لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۶

پیش‌نویس قطعنامه روسیه برای کمک‌های انسان‌دوستانه به اوکراینی‌ها در شورای امنیت رای نیاورد


نمایی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
نمایی از شورای امنیت سازمان ملل متحد

پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای دسترسی به کمک‌های انسان‌دوستانه و حفاظت از شهروندان غیرنظامی در اوکراین که در آن اشاره‌ای به نقش مسکو در این بحران نشده بود، نتوانست رای کافی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد به دست آورد.

این پیش‌نویس را روسیه تهیه کرده بود و در نشست روز چهارشنبه نیز به جز خود روسیه تنها چین به آن رای مثبت داد در حالی که ۱۳ کشور دیگر عضو شورا به آن رای ممتنع دادند.

باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، پس از رای‌گیری گفت: «اگر روسیه به شرایط انسانی اهمیتی می‌داد، بمباران کودکان را متوقف می‌کرد و به محاصره شهرها پایان می‌داد. اما آنها اهمیتی به این موضوع نمی‌دهند.»

هر قطعنامه‌ای در شورای امنیت دست‌کم به ۹ رای موافق برای تصویب نیاز دارد در عین حال که هیچ کدام از پنج کشور ایالات متحده، روسیه، فرانسه، بریتانیا و چین نیز نباید آن را وتو کنند.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، کشورهایی را که به این قطعنامه رای ممتنع دادند متهم کرد که «به دلایل سیاسی» دست به این اقدام زده‌اند.

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل متحد، در توضیح رای مثبت کشور خود به این قطعنامه گفت که پکن انتظار دارد آتش‌بس به فوریت برقرار شود، اما در عین حال که برای توقف این جنگ تلاش می‌کند، شورای امنیت نیز باید «به این بحران انسانی واکنشی عمل‌گرایانه و سازنده نشان بدهد».

چین ماه گذشته به پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت که در آن نسبت به تهاجم نظامی مسکو به اوکراین ابراز تاسف شده بود، رای ممتنع داد، اقدامی که کشورهای غربی آن را نشانه انزوای روسیه تلقی کردند. روسیه آن قطعنامه را وتو کرد.

روسیه پیش‌نویس قطعنامه خود را پس از آن به شورای امنیت ارائه داد که فرانسه و مکزیک از ارائه قطعنامه‌ای درباره شرایط انسانی اوکراین به این شورا صرف نظر کردند، چرا که مسکو آن را وتو می‌کرد.

پیش‌نویس قطعنامه فرانسه و مکزیک، حاوی انتقاداتی صریح از روسیه به خاطر ایجاد بحران انسانی در اوکراین است. این قطعنامه انتظار می‌رود که طی هفته جاری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با حضور ۱۹۳ عضو آن به رای گذاشته شود.

با استفاده از گزارش‌ خبرگزاری رویترز؛ س.ن
XS
SM
MD
LG