رسانههای اسرائیل از اعلام کانالهای رسمی ارتباط با این کشور برای ارائه اطلاعات دربارهٔ هر گروگان اسرائیلی در ازای دریافت پنج میلیون دلار و تضمین جانی، خبر میدهند.
این در حالی است که خلیل الحیه، از چهرههای ارشد گروه افراطی حماس، اعلام کرد تا پایان جنگ غزه و خروج کامل نیروهای اسرائیل از این باریکه، معاملهای بر سر گروگانها در کار نخواهد بود.
حماس که از سوی آمریکا و اتحادیهٔ اروپا تروریستی شناخته شده، در حمله مهر پارسال به جنوب اسرائیل ۲۵۱ اسرائیلی را ربود و هنوز ۱۰۱ تن از آنها در اختیار دارد.
دولت اسرائیل روز چهارشنبه ۳۰ آبان کانالهایی در شبکههای اجتماعی و یک وبسایت رسمی را برای ارائه هر نوع اطلاعات، ولو جزئی، مربوط به ربودهشدگان اسرائیلی در غزه معرفی کرد.
نخستوزیر اسرائیل روز ۲۹ آبان در بازدید از نیروهای اسرائیلی در محور نتساریم در باریکه غزه، علناً اعلام کرد به هر فلسطینی در این منطقه که موجب رهایی هر گروگان اسرائیلی شود، جایزه نقدی ۵ میلیون دلاری اعطا خواهد شد.
بنیامین نتانیاهو در آن بازدید در همین حال هشدار داد کسانی که به شهروندان ربوده شده ما لطمه بزنند، «خونشان بر گردن خودشان است».
آقای نتانیاهو اما افزود هر کسی که یکی از مردم ما را تحویل دهد، غیر از ۵ میلیون دلار، از امنیت جانی برای خود و خانوادهاش نیز برخوردار خواهد شد.
رسانههای اسرائیل پیشتر گفته بودند فلسطینیانی که گروگانها را تحویل دهند، با دریافت مدارک هویتی به کشور امن دیگری برای زندگی منتقل خواهند شد تا از گزند نیروهای حماس در غزه در امان باشند.
باتوجه به وضعیت بحرانی مالی در غزه و فروپاشی اقتصادی این باریکه و شرایط ایجاد شده در این منطقه بعد از کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس، اسرائیل امیدوار است از طریق ارائه پیشنهاد مالی شهروندان ربوده شده خود را به خانه برگرداند.
بیش از ۱۳۰ گروگان اسرائیلی و چند گروگان خارجی حدود دو ماه پس از آغاز جنگ غزه در نتیجه یک معامله آزاد شدند که در ازای آن، اسرائیل چند روز آتشبس برقرار و صدها زندانی امنیتی فلسطینی را آزاد کرد.
ارزیابی شده که بیش از نیمی از ۱۰۱ گروگان اسرائیلی در غزه زنده باشند. چند دختر جوان، یک مادر و دو کودک او و چند مرد سالمند در میان آنها هستند.
دولت بنیامین نتانیاهو برای بازگرداندن این شهروندان اسرائیلی زیر فشار افکار عمومی خود قرار دارد. مادران گروگانها در روزهای اخیر در اقدام اعتراضی جدیدی در حالی که لباس سفید به تن دارند، در خیابان نزدیک به محل کار و اقامتگاه بنیامین نتانیاهو در اورشلیم در سکوت بست نشستهاند.
از سوی دیگر، خلیل الحیه، از مهرههای اصلی گروه حماس، چهارشنبه شب گفت تا پایان کامل جنگ غزه و بیرون رفتن نظامیان اسرائیلی از این باریکه هیچ معاملهای بر سر گروگانها در کار نخواهد بود.
به گزارش رویترز، خلیل الحیه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی حماس، «الاقصی»، گفت «اگر تجاوز پایان نیابد، چرا مقاومت و بهویژه حماس، زندانیان (گروگانها) را آزاد کنند؟». او افزود: «یک فرد عاقل یا حتی یک دیوانه کارت قوی خود را در حالی که جنگ ادامه دارد، از دست نمیدهد».
از خلیل الحیه به عنوان یکی از چهرههای اصلی برای به دست گرفتن رهبری حماس بعد از کشته شدن تقریباً تمامی سران این گروه نام برده شده است.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، این هفته در نشست سران گروه ۲۰ از این کشورها خواست بر حماس برای پذیرش معامله آزادی گروگانها فشار بیاورند. چین و روسیه که در گروه ۲۰ هستند، بر خلاف آمریکا و غرب، با حماس روابط نزدیک دارند.