با رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت ایران موظف شده است که در کتابهای درسی مدارس و دانشگاهها، سرفصلی را با عنوان «جنایات آمریکا» درج کند.
در جلسه علنی روز دوشنبه ۱۳ آبان مجلس ایران، از ۲۱۸ نماینده حاضر در جلسه مجلس، ۱۸۳ نماینده با کلیات این طرح موافقت کردند.
محمدمهدی زاهدی، رئيس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفته است با توجه به تذکر رهبر جمهوری اسلامی برای گنجاندن «برخی محتوای کتب منتشره از جنایات آمریکا»، این طرح با سرعت بیشتری اجرایی شود.
در همین حال، علی ذوعلم، رئيس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفته است یک کارگروه در سازمان تشکیل شده که ماموریت آن برنامهریزی برای ورود اسناد مربوط به سفارت سابق آمریکا در ایران در کتابهای درسی است.
این سازمان نقش مهمی را در تدوین و تغییر محتوای کتابهای درسی مدارس ایران بر عهده دارد.
آقای ذوعلم گفته مطالب مدنظر در کتابهای درسی «آمادگی دفاعی، مطالعات اجتماعی» و برخی کتابهای علوم انسانی گنجانده خواهد شد. وی وعده داده است که در یک بازه دو، سه ساله این پروژه به نتیجه برسد.
گزارشها درباره اضافه شدن مطالبی علیه دولت آمریکا در کتابهای درسی در حالی منتشر میشود که در روزهای گذشته، بحثهای گستردهای درباره روند تغییر محتوای کتابهای درسی در ایران صورت گرفته بود.
در یک فهرست طولانی از حذفیات کتابهای درسی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، برخی شعر و داستانهای مربوط به ادبیات کلاسیک ایران حذف شده بود و به جای آنها از اشعار و رویدادهای مربوط به پس از انقلاب ۵۷ یا مطالب مربوط به چهرههایی چون محسن حججی که در جنگ سوریه کشته شد، اضافه شده بود.
انتشار این فهرست با واکنشهای انتقادآمیز گستردهای در شبکههای اجتماعی روبهرو شد. پس از این بازتاب گسترده، دو عضو سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی که در این زمینه مسئولیت داشتند، به دفاع از رویکرد این سازمان پرداختند.
حسین قاسمپور مقدم، مدیر گروه تألیف کتب درسی ادبیات فارسی در گفتوگویی که روز دوشنبه ۱۳ آبان در روزنامه همشهری منتشر شد، گفت: « موظفیم که چنین کنیم. ما یک سیستم دولتی هستیم و باید طبق چارچوب سند برنامه درسی ملی حرکت کنیم».
او ضمن دفاع از انتخاب چهرههایی چون محسن حججی برای ورود به کتابهای درسی گفت: «وقتی شما در یک نظام ارزشی زندگی میکنید برای حفظ کیان آن موظفید که بین ۲ متن آن را انتخاب کنید که به اعتقادات و باورهای نظام نزدیک باشد».
خبرگزاری ایرنا هم گفتوگویی با آقای قاسمپور منتشر کرده و به نقل از این مقام مسئول آورده است که «جایی نیاز داشتیم شهید محسن حججی را مطرح کنیم و این بر حافظ و سعدی اولویت داشت.»
کوروش امیرینیا، یکی دیگر از مسئولان سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نیز به خبرگزاری ایسنا گفت در انتخاب محتوا «جهتگیری» نداریم ولی باید «خواستهها و انتظارات سند برنامه درسی ملی» را رعایت کنیم.