حمل و نقل کالا از کانال سوئز به خاطر حملات حوثیهای مورد حمایت ایران به کشتیها، دو سوم کاهش یافته است.
صندوق بینالمللی پول روز پنجشنبه ۳ خرداد اعلام کرد حجم انتقال روزانه کالا از کانال سوئز مصر از اکتبر پارسال به خاطر حملات حوثیها به کشتیهای باری به شدت کاهش یافته و از ۵.۵ میلیون تن به زیر دو میلیون تن در ماه گذشته میلادی رسیده است.
دولت مصر نیز ماه گذشته از نصف شدن درآمد این کشور از محل عبور کشتیها از کانال سوئز خبر داد و محمد معیط، وزیر اقتصاد این کشور نیز هفته گذشته پیشبینی کرد درآمدهای کشورش از کانال سوئز ۶۰ درصد افت کند.
کانال سوئز یکی از مهمترین منابع درآمد دولت مصر است و پارسال ۱۰ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار درآمدزایی برای مصر داشته است.
این کشور با بحران مالی مواجه است و به شدت نیازمند رشد درآمد ترانزیت کالا از کانال سوئز است.
در این میان، سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر برای حضور در تشییع جنازه ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور سابق ایران به تهران سفر کرده است.
این نخستین سفر یک وزیر خارجه مصر به ایران بعد از انقلاب ۵۷ است.
حمله تازه حوثیها به یک کشتی یونانی
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه سوم خرداد گزارش داد که یک کشتی یونانی که در حال حمل کالا از روسیه به کنیا بود، در آبهای نزدیک یمن مورد حمله موشکی قرار گرفته است.
مرکز هماهنگی اطلاعات دریایی مشترک، نهاد ائتلاف غربی برای مقابله با حملات دریایی حوثیها نام این کشتی را «یانیس» عنوان کرده و گفته است حمله موشکی خسارتی به کشتی وارد نکرده است.
اطلاعات شرکتهای اطلاعات دریانوردی مکان کنونی این کشتی فلهبر را در آبهای دریای سرخ نشان میدهد که با پرچم مالت در حال حرکت است.
شرکت امنیتی دریایی بریتانیایی «آمبری» میگوید این کشتی احتمالا به دلیل «دادوستدی که شرکت متصدی آن با اسرائیل داشته» هدف قرار گرفته است.
گروه شورشی حوثیهای یمن، مورد حمایت ایران، بدون اعتنا به هشدارهای بینالمللی، کماکان با ادعای حمایت از فلسطینیها در مقابل حملات اسرائیل، کشتیهای باری در دریای سرخ و بابالمندب را مورد هدف قرار میدهد.
حوثیها میگویند کشتیهای مرتبط با اسرائیل یا حامیان غربی آن را مورد هدف قرار میدهند، اما طی ماههای گذشته کشتیهای باری زیادی که ارتباطی به اسرائیل یا کشورهای متحد آن کشور نداشته نیز مورد هدف قرار گرفته است.
در آخرین مورد، حوثیها ۲۹ اردیبهشت با دو موشک به یک نفتکش حامل نفت روسیه به چین حمله کرده و به آن آسیب زده بودند. این نفتکش تحت مالکیت یک شرکت یونانی است که با پرچم پاناما حرکت میکند.
حوثیها ۸ اردیبهشت نیز یک نفتکش حامل نفت روسیه به هند را هدف قرار داده بودند.
آمریکا و کشورهای غربی بارها از ایران خواستهاند که حملات حوثیها را مهار کند؛ اما مقامات جمهوری اسلامی مدعی هستند که این گروه شورشی بهصورت مستقل تصمیم میگیرد.