در ادامه واکنش مقامات ایران به قطعنامه پارلمان اروپا که در آن از اتحادیه اروپا خواسته شده سپاه را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد، سخنگوی وزارت خارجه جمهوی اسلامی بهرغم تکرار تهدیدهای قبلی تأکید کرد که «بهدنبال چالشآفرینی با اتحادیه اروپا نیستیم».
ناصر کنعانی روز دوشنبه سوم بهمن قرارگرفتن احتمالی سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی را «تعرض» خواند و گفت «هرگونه تعرضی به سپاه به هر شکلی بهعنوان تعرض به امنیت جمهوری اسلامی قلمداد میشود و نتایج آن حتما متوجه تعرضکنندگان خواهد بود».
سخنگوی وزارت خارجه در عین حال تأکید کرد که «بهدنبال چالشآفرینی با اتحادیه اروپا نیستیم و از ایجاد چالش استقبال نمیکنیم».
روز گذشته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، هم ارتشهای کشورهای اروپایی را تهدید به «واکنش متقابل» کرد و در عین حال افزود «اما از غربیها میخواهیم خوب فکر کنند تا پنجرهٔ فرصت برای دیپلماسی بسته نشود».
در دو روز گذشته، بهخصوص پس از جلسه غیرعلنی مجلس با فرمانده سپاه و وزیر خارجه در روز یکشنبه دوم بهمن، انبوهی از اظهارات تهدیدآمیز از سوی مقامات سیاسی و نظامی و پارلمانی جمهوری اسلامی منتشر شده است، از تهدید بستن تنگه هرمز که شماری از نمایندگان مجلس از آن سخن گفتند تا خروج ایران از انپیتی.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به مصوبه پارلمان اروپا برای درخواستِ قرارگرفتن سپاه در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا تهدید کرد که اگر اروپا مواضعش را تغییر ندهد، احتمال هر اقدام تقابلی از جمله «خروج ایران از انپیتی با اخراج بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی» متصور است.
تصویب قطعنامه پارلمان اروپا در پی چهار ماه سرکوب خونین و خشونتبار اعتراضات «زن زندگی آزادی» صورت گرفت؛ قطعنامهای که در آن آمده «بیاعتنایی آشکار» جمهوری اسلامی به «کرامت انسانی و آرمانهای دموکراتیک شهروندان خود و همچنین حمایت از روسیه» ایجاب میکند اتحادیه اروپا روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران بیشتر «تعدیل» کند.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار است امروز، دوشنبه سوم بهمن، در بروکسل تحریمهای جدیدی علیه جمهوری اسلامی به دلیل سرکوب اعتراضات سراسری در ایران وضع کنند.
پیشتر خبرگزاری رویترز بهنقل از منابع اروپایی گزارش داده بود که تحریم سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی در جلسه روز دوشنبه تصویب نخواهد شد.