لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۱۰

بانک مرکزی ایران پیش‌فروش سکه را متوقف کرد


با وجود ادامه بحران ارز در ایران و افزایش قیمت سکه طلا، بانک مرکزی روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت، پیش‌فروش سکه را متوقف کرد.

مسعود رحیمی، مدیرکل نشر و ریالی بانک مرکزی، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا هدف از این اقدام را انجام تعهدات در قبال سکه‌های پیش‌فروش شده و حفظ «کیفیت بالای ضرب سکه» اعلام کرد.

آقای رحیمی همچنین گفت که بانک مرکزی «به میزان کافی» ذخایر طلا دارد و در صورتی که نیاز به مداخله در بازار ببیند، بار دیگر اقدام به حراج و پیش فروش سکه خواهد کرد.

او اعلام کرد که از زمان آغاز پیش فروش سکه از سوی بانک مرکزی، تاکنون هفت میلیون سکه پیش فروش شده و «برآورد ما این است که با تزریق آنها به بازار، قیمت‌ها متعادل می‌شود».

به گفته آقای رحیمی، زمان تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده یک ماهه ۲۶ اردیبهشت ماه است و در سه روز نخست، بیش از یک میلیون سکه توزیع خواهد شد.

پس از اعلام موضوع «تک نرخی» شدن قیمت ارز از سوی دولت با قیمت چهار هزار و ۲۰۰ تومان، بانک مرکزی از روز ۲۲ فروردین پیش‌فروش سکه در سررسیدهای یک ماهه، سه ماهه، شش ماهه، ۹ ماهه، یکساله، ۱۸ ماهه و دو ساله را آغاز کرده بود.

طی سه هفته گذشته پیش‌فروش در سررسیدهای یک ماهه، سه ماهه و شش ماهه متوقف شده بود.

سکه تمام بهار در سررسید یک ماهه، یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان فروخته می‌شود اما با این حال همزمان با افزایش قیمت ارز، قیمت سکه نیز در بازار آزاد افزایش یافته است.

روز یکشنبه قیمت هر سکه بهار آزادی با ۵۰ هزار تومان افزایش نسبت به روز شنبه به دو میلیون و ۴۰ هزار تومان رسیده بود. این در حالی است که به گزارش ایسنا، سکه در روزهای اخیر حتی تا قیمت دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان نیز خرید و فروش شده است.

با این حال مقام‌های دولت افزایش قیمت ارزهای خارجی و سکه را «ناشی از هیجان‌های بازار» دانسته‌اند.

بر اساس گزارش شورای جهانی طلا، ایرانیان در سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ جاری میلادی، بیش از چهار برابر مدت مشابه در سال قبل سکه و شمش طلا خریدند.

گزارش خبرگزاری بلومبرگ حاکی است که ایرانیان در سه ماهه اول سال ۲۰۱۸، برابر با سه ماهه آخر سال ۹۶ شمسی، ۹ و سه دهمِ تن طلا و شمش خریدند.

شورای جهانی طلا دلیل این اتفاق «نگرانی سرمایه‌گذاران از بدتر شدن روابط ایران و آمریکا و دورنمای کنترل قیمت ارزهای خارجی» دانسته است.

دولت به رغم بخشنامه‌های دولتی و فشارهای پلیسی در کنترل قیمت ارزهای خارجی موفق نبوده و براساس گزارش‌ها قیمت دلار به هفت هزار تومان رسیده و قیمت ارزهای کشورهای همسایه ایران از جمله لیر ترکیه و درهم امارات نیز افزایش قابل توجهی یافته‌اند.

روز یکشنبه همچنین شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، ۲۵۰ واحد کاهش یافت.

به گفته اقتصاددانان، انتظارات و عوامل روانی ناشی از نزدیک شدن به زمان اعلام تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره توافق اتمی از جمله دلایل اصلی افزایش قیمت ارز است.

برخی مقام‌های جمهوری اسلامی کشورهای خارجی از جمله عربستان سعودی را به نقش داشتن در گرانی ارز در ایران متهم کرده‌اند.

افزایش ناگهانی قیمت دلار از روز ۱۸ فروردین امسال آغاز شد و ظرف مدت سه روز قیمت این ارز حدود ۹۰۰ تومان افزایش یافت و به شش هزار تومان رسید.

با استفاده از گزارش‌های ایرنا، ایسنا، و رادیوفردا؛ ا.م./م.ا.
XS
SM
MD
LG