لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۳

شکوری‌راد: در بحران فعلی کاری از روحانی بر نمی‌آید؛ مسئولیت بر عهده رهبر است


علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت
علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت

در ادامه واکنش‌ها به اظهارات روز چهارشنبه حسن روحانی، یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب می‌گوید که در حل بحران اقتصادی فعلی بعید است کاری از دست رئیس‌جمهوری بربیاید و مسئولیت ارائه راه حل بر عهده آیت‌الله خامنه‌ای است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت، روز پنج‌شنبه هفتم تیر در «همایش ملی احزاب ایران» گفت: «راه حل این بحران فزاینده در دست روحانی نیست» بلکه به گفته او، حسن روحانی باید از آیت‌الله خامنه‌ای بخواهد که راه حلی پیش رو قرار دهد.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، روز چهارشنبه با اشاره به تبعات خروج آمریکا از برجام گفته بود که در حال حاضر سه راه پیش‌روست. آقای روحانی این سه راه را تغییر برجام مطابق میل دولت دونالد ترامپ، ادامه اختلافات داخلی و مقاومت در برابر فشارهای آمریکا، در عین کنار گذاشتن اختلاف داخلی، ذکر کرد.

علی شکوری‌راد با اشاره به این سخنان گفت: راه حل سوم «لوازمی دارد. به نظر من اینجا مسئولیت بر عهده رهبری است و ایشان توان لازم را هم دارند».

این فعال سیاسی همچنین با اشاره به اینکه در گذشته محافل سیاسی در برابر بحران‌های مختلف از یکدیگر می‌پرسیدند «چه باید کرد» گفت: امروز کسی این سوال را نمی‌پرسد «و همه می‌گویند چه می‌شود؟ ما فقط ایستاده‌ایم ببینیم چه می‌شود».

پیش از این نیز شماری از فعالان و تحلیلگران اقتصادی با اشاره به نقش مرکزی و اختیارات گسترده آیت‌الله خامنه‌ای، او را مسئول وضعیت فعلی در ایران معرفی کرده یا از سیاست‌های او به طور تلویحی انتقاد کرده بودند.

محمد نوری‌زاد و مهدی خزعلی، دو تن از منتقدان آیت‌الله علی خامنه‌ای، که بارها با احکام زندان روبه‌رو شده‌اند و فعالان سیاسی از جمله ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاج‌زاده، صراحتا یا تلویحا از رهبر جمهوری اسلامی به عنوان کانون اصلی مشکلات فعلی ایران نام برده‌اند.

در تازه‌ترین مورد نیز بهروز بنیادی، نماینده کاشمر در مجلس، روز چهارشنبه از سیاست‌های ایران در سوریه انتقاد کرد و همچنین روسیه را «نامطمئن برای دوستی» خواند.

سخنان روز چهارشنبه حسن روحانی در همایشی دولتی ایراد شد اما ساعاتی پیش از این همایش محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری، گفته بود که سخنرانی رئیس‌جمهور «خطاب به مردم» است.

وضعیت نابسامان اقتصادی ایران که در پی خروج آمریکا از برجام وخیم‌تر شده و همچنین گسترده شدن اعتراض‌های اجتماعی در ماه‌های اخیر، دولت حسن روحانی به طور اخص و نظام جمهوری اسلامی را به طور اعم با چالشی جدی روبه‌رو کرده است.

واکنش محافظه‌کاران

شماری از فعالان و تحلیلگران محافظه‌کار در ایران، معروف به «اصولگرایان»، ضمن استقبال از سخنان حسن روحانی ابراز تردید کرده‌اند که این گفته‌ها به مقام عمل برسد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حسین نقوی حسینی، نماینده ورامین در مجلس، گفته است که از «رویکرد جدید» حسن روحانی «برای تغییر در رویه‌های موجود» حمایت می‌کند اما «این حرف‌ها نباید در حد شعار بماند» و «شرایط فعلی ایجاب می‌کند که تیم اقتصادی دولت تغییر کند».

علیرضا زاکانی، نماینده پیشین مجلس و رئیس سابق «کمیسیون ویژه بررسی برجام»، نیز سخنان حسن روحانی را «صدای بر حق ملت رشید ایران» توصیف کرد اما گفت: «امیدواریم که این سخنان در مقام حرف باقی نماند و لوازم تحقق این سخنان بسیار مهم» فراهم شود.

محمد دهقان، نایب رئیس «فراکسیون ولایی» مجلس، نیز گفته است: «امیدواریم عملکرد آقای رئیس‌جمهور هم مانند صحبت‌های امروزشان مثبت باشد».

با این حال رسانه‌های محافظه‌کاران در روز پنج‌شنبه دو مطلب مربوط به اصلاح‌طلبان را بازنشر کرده و آنها را برجسته کردند.

یکی از این مطالب، توئیت روز سه‌شنبه محمدعلی ابطحی، معاون رئیس‌جمهوری در دولت محمد خاتمی، بود که خواستار سوال از حسن روحانی در مجلس شد.

یادداشت «حلقه خاکستری» که صبح چهارشنبه در روزنامه «آفتاب یزد» منتشر شد نیز از سوی رسانه‌های اصولگرایان برجسته شد.

در این یادداشت با انتقاد از «بی‌تحرکی دولت در مقابل مشکلات اقتصادی» از «برخی نزدیکان رئیس‌جمهور» از جمله محمود واعظی، محمدباقر نوبخت و محمد نهاوندیان انتقاد شده است.

با استفاده از گزارش‌های فارس، وبسایت ریاست جمهوری ایران، ایسنا، توئیتر و رادیو فردا / ج. / ک.ر
XS
SM
MD
LG