در ادامه تهدیدهای مقامهای جمهوری اسلامی ایران درباره برخورد با تجمعهای اخیر، رئیس قوه قضائیه به دادستانها دستور داد که با افرادی که او «اغتشاش گران و آشوبگران» خواند، «برخورد قاطعانه و جدی داشته باشند».
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آیتالله صادق لاریجانی روز دوشنبه ۱۱ دی، گفت که« مردم مطالبات برحق خود را باید از طرق قانونی پیگیری» و راه خود را از «اغتشاش گران و آشوبگران» جدا کنند.
رئیس قوه قضائیه به دادستانهای سراسر ایران دستور داد که با به گفته او «موارد تخریب اموال عمومی، از بین بردن اموال اشخاص و همچنین تضییع حقوق افراد برخورد قاطعانه و جدی داشته باشند».
معترضان در جریان برخی از تجمعهای روزهای اخیر در چندین شهر ایران، علیه رئیس قوه قضائیه شعار دادهاند.
براساس گزارشهای منتشر شده، در تعدادی از شهرهای ایران نزدیک به ۴۰۰ تن از معترضان بازداشت شدهاند. مقامهای برخی از استانهای ایران نیز بازداشت تعدادی از معترضان خبر داده اند اما آماری در این مورد اعلام نکردهاند.
رئیس قوه قضائیه روز دوشنبه همچنین سخنان مقامهای برخی کشورها درباره تجمع های اخیر را «ناشی از عدم شناخت آنها از ملت ایران و تکرار یک اشتباه قدیمی دانست» و افزود که مقامهای آمریکا و انگلیس و پاره ای کشورهای دیگر «همچون فتنه سال ۸۸ با تکرار اشتباهات گذشته به حمایت از آشوب ها میپردازند».
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نیز روز دوشنبه دلیل تجمع های اخیر را «تحریک» کشورهای خارجی از جمله آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی دانست.
در مقابل ییسرائل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل، در اظهارنظری درباره تجمعها و اعتراضهای روزهای گذشته در ایران، اعلام کرده که اسرائیل هیچ دخالتی در این تظاهرات ندارد.
کاخ سفید در بیانیهای در ساعات پایانی روز یکشنبه بهوقت آمریکا، بار دیگر حمایت این کشور را از اعتراضهای مسالمتآمیز در ایران اعلام کرد.
طی روزهای گذشته، رئیسجمهوری، وزارت خارجه ایالات متحده و نیز شماری از قانونگذاران آمریکا از اعتراضهای مسالمتآمیز در ایران حمایت کردهاند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز یکشنبه در پیامی در توئیتر با اشاره به «اعتراضهای گسترده در ایران» نوشت: «مردم بالاخره دارند متوجه میشوند که چگونه پول و ثروتشان دزدیده و خرج تروریسم میشود. به نظر میرسد دیگر چنین نخواهد ماند».
وزارت امور خارجه ایران، پیشتر به گفتههای رئیسجمهوری آمریکا واکنش نشان داده و آن را «ریاکارانه و مداخلهجویانه» توصیف کرده بود.