لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۲

آتش‌سوزی در ساختمان ۱۳ طبقه وزارت نیرو در تهران ادامه دارد


نگهبانان و کارکنان این شرکت «اتصالی برق» را عامل این آتش‌سوزی اعلام کرده‌اند
نگهبانان و کارکنان این شرکت «اتصالی برق» را عامل این آتش‌سوزی اعلام کرده‌اند

بر اساس گزارش‌ها آتش‌سوزی در ساختمان ۱۳ طبقه یکی از شرکت‌های وابسته به وزارت نیرو پس از ۲۴ ساعت هنوز ادامه دارد. شهردار تهران از احتمال فروریختن این ساختمان سخن گفته و پنج ساختمان همسایه آن تخلیه شده‌اند.

اورژانس کشور نیز تعداد مصدومان این حادثه را تاکنون ۹ نفر اعلام کرده‌است که ۵ نفر از آنان به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

از صبح روز دوشنبه ساختمان شرکت «تولید نیروی برق حرارتی» از شرکت‌های وابسته به وزارت نیرو که در کوچه شهامتی در خیابان ولیعصر تهران واقع شده آتش گرفته و این آتش‌سوزی همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، نگهبانان و کارکنان این شرکت «اتصالی برق» را عامل این آتش‌سوزی اعلام کرده‌اند.

به گفته جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی، در طبقه منفی چهار این ساختمان همچنان آتش‌سوزی ادامه دارد.

در همین حال محمد علی نجفی، شهردار تهران، گفت که این طبقه محل نگهداری اسناد بوده و به همین دلیل «حجم زیادی از آتش» در آن ایجاد شده‌است.

به گفته آقای نجفی، این ساختمان، ۵۱ سال عمر دارد و مانند ساختمان پلاسکو قدیمی است. وی اعلام کرد که احتمال ریزش این ساختمان یا نشست آن وجود دارد.

در همین حال مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی، خبر داد که دما در این ساختمان به بیش از ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد رسیده‌است.

به گفته آقای داوری، ساختمان شرکت «تولید نیروی برق حرارتی» هشت طبقه و پنج طبقه زیرزمینی دارد و گفته شده که آتش‌سوزی از کابین آسانسور ساختمان آغاز شده‌است.

پیرحسین کولیوند، سرپرست اورژانس کشور، خبر داد که در حادثه آتش‌سوزی این ساختمان ۹ نفر مصدوم شدند که پنج نفر به مراکز درمانی منتقل شده و چهار نفر در محل درمان شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، ۱۵ خودرو و اسناد و مدارک زیادی در طبقات منفی سه و چهار این ساختمان وجود داشته که کارکنان موفق به خارج کردن آنها نشده‌اند.

یک سال پیش در روز ۳۰ دی، ساختمان مشهور پلاسکوی تهران که مرکز عمده‌فروشی پوشاک بود، دچار آتش‌سوزی شد و پس از چند ساعت در برابر چشمان حیرت‌زده مردم و دوربین‌های خبرنگاران فروریخت. در جریان این حادثه ۱۶ آتش‌نشان و شش نفر دیگر کشته شدند.

پس از این حادثه مقام‌های نهادهای مختلف دربارهٔ وجود ساختمان‌های غیرایمن در برابر آتش‌سوزی هشدار دادند، هر چند چندین آمار متفاوت در این باره بیان نشده‌است.

از جمله مهدی قدیری معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی تهران، روز ۲۵ دی، اعلام کرد که بر اساس شاخص‌های این سازمان هفت هزار و ۳۰۰ ساختمان غیرمسکونی «ناایمن» در تهران وجود دارد. از اظهارات این مقام آتش‌نشانی تهران بر می‌آید که از هر شش ساختمان «ناایمن» یکی متعلق به شهرداری تهران است.

اعضای «هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» نیز که توسط رئیس‌جمهور تعیین شده بودند در گزارش خود اعلام کردند که دستور تخلیه ساختمان «دیرهنگام» و «پس از ریزش» صادر شده‌است.

این هیئت بنیاد مستضعفان، شهرداری تهران، وزارت تعاون، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، شورای ساختمان پلاسکو، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران و راهنمایی و رانندگی را به «کوتاهی» در انجام وظایف خود متهم کرد.

در اظهارات اعضای هیئت ویژه گزارش ملی حادثه پلاسکو «وجود بار حریق بسیار زیاد در ساختمان به علت مقادیر زیاد پارچه»، «نبود پلکان اضطراری و وجود اشکال در پلکان»، «نبود هرگونه فضابندی و جداسازی مقاوم در برابر آتش»، «مشکلات فنی لوله‌های قائم آتش‌نشانی و عدم تعمیر و نگهداری صحیح از آنها در دوران بهره‌برداری» و «وجود موانع زیاد برای فعالیت آتش‌نشانان» از جمله دلایل گسترش سریع آتش در ساختمان پلاسکو اعلام شده‌است.

مالک ساختمان پلاسکو، بنیاد مستضعفان از نهادهای اقتصادی زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی است.

پس از حادثه پلاسکو همچنین گزارش‌هایی دربارهٔ کمبود امکانات آتش‌نشانی منتشر شد و تعدادی از اعضای شورای شهر تهران و کارشناسان اعلام کردند که نردبان آتش‌نشانی تنها تا طبقه ۱۱ ساختمان پلاسکو ارتفاع داشته و پاشیدن آب از فاصله دور باعث شده آتش خاموش نشده و تنها ساختمان سنگین شود.

XS
SM
MD
LG