سخنگوی بوریس جانسون اعلام کرد نخستوزیر بریتانیا به دونالد توسک، رئیس شورای اروپا، گفته است که نمیخواهد بار دیگر اجرای برگزیت به تعویق بیفتد و مطمئن است هنوز میتواند تا روز ۳۱ اکتبر (۹ آبان) با پارلمان به توافق برسد.
وی روز چهارشنبه اول آبان در پاسخ به این سئوال که آیا نخستوزیر میتواند لایحه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را تا روز ۳۱ اکتبر در پارلمان به تصویب برساند، گفت: «این پیامی بود که نخستوزیر چند ساعت پیش برای دونالد توسک فرستاد».
سخنگوی نخستوزیر بریتانیا در ادامه افزود: «واضح است که عموم مردم میخواهند این کار به سرانجام برسد... میخواهند که برگزیت انجام شود...ما هم به صراحت گفتهایم که میخواهیم تا ۳۱ اکتبر برگزیت انجام شود».
این اظهارات در حالی است که نمایندگان مجلس عوام بریتانیا با زمانبندی نخستوزیر برای خروج از اتحادیه اروپا مخالفت کردهاند، امری که امکان عملی شدن این طرح در زمانبندی مورد نظر نخستوزیر، یعنی ۳۱ اکتبر، را تقریبا ناممکن میسازد.
با این حال رای موافق آنها به کلیت طرح بوریس جانسون برای اجرای برگزیت زمینهای برای امیدواری نخستوزیر فراهم کرده که شاید بتواند با پارلمان به توافقی دیگر دست یابد.
از سوی دیگر لئو وارادکار، نخستوزیر ایرلند، احتمال داد که رهبران اروپایی اگر در تماسهای خود با دونالد توسک نتوانند بر سر شرایط بالقوه تمدید زمان برای برگزیت به توافق برسند، تا روز جمعه نشستی برگزار خواهند کرد.
وی به پارلمان ایرلند گفت: «اگر اتفاق نظری صورت بگیرد، میتوانیم از طریق کتبی این کار را بکنیم، وگرنه، احتمالا تا دوشنبه آینده یا حتی تا روز جمعه باید نشستی با شورای اروپا برگزار کنیم که ببینیم آیا زمان را میشود تمدید کرد یا نه و اگر میشود تمدید کرد مدت زمان آن چقدر است و تحت چه شرایطی باید باشد».
همزمان سخنگوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اطمینان داد که برلین درخواست احتمالی بریتانیا برای تمدید مهلت برگزیت را رد نخواهد کرد.
استفان سیبرت روز چهارشنبه در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که آیا آلمان موافق پیشنهاد دونالد توسک برای تمدید مهلت برگزیت تا روز ۳۱ ژانویه است، گفت که از نظر آنها این امر مانعی ندارد.
میان اعضای باقی مانده اتحادیه اروپا هنوز توافقی بر سر مدت زمان تمدید برگزیت وجود ندارد، به طوری که بسیاری از اعضا ترجیح میدهند این مدت زمان کوتاهتر باشد و توافق هر چه سریعتر تصویب شود.
این اختلاف در دولت ائتلافی آلمان نیز دیده میشود چنان که مثلا هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان از حزب چپ میانه سوسیال دمکرات، برخلاف آنگلا مرکل محافظهکار هشدار داده که صبر او دارد به پایان میرسد.