لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۳

بیانیه دیرهنگام وزارت اطلاعات ایران دربارهٔ دستگیری رهبر پیشین گروه «النضال»


یازده روز پس از آن که رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران از دستگیری رهبر پیشین یک گروه تجزیه‌طلب فعال در خوزستان و انجام بازجویی از او خبر داد، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه، ۲۲ آبان، اطلاعیه‌ای با خبر دستگیری او منتشر کرد.

این اخبار مربوط به حبیب فرج‌الله کعب (به تلفظ محلی: چعب) معروف به «حبیب اسیود»، رهبر پیشین «حرکت النضال» (به معنی جنبش پیکار)، است.

این گروه که نام دیگر آن «جنبش عربی آزادی‌بخش الاحواز» است فعالیت‌های خود را از سال ۱۳۸۴ شروع کرده و می‌گوید برای «استقلال استان خوزستان و جدایی آن از ایران مبارزه» می‌کند.

روز دهم آبان شبکه خبری العربیه خبر داد که گروه النضال می‌گوید جمهوری اسلامی حبیب فرج‌الله کعب را با «همکاری یک کشور ثالث به ترکیه کشانده و از آنجا ربوده است.»

یک روز پس از آن، مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، گفت نیروهای امنیتی و اطلاعاتی در حال «بازجویی» از حبیب فرج‌الله کعب (حبیب اسیود) هستند و پس از «دریافت اطلاعات لازم»، این زندانی به «سزای عمل خود» می‌رسد.

اکنون وزارت اطلاعات، روز ۲۲ آبان، در اطلاعیه خود توضیح نداده است که حبیب اسیود چگونه و در چه کشوری به چنگ نیروهای جمهوری اسلامی افتاده است.

در این اطلاعیه‌ تنها آمده است که «با اقدامات تخصصی و ترکیبی سربازان گمنام امام زمان، فرج‌الله چعب سرکرده گروهک تجزیه‌طلب حرکة النضال شناسایی و دستگیر شد».

به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از این اطلاعیه، این فرد «در سال‌های اخیر قصد چندین عملیات بزرگ دیگر در تهران و خوزستان را داشت و اخیراً در حال برنامه‌ریزی برای هدایت عملیات تروریستی جدیدی بود.»

وزارت اطلاعات در این بیانیه، حبیب فرج‌الله کعب (حبیب اسیود) را «عامل اصلی» حمله مرگبار ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز عنوان کرده و نوشته است که او «از دیگر عملیات تروریستی و خونین این گروهک نیز جزئیاتی بیان کرده است».

در همین حال، تلویزیون حکومت ایران شامگاه پنج‌شنبه ۲۱ آبان ویدئوی کوتاهی از اعترافات آقای اسیود منتشر کرده است که در آن او می‌گوید سه نفر از اعضای این گروه در این حمله نقش داشته و دولت عربستان از این گروه «حمایت» می‌کند.

در این ویدئو آقای اسیود متهم می‌شود که در حال برنامه‌ریزی برای یک عملیات دیگر بوده است و این زندانی می‌پذیرد که عامل دو سرقت از یک شرکت و بانک صادرات اهواز نیز بوده است.

پخش اعترافات تلویزیونی متهمان علیه خودشان رویه‌ای سابقه‌دار در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران است.

نهادهای حقوق بشری بین‌المللی با توجه به سوابق و مستندات منتشرشده درباره اینکه اعترافات تلویزیونی تحت شکنجه و تهدید و ارعاب صورت گرفته، همواره پخش چنین مصاحبه‌هایی را محکوم کرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران گروه «حرکت النضال» را «تروریستی» می‌داند و می‌گوید این گروه مسئول حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ است.

گروه «النضال» پیش از این اعلام کرده است که در این حمله که حداقل ۲۵ نفر کشته شدند، نقشی نداشته است.

دانمارک ۱۴ بهمن سال گذشته اعلام کرد که سه عضو گروه «جنبش عربی آزادی‌بخش الاحواز» را به اتهام جاسوسی برای عربستان سعودی بازداشت و تفهیم اتهام کرده است.

پلیس هلند نیز اعلام کرد که «جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» یک شاخه نظامی دارد و در ایران حملات مسلحانه انجام داده که در اکثر موارد اهداف آن سپاه پاسداران یا تاسیسات و میادین نفت و گاز بوده است.

منابع: ایسنا و رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG