لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۷

شورای امنیت بر سر بحران کشمیر تشکیل جلسه داد


گشت‌زنی سربازان هندی در منطقه کشمیر تحت تسلط این کشور
گشت‌زنی سربازان هندی در منطقه کشمیر تحت تسلط این کشور

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه ۲۵ مرداد در پی افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان بر سر منطقه مورد مناقشه کشمیر، طرفین را به خویشتن‌داری فراخواندند.

شرایط در منطقه به دنبال تصمیم دهلی نو برای لغو خودمختاری در منطقه‌ کشمیر هند که اکثریت مردم آن مسلمان هستند، رو به وخامت گذارده و به درگیری میان نیروهای نظامی هند و پاکستان انجامیده است.

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل، پس از نشست روز جمعه شورای امنیت که به بحران کشمیر اختصاص داشت، شرایط کشمیر را موجب «نگرانی جدی» توصیف کرد.

اما سید اکبر الدین، سفیر هند در سازمان ملل با رد اظهارات آقای ژانگ او را متهم ساخت که قصد دارد سخنان خود را به عنوان «خواسته‌های جامعه بین‌المللی» مطرح کند. آقای اکبرالدین سپس تاکید کرد که تصمیم هند یک موضوع داخلی بوده است.

نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با کشمیر به درخواست پاکستان برگزار شد، امری که رخدادی نادر به شمار می‌آید. ملیحه لودهی، سفیر پاکستان در سازمان ملل، نیز با اشاره به این امر گفت، این برای اولین بار طی نیم قرن اخیر است که شورای امنیت به موضوع کشمیر می‌پردازد.

خانم لودهی سپس خاطرنشان ساخت که برگزاری نشست شورای امنیت، تنها اولین گام پاکستان برای مقابله با سیاست‌های هند دراین باره بوده و اسلام‌آباد آماده برداشتن گام‌های بعدی‌ست.

ارتباط تلفنی و اینترنتی در منطقه جامو و کشمیر از احظاتی پیش از اعلام تصمیم هند برای لغو خودمختاری این منطقه قطع شده. دهلی نو همچنین برگزاری تجمعات را نیز در آنجا ممنوع کرده است. با این حال روز جمعه صدها نفر از معترضان در کمشیر تحت تسلط هند با نیروهای پلیس درگیر شدند.

بر اساس گزارش‌ها، نیروهای پلیس با گاز اشک‌آور و تفنگ‌های بادی به تظاهرکنندگان شلیک کردند در حالی که معترضان نیز به سوی آنها سنگ پرتاب می‌کردند.

در همین روز وزیر خارجه پاکستان از تماس تلفنی عمران خان، نخست وزیر این کشور، با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، خبر داد.

شاه محمود قریشی در کنفرانسی خبری اظهار داشت: «امروز [عمران خان] با رئیس جمهور ترامپ گفت‌وگو کرد. طرفین نظرات خود را درباره شرایط منطقه و به ویژه شرایط در کشمیر اشغالی مطرح کردند.»

ترامپ ماه گذشته در دیداری با عمران خان گفته بود که نخست وزیر هند خواستار کمک او و میانجی‌گری بر سر مناقشه کشمیر شده است. دهلی نو اما این ادعا را به شدت رد کرد.

کشمیر از زمان استقلال هند و پاکستان از بریتانیا در سال ۱۹۴۷ میان این دو کشور تقسیم شده است. از سه جنگی که هند و پاکستان تاکنون داشته‌اند دو جنگ بر سر کشمیر بوده است.

با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی؛ س.ن
XS
SM
MD
LG