لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۰۷

ظریف: امیدوارم استعفا تلنگری برای بازگشت وزارت خارجه به جایگاه قانونی‌اش باشد


آقای ظریف غیرمنتظره استعفا کرد
آقای ظریف غیرمنتظره استعفا کرد

در نخستین اظهار نظر پس از استعفای ناگهانی، محمدجواد ظریف صبح سه‌شنبه، هفتم اسفندماه، ابراز امیدواری کرد که این اقدامش «تلنگری» باشد و وزارت خارجه را به «جایگاه قانونی‌اش» بازگرداند.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ضمن انتشار این اظهار نظر آقای ظریف خبر داد که این واکنش اوست به «استعفای جمعی از دیپلمات‌ها و مدیران وزارت امور خارجه در صورت قطعی شدن استعفای» او.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، پس از شش سال دوشنبه شب به شکلی غیرمنتظره در شبکه اجتماعی اینستاگرام که در ایران فیلتر نیست از سمت خود استعفا کرد.

پس از انتشار استعفای آقای ظریف، برخی از خبرنگاران در شبکه‌های اجتماعی از پذیرفته شدن خواسته او از سوی حسن روحانی خبر دادند.

با این حال محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، در توئیتر اعلام کرد: «اخبار منتشر شده مبنی بر پذیرش استعفای دکتر ظریف از سوی رئیس جمهوری قویا تکذیب می‌شود.»

هنوز خبری از پذیرش یا عدم پذیرش استعفا از سوی رئیس جمهور منتشر نشده است.

روز سه‌شنبه آقای ظریف ضمن تشکر از همکارانش در وزارتخانه متبوع گفت: «برای بنده خدمت در کنار شما افتخار بود و امیدوارم استعفای بنده تلنگری برای بازگشت وزارت امور خارجه به جایگاه قانونی‌اش در روابط خارجی باشد. از همه شما ممنونم.»

این اظهار نظر که بدون توضیح بیشتر منتشر شده فرضیه‌ای را تقویت می‌کند که وب‌سایت انتخاب دوشنبه شب منتشر کرد.

به دنبال انتشار خبر استعفای محمدجواد ظریف، وب‌سایت انتخاب نوشت که آقای ظریف در پاسخ به پرسش این رسانه درباره صحت خبر استعفا گفته است: «بعد از عکس‌های ملاقات‌های امروز دیگر جواد ظریف به عنوان وزیر خارجه در جهان اعتباری ندارد.»

نه محمدجواد ظریف و نه دیگر مقام‌های وزارت امور خارجه ایران در عکس‌های منتشر شده از دیدار بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و حسن روحانی در روز دوشنبه حضور نداشتند.

مصاحبه‌ای هم صبح سه‌شنبه در روزنامه جمهوری اسلامی از وزیر خارجه ایران به چاپ رسید که در آن هم می‌توان نشانه‌هایی از نارضایتی آقای ظریف از وضع دیپلماسی در ایران یافت.

او در این مصاحبه می‌گوید: «سم مهلک برای سیاست خارجی این است که سیاست خارجی بشود موضوع دعوای حزبی و جناحی.»

آقای ظریف در ادامه می‌گوید: «باید سیاست خارجی را از موضوع دعوای حزبی و جناحی خارج کنیم.... بدون اعتماد به کارگزار سیاست خارجی، همه چیز بر باد می‌رود.»

در همین حال خبرگزاری ایرنا خبر می‌دهد که این اقدام ظریف در مجلس شورای اسلامی نیز نمایندگان را به تکاپو واداشته است.

ایرنا به نقل از علی نجفی خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس و عضو فراکسیون امید مجلس، در حاشیه جلسه علنی روز سه‌شنبه نوشت: «نامه‌ای از سوی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حمایت از محمدجواد ظریف تهیه شده است که در حال جمع‌آوری امضا برای آن هستیم.»

به گفته آقای نجفی که خود یکی از جمع‌کنندگان امضا برای این نامه است، «تاکنون اکثریت نمایندگان این نامه را امضا کرده‌اند».

منابع: خبرگزاری ایرنا، روزنامه جمهوری اسلامی، رادیوفردا/ ف. دو.
XS
SM
MD
LG