نیروهای مسلح آمریکا روز جمعه اعلام کرد که این کشور و کره جنوبی با هدف «فراهم کردن تمامی فرصت های ممکن» برای تداوم اقدامات دیپلماتیک با حکومت کره شمالی یک رزمایش مشترک دفاع هوایی را لغو کرده است.
وزارت دفاع آمریکا گفته است، تصمیم برای لغو این رزمایش که قرار بود در ماه دسامبر انجام شود در دیدار وزرای دفاع آمریکا و کره جنوبی روز جمعه در سنگاپور اتخاذ شده است.
به گزارش رویترز دانا وایت، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت این تصمیم با هدف «فراهم کردن تمامی فرصت های ممکن» برای تداوم دیپلماسی با کره شمالی گرفته شده است.
او افزود:«وزرای دفاع هر دو کشور به تغییر تاریخ رزمایش ها برای حفظ آمادگی نیروهای مسلح ما متعهد هستند. آنها به هماهنگی و ارزیابی در مورد برگزاری رزمایش های بعدی ادامه خواهند داد.»
دانا وایت گفت، جیم متیس وزیر دفاع آمریکا در این مورد با همتای ژاپنی خود نیز گفتگو کرده است.
رهبران دو کره طی سال جاری سه بار ملاقات کرده اند. در اجلاس بی سابقه دونالد ترامپ و کیم جونگ اون که ماه ژوئن در سنگاپور برگزار شد دو رهبر وعده دادند که در مسیر غیرهسته ای شدن شبه جزیره کره همکاری خواهند کرد.
این چندمین مورد از لغو رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی با هدف تشویق مذاکرات با کره شمالی برای توقف برنامه های هسته ای و موشکی آن کشور است.
تصمیم چند ماه پیش دونالد ترامپ برای لغو یکی از رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی در تابستان امسال که پس از ملاقات با رهبر کره شمالی اعلام شد تعجب بسیاری از مقامات آمریکایی را برانگیخت.
آبراهام دنمارک که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما معاون وزیر دفاع آمریکا در امور آسیای شرقی بود به خبرگزاری رویترز گفت:«اگر لغو رزمایش های مهم را ادامه دهیم توانایی و آمادگی نیروهای مسلح ما کاهش خواهد یافت.»
به اعتقاد او لغو رزمایش ها در مدتی بیش از یک سال برای قابلیت و توانایی های نیروهای مسلح آمریکا یک چالش جدی خواهد بود.
ماه گذشته ژنرال رابرت آبرامز که در آینده نزدیک مقام فرماندهی نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را به عهده خواهد گرفت گفت لغو این رزمایش های مشترک «یک ریسک معقول» است ولی « تا حدی» از آمادگی نیروهای مسلح ما کاسته است.
آبراهام دنمارک تاکید کرد که بخصوص با آغاز دوره فرماندهی ژنرال آبرامز این رزمایش های مشترک بسیار مهم هستند.
واشنگتن و سئوال در موضع گیری های علنی تاکید می کنند که در برخورد با کره شمالی مواضع یکسانی دارند. ولی به نظر می رسد که در پشت صحنه و با توجه به توافق ها و طرح های دو کره برای کاهش تنش و گسترش روابط اقتصادی نشانه های اختلاف بین واشنگتن و سئول بيشتر شده است.