لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۶

مشاور فرمانده سپاه: سال ۹۸ دو التهاب اساسی خواهیم داشت


علی‌محمد نائینی فضای مجازی را «فضای فراخوان و تخریب باورهای اساسی» معرفی کرده که «در ایجاد ناآرامی‌ها تأثیرات مخرب و ویران‌گری دارد».
علی‌محمد نائینی فضای مجازی را «فضای فراخوان و تخریب باورهای اساسی» معرفی کرده که «در ایجاد ناآرامی‌ها تأثیرات مخرب و ویران‌گری دارد».

یکی از مشاوران فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت به «التهابات» سال آینده خورشیدی به دلیل برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و اعتراضات صنفی و کارگری در ایران هشدار داد.

پیش از این نیز آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی هشدار داده بود که همه باید حواس‌شان به «فریب‌کاری» آمریکا باشد و «ممکن است نقشه را برای سال ۹۸ کشیده باشند».

علی‌محمد نائینی که به مناسبت سالروز تظاهرات حکومتی نهم دی‌ماه علیه معترضان به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ در ایلام سخن می‌گفت، پیش‌بینی کرد که در سال ۹۸ «دو التهاب اساسی» در ایران به وقوع بپیوندد.

وی گفت: در سال آینده «انتخابات مجلس را داریم که باید گفت انتخابات نقش کاتالیزور برای فراهم کردن زمینه نافرمانی مدنی را دارد. از طرف دیگری (دشمنان) بر فشارهای اقتصادی در حوزه‌های صنفی و کارگری تمرکز کرده‌اند».

اشاره وی به اعتراضات گروه‌های مختلف صنفی از جمله فرهنگیان و کارگران در ایران است که در سال جاری در شهرهای مختلف کشور، بارها بدلیل وضعیت نامناسب معیشتی خود دست به تجمع و تحصن زده‌اند.

رهبر جمهوری اسلامی هم همزمان با ادامه اعتراض‌های کارگری در ایران در اسفندماه سال ۹۶، «دشمنان» را متهم کرده بود که تلاش می‌کنند «رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند یا کارگرها را به این کار وادار کنند».

خامنه‌ای بدون اشاره به حرکت‌های صنفی کارگران در مناطق مختلف ایران در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدها و حق بیمه برای مدت طولانی، اخراج‌ها و یا دستمزدهای زیر خط فقر و برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان و تشکل‌های کارگری در سالیان اخیر، افزوده بود که «کارگران در طول این سال‌ها همیشه مقاومت کرده‌اند، همیشه ایستاده‌اند، همیشه با بصیرت، دست دشمن را رد کرده‌اند».

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، مشاور فرمانده سپاه گفته است: از آن رو که «دشمنان» بر این باورند که «شبکه نفوذ آنان در کشور دست‌ نخورده و ملت ایران از انقلاب برگشته‌اند»، بر فضای مجازی «سرمایه‌گذاری کرده‌اند».

آقای نائینی، فضای مجازی را «فضای فراخوان و تخریب باورهای اساسی» معرفی کرده که «در ایجاد ناآرامی‌ها تأثیرات مخرب و ویران‌گری دارد».

احمد خاتمی و «فتنه‌انگیزی» در انتخابات ۱۴۰۰

گزارش دیگری نیز حاکی است که احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران هم مدعی شده که «فتنه‌گران ۸۸ برای انتخابات ۱۴۰۰ هم خیالاتی در سر دارند و با شعارهای هنجارشکن به دنبال فتنه‌انگیری هستند».

وی که به مناسبت سالروز نهم دی‌ماه در کرج سخنرانی می‌کرد، بدون اشاره به جزئیات اضافه کرده که «فتنه گران ۸۸ با توجه به برخی شرایط می‌خواهند دوباره جان بگیرند و تخریب شورای نگهبان با عناوینی مانند نظارت استصوابی از امروز آغاز شده است».

این روحانی تندرو خطاب به افرادی که به گفته وی، «چشم‌شان را بر حقایق بسته‌اند» نیز گفته است: «با انگیزه نگه‌داشتن جریان فتنه نمی‌توانند فتنه‌گری فتنه‌گران را از یاد ببرند، فتنه‌گران آنقدر در ذهن مردم بد جا افتاده‌اند که در یاد نسل‌های بعد هم باقی می‌مانند».

او در عین حال درباره رفع حصر مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد نیز گفته است: «کلید رفع حصر فقط توبه در پیشگاه مردم است و الا راه دیگری نیست، برخی نلسون ماندلا شدن نظام را به گور خواهند برد.»

خبرگزاری تسنیم هم گزارش کرده که علی فضلی، فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری «امام حسین» هم در اصفهان گفته که «همه باید حواس‌شان را جمع کنند و ما باید بیدار باشیم، ممکن است جنجال کنند و نقشه اصلی آن‌ها در سال ۹۸ باشد».

این فرمانده سپاه به جوانان «توصیه» کرده که «به دشمن پهلو ندهند» و درباره اعتراضات دی‌ماه سال ۹۶ نیز گفته که در آن سال «به‌بهانه‌های گرانی و تورم فتنه کردند، این‌ها واقعیت است اما مردم با آن‌ها مقابله و مواجهه کردند».

مقام‌های جمهوری اسلامی اعتراض‌های دی‌ماه سال ۹۶ را به «دشمنان» نسبت می‌دهند و همچون حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، از آن با عنوان «فتنه» یاد می‌کنند.

در اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶ که برپایه گزارش‌ها در بیش از ۱۰۰ شهر ایران به‌وقوع پیوست، و با خشونت نیروهای انتظامی همراه بود، معترضان علیه هر دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا و شخص رهبری شعار سر می‌دادند. در این اعتراض‌ها بیش از ۲۰ نفر کشته و هزاران نفر نیز دستگیر شدند.

این اعتراض‌ها به گفته دولتی‌ها، از سوی اصولگرایان مشهد با عنوان «نه به گرانی» کلید خورد اما از کنترل برگزارکنندگان خارج و به شعارهای ضدحکومتی کشیده شد و شعارهایی در حمایت از حکومت پهلوی و پشیمانی از وقوع انقلاب ۵۷ نیز سر داده شد.

منابع: ایسنا، تسنیم و رادیو فردا؛ ب.ب/ک.ر
XS
SM
MD
LG