لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۴

از سرگیری عملیات اطفای حریق نفتکش سانچی


یک نفتکش چینی در تلاش برای اطفا حریق در نفتکش سانچی
یک نفتکش چینی در تلاش برای اطفا حریق در نفتکش سانچی

سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران از آغاز دوباره عملیات اطفا حریق نفتکش حامل نفت ایران که در دریای شرق چین دچار سانحه شده بود٬ خبر داد.

پیش از این، وزارت حمل و نقل چین اعلام کرده بود که به دنبال انفجار در این نفتکش٬ گروه‌های نجات مجبور به قطع فعالیت خود شده‌اند.

محسن بهرامی، سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران، روز پنجشنبه ۲۱ دی، گفت: تیم امداد و نجات چین که از صبح روز چهارشنبه ۲۰ دی، عملیات اطفا حریق را متوقف کرده بود٬ کار خود را از صبح روز پنجشنبه از سر گرفت.

آقای بهرامی همچنین از مذاکره با ژاپن برای مشارکت در عملیات اطفا حریق خبر داد و افزود که «تیم ژاپن نیز امروز به چین رسیده است».

وی پیشتر گفته بود که احتمال محبوس بودن برخی خدمه نفتکش سانحه‌دیده ایران آب‌های شرق چین، در موتورخانه کشتی وجود دارد.

محسن بهرامی در یک نشست خبری با اعلام این موضوع، اضافه کرده بود که با توجه به احتمال محبوس بودن افرادی در موتورخانه کشتی، «باید زودتر آتش مهار شود تا به داخل کشتی برویم».

گزارش دیگری نیز حاکی از سفر سیروس کیان ارثی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، به منظور بررسی وضعیت نفتکش حادثه دیده «سانچی» در دریای چین٬ به شانگهای است.
یک تیم از متخصصان ایرانی حوزه عملیات امداد و نجات نیز همراه با آقای کیان ارثی به چین سفر کرده‌اند.

در این ارتباط،‌ یک عضو کمیسیون انرژی مجلس از آنچه «عدم تمایل چینی‌ها در خاموش کردن آتش نفتکش ایرانی» خبر داد.

حسین امیری خامکانی افزود که «کشتی ایرانی هفت قایق نجات داشت که هیچ کدام مورد استفاده قرار نگرفتند. ظاهراً جز یک قسمت از کشتی که برخورد داشته و آسیب دیده بقیه بدنه کشتی سالم است. با این حال کسی نتوانسته خود را بیرون بیندازد».

وی اضافه کرد که «باید بررسی شود که چه اتفاقی افتاده که حتی یک نفر هم نتوانسته از قایق‌های نجات استفاده کند یا خود را داخل آب بیندازد».

این نماینده مجلس همچنین گفت که «چینی‌ها با توجیه اینکه کشتی کامل بسوزد تا آلایندگی در زمان غرق شدن ایجاد نکند، تمایلی به خاموش کردن‌ کشتی نداشته‌اند و جدیت به خرج نداده‌اند که این موضوع باید بر اساس قوانین ایمنی بین‌المللی مورد بررسی قرار گیرد».

در این میان، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، شی کوان وی، فرمانده چینی عملیات اطفا و نجات نفتکش ایرانی، روز پنجشنبه گفت: چین تمام تلاش خود را برای اطفا نفتکش و نجات ملوانان به‌کار گرفته و از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.

وی با اشاره به مشارکت ۱۲ کشتی امداد و نجات و اطفا حریق اضافه کرد: به دلیل شرایط نفتکش، بیشتر از سه کشتی همزمان نمی توانند در عملیات شرکت کنند.
وی با اشاره به شرایط نفتکش، ‌انفجارهای مستمر در آن و نیز انتشار گازهای سمی افزود: عمیات اطفا حریق و نجات خدمه نفتکش تاکنون ناموفق بوده است.

به نوشته ایرنا، مقام‌های چینی می‌گویند سه کشور آمریکا، کره جنوبی و چین در حال اجرای عملیات اطفا حریق و همچنین جستجو برای یافتن خدمه ایرانی این کشتی هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ طی روزهای اخیر باد و امواج بلند و دود سمی، فعالیت ده‌ها قایق نجات را برای رسیدن به محل حادثه و مفقود شدن خدمه نفتکش ایرانی با دشواری روبرو کرده‌ بود.

آن‌طور که مقام‌های رسمی کره جنوبی اعلام کرده‌ بودند، شعله‌های آتش، گارد ساحلی این کشور را مجبور کرده بود حدود پنج کیلومتر از نفتکش فاصله بگیرند.

شنبه شب هفته جاری به وقت چین٬ یک کشتی باری چینی به نام «کریستال» در بین راه به نفتکش سانچی با مالکیت شرکت «برایت» از ایران برخورد کرد. این حادثه موجب انفجار و آتش‌سوزی در کشتی نفتکش شد.

بر اساس گزارش‌ها روز دوشنبه پیکر یکی از خدمه ایرانی این نفتکش در سه مایلی محل حادثه کشف شد. در این میان، سرنوشت ۳۱ سرنشین دیگر این نفتکش مشخص نیست. نفتکش سانچی ۳۰ خدمه ایرانی و دو خدمه بنگلادشی داشته است.

تانکر سانچی با پرچم پاناما در حال حمل ۱۳۶ هزار تن میعانات ایران به ارزش ۶۰ میلیون دلار به کره جنوبی بود.

در این میان، کشتی باری چینی که حامل ۶۴ هزار تن غلات بود، آسیب جزیی دید و ۲۱ خدمه آن که همگی تبعه چین هستند، نجات یافته‌اند.

خبرگزاری‌های ایرنا٬ ایسنا
XS
SM
MD
LG