات نباشیم.»

آقای فلاحت‌پیشه در ادامه با تاکید بر این که حادثه اهواز نشان از «ضعف مدیریت» دارد تصریح کرد: «دلیلی ندارد کشوری با اقتدار جمهوری اسلامی ایران به دلیل اشتباه محاسباتی چند نفر دچار مشکل شود.»

پیش از این، در روز چهارشنبه گذشته، حسین نقوی حسینی، از اعضای همین کمیسیون، نیز از وضعیت تامین امنیت در رژه اهواز انتقاد کرده و گفته بود، مهاجمان در جریان حمله به رژه نظامی در اهواز «۱۲ دقیقه تیراندازی کردند» و «هیچ کس به آنها حتی شلیک هم نکرد.»

وی اضافه کرده بود: «نتیجه بررسی‌های ما نشان می‌دهد که تامین امنیت رژه اهواز نقـص داشته است.»

محمود احمدی نژاد، رئیس‌ جمهوری پیشین ایران نیز با انتشار پیامی که به مناسبت این حمله مرگبار منتشر کرد، «غفلت غیرمسئولانه» دستگاه‌ها و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی را «نابخشودنی» توصیف کرده بود.مقام‌های جمهوری اسلامی در اظهار نظرهایی ضد و نقیض، سرانجام اعلام کردند که هر پنج مهاجم این حمله کشته شده‌اند.

گروه حکومت اسلامی، داعش، پس از حمله به رژه نظامی در اهواز ویدئویی در «سایت اعماق» منتشر کرد و مدعی شد که تصاویر و اظهارات سه نفر از مهاجمان حمله به رژه در اهواز است.

این در حالی است که پیشتر گزارش‌هایی در خصوص به عهده گرفتن این حمله توسط گروهی موسوم به «جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز» یا گروهی زیرمجموعه آن به نام «مقاومت ملی الاحواز» منتشر شده بود.

انتقاد از وضعیت تامین امنیت این مراسم در حالی مطرح می‌شود که در پی حمله افراد مسلح وابسته به داعش در خردادماه سال ۹۶ به آرامگاه آیت‌الله خمینی و ساختمان مجلس شورای اسلامی نیز انتقادهای مشابهی مطرح شد.

در آن حملات که تبادل آتش میان مهاجمان و نیروهای امنیتی و انتظامی بیش از پنج ساعت ادامه داشت، در مجموع ۱۲ نفر کشته و ۴۲ نفر مجروح و مصدوم شدند.

گروه موسوم به خلافت اسلامی یا داعش، هفته گذشته همچنین با انتشار پیامی، ایران را به انجام حملات بیشتری در آینده، تهدید کرد.

در مقابل، چندین مقام‌ جمهوری اسلامی وعده داده‌اند تا «انتقام» این حادثه را از عاملان و حامیان آن خواهند گرفت، از جمله آیت‌الله خامنه‌ای، تهدید کرده‌ است که «گوشمالی سختی به تروریست‌ها خواهیم داد».

XS
SM
MD
LG