لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۱

شکایت فلسطینیان در دادگاه بین‌المللی لاهه از انتقال سفارت آمریکا


فلسطینیان روز جمعه، ششم مهرماه، از دیوان عدالت لاهه خواستند آمریکا را به بیرون بردن سفارتش از بیت‌المقدس/ اورشلیم وادار کند.

همزمان تظاهرات فلسطینیان در این روز در مرزهای غزه کشته های بیشتری از جمله دو کودک برجای نهاد، و از سوی دیگر نیز نخست وزیر اسرائیل از تایید طرح سیاسی آمریکا برای صلح اسرائیلی- فلسطینی خودداری کرد.

تشکیلات خودگردان فلسطینی روز جمعه با ارائه شکایت از آمریکا به دیوان بین المللی لاهه به خاطر انتقال سفارت آن کشور به بیت المقدس/ اورشلیم این دیوان را به دخالت فراخواند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حکومت فلسطینی در شکایت خود به معاهده مناسبات بین المللی از سال ۱۹۶۱ استناد کرده است؛ این معاهده تعیین کرده که سفارت کشورها باید در منطقه ای در حاکمیت رسمی دولت میزبان باشد.

تشکیلات خودگردانی در شکایت خود استدلال کرده که اسرائیل «با نظامی‌گری» از ۵۱ سال پیش بر بخش شرقی اورشلیم مسلط شده و این «حاکمیتِ مورد سوال» از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشده است.

آمریکا روز ۱۵ آذر سال گذشته با تغییر سیاست ۷۰ ساله خود، اورشلیم را به عنوان «پایتخت اسرائیل» به رسمیت شناخت. مجمع عمومی سازمان ملل چند روز بعد، با اکثریت ۱۲۸ در برابر ۹ رای این تصمیم را نکوهش کرد.

اما دولت دونالد ترامپ روز ۲۴ اردیبهشت امسال سفارت خود را به اورشلیم منتقل کرد.

محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینی، روز پنجم مهر در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که «بیت المقدس فروشی نیست»؛ او سیاست آمریکا را به «یک‌جانبه‌گرایی» به سود اسرائیل و «ضدیت با فلسطینی ها» متهم کرد.

اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در سخنرانی همان روز در مجمع عمومی، از «حق تاریخی یهودیان» بر اورشلیم دفاع، و از تصمیم آمریکا در انتقال سفارت به اورشلیم تقدیر کرد.

فلسطینیان در حالی برای وادار کردن آمریکا به انتقال سفارت این کشور از اورشلیم به دیوان بین المللی لاهه متوسل شده اند که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، ۲۰ روز پیش در اعلام رشته تصمیم هایی علیه قضات دیوان لاهه در صورت رسیدگی به شکایت از سربازان آمریکایی در جبهه های جنگ افغانستان، از این دیوان به خاطر پذیرش شکایات فلسطینی ها از اسرائیل نیز انتقاد کرد و بر «حمایت همیشگی از اسرائیل» تاکید کرد.

هفت کشته و ده‌ها زخمی در تشدید خشونت ها در مرز غزه

در این میان، تظاهرات حدود ۲۰ هزار فلسطینی ساکن غزه در روز جمعه در مرزهای این باریکه با اسرائیل، هفت کشته و ده‌ها زخمی برجای نهاد.

به گزارش رسانه های اسرائیل و فلسطینی، کشته ها و مجروحان حاصل درگیری ارتش اسرائیل با تظاهرکنندگانی بود که سنگ پرتاب می کردند و لاستیک مشتعل به سوی حصار مرزی روانه می کردند.

منابع بیمارستانی غزه گفتند یک نوجوان ۱۲ ساله، یک نوجوان ۱۴ ساله و یک جوان ۱۸ ساله در میان کشته ها بودند.

وب‌سایت وای‌نت خبر داد که همزمان پهپادهای اسرائیل به مواضع حماس در شمال و جنوب غزه حمله کردند. ظاهرا دو پهپاد سبک اسرائیلی نیز در جنوب غزه سقوط کردند.

ارتش اسرائیل گفته است در تامین امنیت این کشور و مردمش با متعرضین به مرزها مقابله می کند.

درگیری فلسطینیان با اسرائیل در مرزهای غزه از آغاز بهار امسال بیش از ۱۷۰ کشته و حدود ۲۰ هزار زخمی برجای نهاده است.

خشونت های روزهای اخیر در غزه، در پی یک توقف چند هفته ای در این بحران از سرگرفته شده است.

سی‌ان‌ان: نتانیاهو حاضر به تایید طرح صلح ترامپ نیست

تشدید خشونت ها میان فلسطینیان و اسرائیل در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز سوم مهر در نیویورک گفت، طرحی که دولت او برای رسیدن اسرائیل و فلسطینیان به «صلح قرن» تهیه کرده، در چهار ماه آینده ارائه می شود.

بنیامین نتانیاهو روز جمعه در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت حاضر است این طرح را «با هوشیاری و فکر باز» بررسی کند اما به جای «کشورها و این لغات، بهتر است از ماهیت حرف بزنیم».

سی‌ان‌ان نظر نتانیاهو را در مورد اظهارات ترامپ که گفت «راه حل دو کشوری» را دوست دارد و فکر می کند که احتمال آن از وجود یک کشور برای اسرائیل و فلسطینیان بیشتر است، پرسیده بود.

سخنان آقای ترامپ صریح ترین اظهارنظر او از آغاز ریاست جمهوری اش در مورد راهکار دو کشوری برای اسرائیل و فلسطینیان بود.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین ابراز اطمینان کرد که فلسطینیان به میز مذاکرات با اسرائیل بازگردند؛ محمود عباس نیز گفته بود که فلسطینیان هنوز به صلح باور دارند.

اما به گزارش سی ان ان، نتانیاهو در مصاحبه با این شبکه طرح «دوکشوری» دولت ترامپ و همچنین تعهدی را که خود او در سال های گذشته در حمایت از تشکیل کشور فلسطین داده بود، دوباره تایید نکرد.

نتانیاهو به سی‌ان‌ان گفت به رئیس جمهوری آمریکا هم گفته که می خواهد فلسطینیان «همه قدرت لازم برای حکومت خود را داشته باشند اما نه قدرتی که اسرائیل را تهدید کنند».

با وجود این به گزارش وای‌نت، آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع و رهبر یکی از احزاب همپیمان با دولت نتانیاهو، در واکنش به سخنان دونالد ترامپ گفت «کشور فلسطین» چیزی نیست که مورد علاقه من باشد.

نفتالی بنت، وزیری نیز که رهبر حزب دیگر موتلفه با دولت نتانیاهو است، در توییتر خود نوشت، «دولت فلسطین هرگز تشکیل نخواهد شد» و «ما اینجا هستیم که نگذاریم چنین شود».

رهبر حزب «خانه یهود» پیشتر هم تهدید کرده که اگر نتانیاهو طرح صلحی را بر اساس تشکیل کشور فلسطین بررسی کند، حزب وی با خروج از دولت، موجب سقوط آن خواهد شد.

هر چند دونالد ترامپ از ارائه طرح صلح در چهار ماه آینده خبر داد، دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل، روز پنجم مهر به تلویزیون دولتی اسرائیل گفت که کار تنظیم طرح تمام شده و «آماده ارائه است».

XS
SM
MD
LG