لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۲۹

واکنش صادق لاریجانی به ضرب‌الاجل احمدی‌نژاد؛ «جزئیات برخی پرونده‌ها منتشر شود»


یک روز پس از ضرب‌الاجل محمود احمدی‌نژاد برای انتشار اسناد مرتبط با محکومیت او و نزدیکانش، رئیس قوه قضائیه از مقام‌های این قوه خواست که جزئیات برخی پرونده‌ها را منتشر کنند و گفت که «دشمن بیرونی و جاهل درونی از خلأ اطلاع‌رسانی قوه قضاییه سوءاستفاده می‌کنند».

به گزارش خبرگزاری ایرنا، صادق لاریجانی روز دوشنبه ۲۷ آذر، از مسئولان قوه قضائیه خواست «در حد ضرورت و تا جایی که نحوه پاسخگویی شبیه به جدل و کشمکش نشود، به شبهاتی که مطرح می‌شود پاسخ دهند».

او تأکید کرد که گاهی «به بهانه‌های حقوق بشری» و «با انتشار مطالب خلاف واقع» از برخی محکومان «یک قهرمان» ساخته می‌شود، در حالی که اتهامات آنان «چیزی نیست که در رسانه‌ها» مطرح می‌شود.

آقای لاریجانی همچنین گفت که قوه قضائیه «برای جلوگیری از شایعه‌پراکنی‌ها و تشویش اذهان و افکار عمومی»، باید در این پرونده‌ها، «پس از قطعی شدن حکم» برخی از جزئیات را اعلام کند.

رئیس قوه قضائیه ایران توضیح بیشتری درباره این پرونده‌ها نداده و مشخص نیست که خواستار اطلاع‌رسانی درباره جزئیات کدام پرونده‌ها شده است.

ساعاتی پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور، در واکنش به این تهدید محمود احمدی‌نژاد اعلام کرده بود که «ظرف یکی دو روز آینده به این موضوع پاسخ داده می‌شود».

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران، روز یکشنبه ۲۶ آذر،‌ در یک پیام ویدئویی به قوه قضائیه ۴۸ ساعت مهلت داده بود تا «اسناد مربوط به محکومیت او و همکارانش» را منتشر کند.

به گفته آقای احمدی‌نژاد اتهاماتی که صادق لاریجانی علیه او و نزدیکانش مطرح کرده از جمله اتهاماتی چون «فتنه‌گر، منحرف و حامی آقای بابک زنجانی» حاوی «عناوین مجرمانه» است.

او هشدار داده بود که درصورت منتشر نشدن این اسناد، نظرش را در مورد رئیس قوه قضائیه و عملکردش در این هشت سال با مردم در میان خواهد گذاشت.

صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه، روز چهارشنبه ۲۲ آذر، در دیداری با تعدادی از دانشجویان آقای احمدی‌نژاد و نزدیکانش را به «فتنه»، «دعوت به اغتشاش»، «دروغگویی» و «حمایت از بابک زنجانی» متهم کرده بود.

این سخنان واکنشی به گفته‌های محمود احمدی‌نژاد در روز دوم آذر بود که قوه قضائیه را به «نقض قانون اساسی» متهم کرده و گفته بود که «اگر قرار بود دیکتاتوری قوه قضائیه داشته باشیم انقلاب نمی‌کردیم».

انتقادهای محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش به قوه قضائیه پس از تشکیل دادگاه حمید بقایی و احضار اسفندیار رحیم مشایی شدت گرفته و آنان در هفته‌های گذشته عبارت‌هایی چون «ظالم»، «دیکتاتور» و «منحرف» را درباره مقام‌های قوه قضائیه به کار برده‌اند.

در مقابل دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه آقای احمدی‌نژاد را«دروغگو» و«لات» خوانده‌اند.

شماری از منتقدان محمود احمدی‌نژاد می‌گویند چرا او در دوران ریاست جمهوری‌اش در مقابل اقدام‌های قوه قضاییه و سرکوب‌های سال ۱۳۸۸ سکوت کرده بود.

از جمله سعید مرتضوی که از متهمان اصلی پرونده زهرا کاظمی و بازداشتگاه کهریزک بود، از سوی محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئیس سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد.

با این حال آقای احمدی نژاد در جمع تعدادی از دانشجویان گفته بود که «برخی از مسائل را نمی‌دانستیم. واقعاً نمی‌دانستیم و بعداً مطلع شدیم».

رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای زیر نظرش تا زمان موضوع برکناری حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات، همواره از محمود احمدی‌نژاد و دولتش حمایت می‌کردند اما پس از موضوع برکناری وزیر اطلاعات و ماجرای مشهور به «خانه‌نشینی ۱۱ روزه» آقای احمدی‌نژاد، برخی از نزدیکان آیت‌الله خامنه‌ای به او حمله کردند.

XS
SM
MD
LG