لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۱۲

در خواست سولانا برای مذاکره فوری با ایران


خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، روز جمعه پس از مذاکره با نمايندگان گروه ۱+۵ در خصوص بسته پيشنهادی ايران، خواستار مذاکره فوری با سعيد جليلی، مذاکره کننده ارشد هسته ای ايران، شد.

خاوير سولانا در بيانيه ای اعلام کرد:«ما با دفتر دکتر(سعيد) جليلی برای برگزاری ديداری در سریع ترین فرصت ممکن تماس گرفته ايم».

آقای سولانا دربيانيه خود تاکيد کرده است : ما خواهان گفت وگو های هدفمند با ايران برای رفع نگرانی های جامعه بين المللی درباره برنامه هسته ای اين کشور هستيم.».

در همین زمینه سخنگوی آقای سولانا پیشتر گفته بود: بسته پیشنهادی ايران به سوالات درمورد برنامه اتمی اين کشور پاسخ نداده است و گروه ۱+۵ خواهان برگزاری نشستی فوری با ايران در اين زمينه است.

کريستينا گلاگ، سخنگوی خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، می گويد نمايندگان فرانسه، بريتانيا، امريکا، چين، و روسيه، به همراه آلمان، کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ در مذاکرات تلفنی در اين باره به توافق رسيده اند.

کريستينا گلاگ همچنين پيشتر گفته بود: بسته پيشنهادی ايران به پرسش های مربوط به برنامه هسته ايش پاسخ نداه است.

جمهوری اسلامی ايران روز چهارشنبه پيشنهادهای خود را برای آنچه که حل «چالش های جهانی» خوانده است به نمايندگان کشورهای عضو گروه پنج به علاوه يک در تهران تحويل داد.

سخنگوی خاوير سولاناگفته است: بسته پيشنهادی ايران، به پرسش های موجود درباره برنامه هسته ايش پاسخ نمی دهد، بلکه بر مسائل جهانی متمرکز است.

به گفته کریستینا کالاگ شش قدرت جهانی به مذاکرات خود درباره برنامه هسته ای ایران ادامه می دهند.

در همين زمينه يک سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه نيز گفت: بسته پيشنهادی ايران به نگرانی ها در مورد برنامه هسته ای جمهوری اسلامی پاسخ نداده است.

از سوی ديگر نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه بار ديگر تاکيد کرد که تهران در باره فعاليت های هسته ای خود با کشورهای عضو گروه پنج به علاوه يک مذاکره نمی کند.

علی اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين المللی انرژی اتمی، در اين زمينه اظهار داشته است:«تهران آماده است تا گفت‌ و گوهايی عادلانه و واقع گرايانه درباره مسائل مختلف از جمله تضمين دستيابی همه کشورها به انرژی هسته ‌ای و جلوگيری از گسترش سلاح اتمی انجام دهد.»

با اين حال وی به تلويزيون «العالم» وابسته به راديو و تلويزيون دولتی ايران گفته است: «ولی اين گفت ‌و گوها شامل برنامه هسته ‌ای ايران و فعاليت ‌های قانونی در اين خصوص نمی‌ شود.»

کشورهای غربی نگران برنامه هسته ای ايران هستند و می گويند اين کشور در صدد است در پوشش برنامه هسته ای خود به تکنولوژی لازم برای ساخت سلاح اتمی دستيابد. ايران اين اتهام را رد می کند.

شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون طی سه قطعنامه تحريمی عليه ايران ، خواهان توقف فعاليتهای غنی سازی اورانيوم شده است. ايران با سرپيچی از اين خواست برنامه غنی سازی را گسترش داده است.

پوتين: ايران نگرانی های اسرائيل را در نظر بگيرد

در همين حال، ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه، خواهان خويشتنداری ای در برنامه هسته ای اين کشور شد.

آقای پوتين همچنين گفت:«ما به ايران گفته ايم که حق استفاده از انرژی صلح اميز هسته ای را دارند، ولی بايد بدانند که در کدام منطقه جهان قرار دارند.»

نخست وزير روسيه افزود:«اين يک منطقه خطرناک است و ايران بايد مسئوليت پذيری خود را نشان دهد، به ويژه بايد نگرانی های اسرائيل را در نظر بگيرد و با توجه به اظهارات غير قابل قبول درباره از بين بردن کشور اسرائيل.»

محمود احمدی نژاد از زمان روی کار آمدن نهم اظهاراتی درباره «محو» اسرائيل از روی نقشه جهان مطرح کرده است.

آقای پوتين همچنين در پاسخ به پرسشی در خصوص استفاده گزينه نظامی برای حل مناقشه هسته ای گفت: حمله نظامی به ايران غير قابل قبول است و این اقدام کمکی به حل مسئله نمی کند.

وی گفت اين اقدام می تواند به گسترش تروريسم در منطقه بينجامد.
XS
SM
MD
LG