لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۹

جف سشنز در پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مورد سوال قرار گرفت


جف سشنز، دادستان کل آمریکا
جف سشنز، دادستان کل آمریکا

جف سشنز، دادستان کل آمریکا، در نشستی با حضور تیم بررسی دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده حضور یافت و به مدت چند ساعت مورد سوال قرار گرفت.

گزارش خبرگزاری‌ها حاکی است که دادستانی کل آمریکا روز سه‌شنبه سوم بهمن این خبر را تایید کرده است.

این نخستین بار است که تیم بررسی دخالت‌های احتمالی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که زیر نظر رابرت مولر، رییس سابق اف‌بی‌آی و بازرس ویژه اداره می‌شود، با یکی از اعضای کابینه دولت دونالد ترامپ دیدار داشته است.

جف سشنز در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا به عنوان مشاور دونالد ترامپ در کمپین او فعالیت داشت. آقای ترامپ پس از پیروزی در انتخابات، سشنز را به عنوان دادستان کل آمریکا منصوب کرد.

پس از اینکه گزارش‌هایی در رسانه‌ها منتشر و اعلام شد که آقای سشنز دیدارهای خود با سفیر روسیه را اعلام نکرده است، وی از خود سلب صلاحیت کرد و گفت که در کار تیم بررسی دخالت احتمالی روسیه در انتخابات اخیر دخالت نخواهد داشت.

پس از اینکه آقای سشنز از خود سلب صلاحیت کرد، جانشین او رود روزنستاین، رابرت مولر را در اردیبهشت‌ماه امسال، به عنوان بازرس ویژه و رییس تیم بررسی دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری منصوب کرد.

خبر جلسه پرسش از جف سشنز، نخستین بار از سوی روزنامه نیویورک تایمز اعلام شد. با این حال، جزییات بیشتر و اینکه چه پرسش‌هایی با وی در میان گذاشته شده، هنوز مشخص نیست.

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته است که به احتمال زیاد، بحث اخراج جیمز کومی، رییس سابق اف‌بی‌آی، از سوی دونالد ترامپ، یکی از محورهای جلسه بوده است. برخی از کارشناسان، اخراج جیمز کومی را «اقدامی برای جلوگیری از اجرای عدالت» می‌دانند که در صورت اثبات، به لحاظ کیفری قابل تعقیب است.

ایان پرایر، سخنگوی دادستانی کل آمریکا، روز سه‌شنبه برگزاری نشست پرسش و پاسخ تیم رابرت مولر با جف سشنز را تایید کرد ولی حاضر نشد جزییات بیشتری ارائه کند. وکیل آقای سشنز هم برای اعلام نظر در دسترس نبوده است.

دونالد ترامپ در ماه مه پارسال – اردیبهشت امسال – و پس از نگارش یادداشتی از سوی دادستان کل و معاونش که توصیه کرده بودند جیمز کومی را کنار بگذارد، او را اخراج کرد. این یادداشت گفته بود آقای کومی، به دلیل سابقه‌اش در بررسی پرونده هیلاری کلینتون و استفاده از سرور شخصی برای ای‌میل‌های کاری در زمان تصدی وزارت خارجه آمریکا و کم‌کاری در آن، کنار گذاشته شود.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا و رقیب انتخاباتی دونالد ترامپ از سوی حزب دمکرات بود.

آقای ترامپ پس از چندی و در گفت‌وگویی مطبوعاتی گفت که آقای کومی را به خاطر «آن چیز مرتبط با روسیه» اخراج کرده است. اظهارات آقای ترامپ، این بحث را مطرح کرد که آیا با این کار، رییس‌جمهوری آمریکا مرتکب «ایجاد مانع در اجرای عدالت» شده است.

جف سشنز پیش از این در جلسه‌ای در کنگره آمریکا شهادت داده بود که هیچ اطلاعی از هرگونه تماس احتمالی میان اعضای کمپین ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ با روسیه ندارد.

آقای ترامپ چند هفته پیش گفته بود که «نیازی نیست» در جلسه با رابرت مولر، حاضر شود. آقای ترامپ گفته بود: «چون هیچ تبانی میان کمپین و روسیه نبوده، نیازی هم نیست که دیداری برگزار شود».

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در گزارش‌های خود به این نتیجه رسیدند که روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده دخالت کرده و با هک و تبلیغات دروغین، سعی کرده که نتیجه انتخابات را به نفع دونالد ترامپ تغییر دهد. روسیه این اتهام‌ها را رد کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و رادیو فردا/ ک.ت/ ک.ر
XS
SM
MD
LG